Βεράτι: Ο Ιταλός αστέρας της Παρί θέλει να υποβάλει αίτηση για τη γαλλική εθνικότητα

Βεράτι: Ο Ιταλός αστέρας της Παρί θέλει να υποβάλει αίτηση για τη γαλλική εθνικότητα

Newsroom
Βεράτι: Ο Ιταλός αστέρας της Παρί θέλει να υποβάλει αίτηση για τη γαλλική εθνικότητα

bet365

Σε συνέντευξή του στην Gazzetta dello Sport, που θα δημοσιευτεί το Σάββατο, ο Μάρκο Βεράτι εκφράζει την επιθυμία του να υποβάλει αίτηση για γαλλική υπηκοότητα μακροπρόθεσμα.

Έφτασε το καλοκαίρι στην πρωτεύουσα της Γαλλίας το 2012 στη σκιά του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, όμως ο Ιταλός διεθνής μέσος, Μάρκο Βεράτι, έχει γίνει από τότε το επίκεντρο της Παρί Σεν Ζερμέν. Γρήγορα έγινε ένας από τους αγαπημένους των υποστηρικτών κι έχοντας πια έχει εγκλιματιστεί πλήρως στη ζωή στο Παρίσι δηλώνει ότι αισθάνεται Γάλλος και πως σκοπεύει μελλοντικά να καταθέσει αίτηση για τη γαλλική εθνικότητα.

«Νιώθω πολύ Γάλλος». Αυτό εκμυστηρεύεται, σε συνέντευξή του στο Sportweek, το συμπληρωματικό έντυπο του Σαββατοκύριακου της Gazzetta dello Sport: «Το Παρίσι είναι μια φανταστική πόλη και αυτή η χώρα μου έχει δώσει πολλά. Νιώθω πολύ Γάλλος ενώ παραμένω Ιταλός. Μια μέρα, θα κάνω αίτηση για γαλλική υπηκοότητα, αφού τα παιδιά μου γεννήθηκαν εδώ».

Τέσσερις ημέρες μετά τη στέψη της Ιταλίας στο Euro 2021, ο Βεράτι παντρεύτηκε στο δημαρχείο του Neuilly-sur-Seine. Σε αθλητικό επίπεδο, ο στα 29 του, είναι ο πιο επιτυχημένος παίκτης στην ιστορία του γαλλικού ποδοσφαίρου. Έχει οκτώ τίτλους πρωταθλητή Γαλλίας και του απομένει η κατάκτηση του Champions League. Διακαής πόθος ολόκληρου του οργανισμού της Παρί.

Τον περασμένο Μάρτιο, η Παρί γνώρισε τον αποκλεισμό στη φάση των 16, με λάθος του Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα. «Το ποδόσφαιρο είναι έτσι, είσαι βασιλιάς τον Ιούλιο και σου πετάμε πέτρες τον Μάρτιο. Είναι το παρόν και το μέλλον μας, χαιρόμαστε που το έχουμε», δηλώνει ο Βεράτι για τον συμπατριώτη του. Όσο για τις επικρίσεις που τον αφορούν, υπερασπίζεται το ρεκόρ του: «Κερδίσαμε το δέκατο πρωτάθλημα, 28 τρόπαια σε δέκα χρόνια και θεωρείται αυτονόητο. Αλλά δεν είναι».

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα