Μουντιάλ 2022: Ο Κάμπελ έστειλε την Κόστα Ρίκα στο Κατάρ (vid)

Newsroom
Μουντιάλ 2022: Ο Κάμπελ έστειλε την Κόστα Ρίκα στο Κατάρ (vid)

bet365

Με γκολ του άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού, Ζοέλ Κάμπελ, η Κόστα Ρίκα επικράτησε της Νέας Ζηλανδίας (1-0) και εξασφάλισε το τελευταίο εισιτήριο για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Το τελευταίο εισιτήριο για το Μουντιάλ 2022 κατέληξε σε έμπειρο πια κάτοχο. Για τρίτη συνεχόμενη φορά και έκτη την τελευταία 30ετία, η Κόστα Ρίκα έκλεισε θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, καταβάλλοντας την αντίσταση της Νέας Ζηλανδίας (1-0) στο δεύτερο δια-ηπειρωτικό μπαράζ που έλαβε χώρα στο Κατάρ κι έτσι θα επιστρέψει στη χώρα τον Νοέμβριο για να διεκδικήσει τις πιθανότητές της σε όμιλο με Ισπανία, Γερμανία και Ιαπωνία.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της πρόκρισης για το σύνολο του Λουίς Φερνάντο Σουάρες ήταν ο γνώριμος στο ελληνικό κοινό, Ζοέλ Κάμπελ. Ο άλλοτε μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού (δανεικός από την Άρσεναλ) πέτυχε το ένα και καθοριστικό γκολ του τελικού, μόλις από το 3ο λεπτό της αναμέτρησης με τελείωμα μίας επαφής.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά οι τυπικά γηπεδούχοι περιορίστηκαν στο προβάδισμά τους, οι Νεοζηλανδοί πάλεψαν για την ισοφάριση, τη βρήκαν πρόσκαιρα με τον Γουντ στο 39' αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ και τελικά οι προσπάθειές τους έγιναν ακόμα πιο δύσκολες στο 69' όταν ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού, Κώστας Μπαρμπαρούσης, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα