Ligue 1: Συνεχίζει «ιπτάμενη» η Λανς, στρογγυλοκάθισε στην 3η θέση η Ρεν

Ιάσονας Θεριός
Ligue 1: Συνεχίζει «ιπτάμενη» η Λανς, στρογγυλοκάθισε στην 3η θέση η Ρεν

bet365

Η Λανς νίκησε με ανατροπή 2-1 την Κλερμόν και συνέχισε τις... υψηλές πτήσεις στη Ligue 1, επικράτησε 2-1 της Τουλούζ και η Ρεν και «κλείδωσε» την παρουσία της στην 3η θέση κατά τη διακοπή του Μουντιάλ.

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 15ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος η Λανς κατάφερε να πάρει σημαντική νίκη με ανατροπή επικρατώντας εντός έδρας της Κλερμόν με 2-1. Αυτή ήταν η πέμπτη διαδοχική νίκη της ομάδας-έκπληξης της Ligue 1 που εξακολουθεί να εντυπωσιάζει. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, χάρη σε αυτογκόλ του Σαμέντ στο 39'. Στο δεύτερο μέρος όμως, η ομάδα του Φρανκ Εζ έφερε... τούμπα το παιχνίδι.

Στο 60ο λεπτό ο Σαΐντ με ωραίο τελείωμα εντός περιοχής επανέφερε την ισορροπία στο παιχνίδι. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Φοφανά νίκησε τον Ντιό στο τετ α τετ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Με το τρίποντο αυτό η Λανς ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μόλις δύο βαθμούς πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν ενώ η Κλερμόν παρέμεινε 10η.

Νίκη και 3η θέση για τη Ρεν

Η Ρεν στη δεύτερη αναμέτρηση της ημέρας μπόρεσε να πάρει πολύτιμη εντός έδρας νίκη απέναντι στην Τουλούζ με 2-1. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 25'. Ο Μπουριζό βρέθηκε στην περιοχή μετά από πάσα του Μάγιερ και τελείωσε σωστά φάση στη δεξιά γωνία του Ντουπέ.

Στις αρχές του δεύτερου μέρους οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση όταν στο 55' ο Νταλινγκά, λαμβάνοντας την κάθετη του Νικολάισεν, ευστόχησε από πλεονεκτική θέση. Η απάντηση της ομάδας του Ζενεσιό ωστόσο, ήταν άμεση. Στο 58ο λεπτό ο Καλιμουεντό δεν αστόχησε από κοντά και έκανε το 2-1, σκορ που παρέμεινε μέχρι τέλους. Με τη νίκη αυτή η Ρεν ανέβηκε στην 3η θέση, σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από τη Μαρσέιγ και άρα η διακοπή για το Μουντιάλ θα την βρει χωρίς αμφιβολία στην πρώτη τριάδα. Η Τουλούζ από την άλλη παρέμεινε 12η.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα