Εμιλιάνο Σάλα: Η κλήση από τον πιλότο που θα μπορούσε να είχε αποτρέψει τον θάνατό του

Εμιλιάνο Σάλα: Η κλήση από τον πιλότο που θα μπορούσε να είχε αποτρέψει τον θάνατό του

Newsroom
Εμιλιάνο Σάλα: Η κλήση από τον πιλότο που θα μπορούσε να είχε αποτρέψει τον θάνατό του

bet365

Νέα ηχητικά που είδαν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν ότι ο πιλότος της μοιραίας πτήσης εξέφρασε ανησυχίες για το αεροσκάφος!

Στις 21 Ιανουαρίου 2019, ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής Εμιλιάνο Σάλα εξαφανίστηκε στη Μάγχη ενώ πετούσε από τη Ναντ της Γαλλίας με προορισμό την Ουαλία για να ενταχθεί στην τότε ομάδα της Premier League, Κάρντιφ Σίτι, όταν το αεροπλάνο συνετρίβη.

Στις 4 Φεβρουαρίου οι Αρχές εντόπισαν ένα πτώμα στο βυθισμένο αεροπλάνο, στις 6 Φεβρουαρίου κατάφεραν να το απομακρύνουν και στις 7 Φεβρουαρίου επιβεβαιώθηκε ότι το σώμα ήταν του Εμιλιάνο Σάλα, ο οποίος ετάφη στις 16 Φεβρουαρίου στην πόλη Progreso.

Η εφημερίδα «The Mirror» ανέφερε ότι ο άτυχος ποδοσφαιριστής υπέφερε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα πριν πεθάνει στο αεροπορικό δυστύχημα. Και σήμερα το BBC δημοσιεύει μια κλήση από τον πιλότο Ντέιβιντ Ίμποτσον -του οποίου το σώμα δεν βρέθηκε ποτέ, κι ήταν ερασιτέχνης πιλότος που δεν του επιτρεπόταν να μεταφέρει επιβάτες ή να πετάει τη νύχτα- πριν την απογείωση: «Το αεροπλάνο είναι αναξιόπιστο και «θα φορέσω το σωσίβιο μου».

Σε αυτή την κλήση, ο πιλότος ομολόγησε ότι άκουσε ένα κρότο στο αεροσκάφος στην προηγούμενη πτήση: «Ήμουν στη μέση της Μάγχης και άκουσα ένα "μπαμ". Δεν ήξερα τι συνέβαινε. Πήρα την ευκαιρία να ελέγξω τα πάντα, έλεγξα τις παραμέτρους μου. Επειδή όλα ήταν καλά, συνέχισα να πετάω. Αλλά μου τράβηξε πραγματικά την προσοχή», ανέφερε.

Ο πιλότος εμφανίζεται να παραπονιέται επίσης ότι το αριστερό πεντάλ του φρένου δεν λειτούργησε και ότι υπήρχε «μια πολύ χαμηλή, πυκνή ομίχλη» μέσα στο πολλών ετών αεροπλάνο Piper Malibu και ότι «θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο».

Θυμίζουμε ότι ο πιλότος και επιχειρηματίας Ντέιβιντ Χέντερσον, διαχειριζόταν το μονοκινητήριο αεροσκάφος για λογαριασμό του ιδιοκτήτη του και κανόνιζε πτήσεις, πιλότους και συντήρηση, παρόλο που δεν ήταν ο νόμιμα εγγεγραμμένος αερομεταφορέας.

Ο Ίμποτσον ανέφερε στον Χέντερσον τον δυνατό κρότο μεταξύ του Κάρντιφ και της Ναντ, αλλά δεν ζητήθηκε από έναν μηχανικό να το ερευνήσει όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στη Γαλλία.

Ο Χέντερσον δεν κρατούσε αρχεία ή τιμολόγια για την επιχείρησή του, ή τα προσόντα των πιλότων που πετούσαν για αυτόν.

Ο Γουίλι ΜακΚέι, ένας ποδοσφαιρικός πράκτορας που κανόνισε τους αγώνες βοηθώντας την εταιρεία του γιου του Μαρκ να εκπροσωπήσει τη Νάντ στη μεταγραφή, ήταν μακροπρόθεσμος πελάτης του Χέντερσον. Αρνήθηκε εν γνώσει του ότι κανόνιζε παράνομες «γκρίζες» πτήσεις με τον επιχειρηματία, ο οποίος δεν είχε πιστοποιητικό αερομεταφορέα. Πέρυσι, ο Χέντερσον καταδικάστηκε για 18 μήνες φυλάκιση, επειδή έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια ενός αεροσκάφους.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα