Παΐ Ντε Κασέλ: Η «σταχτοπούτα» με ultras της Παρί στην ενδεκάδα, που έπαιξε total football πριν την... εφτάρα (vid)

Παΐ Ντε Κασέλ: Η «σταχτοπούτα» με ultras της Παρί στην ενδεκάδα, που έπαιξε total football πριν την... εφτάρα (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Παΐ Ντε Κασέλ: Η «σταχτοπούτα» με ultras της Παρί στην ενδεκάδα, που έπαιξε total football πριν την... εφτάρα (vid)

bet365

Από την εξέδρα του «Παρκ Ντε Πρενς», στο χορτάρι ως αντίπαλοι της Παρί Σεν Ζερμέν. Δύο ultras των Παριζιάνων έπεσαν ηρωικά με την Παΐ Ντε Κασέλ παρά το εμφατικό 0-7 και αφού δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τον Μπαπέ, έγιναν συμμέτοχοι στο πιο παραγωγικό παιχνίδι της καριέρας του (πέντε γκολ).

«Δεν ξέρω τι να κάνω, να κάνω τάκλιν στον Μπαπέ ή όχι; Τον θέλουμε για τα παιχνίδια με την Μπάγερν στο Champions League».

Γι' αυτό αμφιταλαντευόταν ο Αλεξίς Ζμιζάκ πριν από το μεγάλο παιχνίδι. Το παιχνίδι της ομάδας στην οποία αγωνίζεται, την Παΐ Ντε Κασέλ της 6ης κατηγορίας που εδρεύει στα σύνορα Γαλλίας-Δυτικής Φλάνδρας. Απέναντι στην ομάδα που υποστηρίζει στο πέταλο των οργανωμένων. Την Παρί Σεν Ζερμέν!

Η κληρωτίδα των «32» του Κυπέλλου Γαλλίας επιφύλασσε μια σπουδαία έκπληξη για τον άσημο σύλλογο που αγωνίζεται στα ερασιτεχνικά της Γαλλίας (6η κατηγορία). Και περισσότερο για τον εν λόγω κεντρικό αμυντικό.

Ο Ζμιζάκ είναι μέλος των ultras των Παριζιάνων και το βράδυ της Δευτέρας αποτέλεσε μια εμπειρία που θα τη θυμάται για πάντα, μαζί με μερικούς από τους συμπαίκτες του που ανήκουν επίσης στην «Collectif Ultras Parisiens».

«Είναι περίεργο συναίσθημα να παλεύεις στο χορτάρι κόντρα στους παίκτες που παρακολουθείς και υποστηρίζεις από την εξέδρα. Δεν μπορούσα να το φανταστώ. Χάσαμε τα μυαλά μας όταν έγινε η κλήρωση».

Ο κεντρικός αμυντικός και κάπτεν της Παΐ Ντε Κασέλ δεν είναι ο μόνος από την ενδεκάδα της που φωνάζει συνθήματα υπέρ της Παρί στο «Παρκ Ντε Πρενς». Μαζί του και ο Κλεμάν Μπουτζεμά, το «δεκάρι» των κιτρινόμαυρων.

Το παιχνίδι ασφαλώς εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο (0-7), με τον Κιλιάν Μπαπέ να σημειώνει βραδιά καριέρας, καθώς πέτυχε για πρώτη φορά πέντε γκολ σε ένα ματς.

Για όσο άντεξαν, όμως, οι γηπεδούχοι-που αγωνίστηκαν στο «Σταντ Μπολάρ» της Λανς καθώς η φυσική τους έδρα δεν πληροί τα κριτήρια»-έπαιξαν το ποδόσφαιρό τους και κατάφεραν να γίνουν... viral, με μια εκπληκτική ανάπτυξη παιχνιδιού από τον τερματοφύλακα και συνολικά 12 πάσες, που θύμισε... total football και κέρδισε τον σεβασμό των φιλάθλων στα social media.

Όσο για τον Ζμιζάκ; Θα είναι και πάλι στις επάλξεις την ερχόμενη Κυριακή για να ζήσει άλλη μια μοναδική οπαδική βραδιά, στο πλευρό της Παρί κόντρα στη Ρεμς (29/1, 21:45). Και θα το κάνει, έχοντας αποκομίσει ως σουβενίρ τη φανέλα του σταρ των Παριζιάνων, Κιλιάν Μπαπέ.

«Έγινα μέλος των ultras πριν δύο χρόνια. Ήθελα να είμαι μέρος των οργανωμένων, διότι για μένα, το ποδόσφαιρο πρέπει να το ζεις με πάθος. Θέλω να τα δίνω όλα, όχι απλά να παρακολουθώ το παιχνίδι. Όταν πηγαίνω στο Παρκ Ντε Πρενς, δεν το κάνω για να δω την γκαλερί του προέδρου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα