Τουλούζ: Σενάριο αποκλεισμού από το Europa League λόγω της... Μίλαν

Τουλούζ: Σενάριο αποκλεισμού από το Europa League λόγω της... Μίλαν

toulouse_cup

bet365

Η «L' Equipe» με δημοσίευμά της αναφέρει ότι η Τουλούζ είναι πιθανό να μην παίξει στο Europa League την επόμενη σεζόν, λόγω της πρόκρισης της Μίλαν στο Champions League.

Κίνδυνο να μείνει εκτός του επόμενου Europa League αντιμετωπίζει η Τουλούζ! Ο λόγος; Η γαλλική ομάδα ανήκει στη «RedBird Capital Partners» και έμαθε αυτό το Σαββατοκύριακο για την πρόκριση της Μίλαν στο επόμενο Champions League (η οποία θα τερματίσει στην πρώτη τετράδα της Serie A).

Η ιταλική ομάδα ανήκει επίσης στον Αμερικανικό κολοσσό από τις 31 Αυγούστου 2022 και το άρθρο 5 των κανονισμών της UEFA απαγορεύει σε δύο ομάδες που ανήκουν στον ίδιο μέτοχο να συμμετέχουν στην ίδια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ένα σενάριο που εν προκειμένω μπορεί να γίνει πραγματικότητα εφόσον η Μίλαν τερματίσει 3η στους ομίλους του Champions League και υποβιβαστεί στο Europa League.

«Η Τουλούζ θα συμμετάσχει στο Europa League την επόμενη σεζόν», ξεκαθάρισε πάντως ο πρόεδρος Κομόλι στους δημοσιογράφους μετά την κατάκτηση του Κύπελλου της Γαλλίας. Την επομένη της νίκης επί της Ναντ, ο Κομόλι είχε ήδη δεσμευτεί για μια ευρωπαϊκή εκστρατεία: «Στείλαμε όλα τα έγγραφα στη Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να λάβουμε την άδεια συλλόγου της UEFA. Είχαμε συζητήσεις και με το FFF και μας είπαν ότι είχαμε απολύτως όλα τα προαπαιτούμενα. Στη συνέχεια, εάν η UEFA έχει ερωτήσεις για εμάς, φυσικά θα είμαστε στη διάθεσή της».

Μια συνέντευξη Τύπου την επόμενη εβδομάδα –που θα πραγματοποιηθεί από την Τουλούζ– θα πρέπει να ρίξει φως στο θέμα, καθώς αυτό το αδιέξοδο δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Το 2017, ο όμιλος Red Bull είχε δύο ομάδες του στο Champions League, τη Λειψία και τη Σάλτσμπουργκ και ορισμένες προσαρμογές στις συμφωνίες μετόχων που επέτρεψαν τότε σε Γερμανούς και Αυστριακούς να παίξουν στις ίδιες διοργανώσεις.

Εάν δεν βρεθεί λύση (ευνοϊκή για την Τουλούζ) τότε η 5η ομάδα της Ligue 1 (μια θέση που αυτή τη στιγμή καταλαμβάνει η Ρεν) θα προχωρούσε από την πρόκριση για το Conference League στο Europa League. Ο σύλλογος που καταλαμβάνει την 6η θέση (Μονακό) θα έπαιρνε τότε μια θέση στο Conference League.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα