Νεϊμάρ: 200 εκατ. ζητά ο πατέρας του Βραζιλιάνου για να δεχτεί να φύγει από την Παρί

Νεϊμάρ: 200 εκατ. ζητά ο πατέρας του Βραζιλιάνου για να δεχτεί να φύγει από την Παρί

Newsroom
Νεϊμάρ: 200 εκατ. ζητά ο πατέρας του Βραζιλιάνου για να δεχτεί να φύγει από την Παρί

bet365

Η Παρί Σεν Ζερμέν προσπαθεί να αποδεσμευτεί από τον Νεϊμάρ, με τον πατέρα του Βραζιλιάνου να αξιώνει όλα όσα ορίζει το συμβόλαιό του μεταξύ Ιουνίου 2022 και Ιουνίου 2027!

Οι πρίγκιπες του Κατάρ έκαναν τον Νεϊμάρ τον πιο υψηλά αμειβόμενο παίκτη στην ιστορία του ποδοσφαίρου το 2017, όταν τον απέκτησαν έναντι 222 εκατομμυρίων ευρώ από την Μπαρτσελόνα. Σήμερα ο Βραζιλιάνος έχε τεθεί προς πώληση από τους ανθρώπους της ομάδας. Μάλιστα εκπρόσωπος του παρισινού συλλόγου επικοινώνησε με τον πατέρα του παίκτη για να τον ενημερώσει ότι επιθυμούν να βρουν διέξοδο για αυτόν.

Ανακοινώθηκε από το Radio Montecarlo και επιβεβαιώθηκε στην El Pais από ένα πρόσωπο κοντά στον Νασέρ Αλ - Κελαϊφ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η απόφαση έλαβε χώρα όταν οι ιδιοκτήτες της Παρί ανανέωσαν τον Κιλιάν Μπαπέ, κάνοντας τον διεθνή Γάλλο σημείο αναφοράς του project τους και δίνοντάς του φωνή στο σχεδιασμό της νέας σεζόν. Σχετικά με τον Νεϊμάρ, ο Γάλλος στάθηκε στην συστηματική απειθαρχία του στις προπονήσεις και τη ρουτίνα αποθεραπείας. Προειδοποίησε για το ίδιο πράγμα που είχε προειδοποιήσει από τα Χριστούγεννα ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο: «Κανένας παίκτης δεν πρέπει να βρίσκεται πάνω από το έμβλημα».

Για πέντε χρόνια, ο Αλ - Κελαϊφί σκέφτηκε ότι ο πιο γρήγορος τρόπος για να είσαι ανταγωνιστικός ήταν να χτίσεις ένα περιβάλλον στο οποίο ο «Νέι» αισθάνεται χαρούμενος. Αυτή η πολιτική οδήγησε σε αυτό που ένα ντοκιμαντέρ του Netflix για τον Βραζιλιάνο σταρ αποκαλούσε «τέλειο χάος». Μετά από αλλεπάλληλες αποτυχίες στην προσπάθεια κατάκτησης του Champions League, οι σεΐχηδες του Κατάρ άλλαξαν τις κατευθυντήριες αρχές τους. Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο ιδιοκτήτης των Παριζιάνων ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θα είμαστε πια φανταχτεροί και με τόσο γκλίτερ και λάμψη... Περιμένουμε απ' όλους τους ποδοσφαιριστές να υπερβάλλουν εαυτό τη νέα σεζόν. Πρέπει να γίνουμε ξανά ταπεινοί όλοι»

Μέχρι τώρα ο Νεϊμάρ ήταν ο άξονας όλων των στρατηγικών. Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος αυτή τη σεζόν ανανέωσε αυτόματα το συμβόλαιό του μέχρι το 2027, κερδίζει περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ καθαρά ετησίως για όλες τη συνεισφορά του στην ομάδα και για διαφημίσεις, τόσο για τον σύλλογο όσο και για εταιρείες που συνδέονται με τα κρατικά επενδυτικά κεφάλαια του Κατάρ.

Στη συνάντηση που είχαν οι άνθρωποι της Παρί με τον πατέρα και εκπρόσωπο του Νεϊμάρ εγγυήθηκαν ότι ο γιος του θα εισπράξει μέχρι την τελευταία δεκάρα που του οφείλουν. Ο πατέρας του «Νέι» ήταν συγκαταβατικός με την προϋπόθεση να του πληρώσουν ό,τι ορίζει το συμβόλαιο μεταξύ Ιουνίου 2022 και Ιουνίου 2027, ποσό που είναι περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ καθαρά.

Κάπως έτσι οι Παριζιάνοι είναι σε αναζήτηση ενός συλλόγου που θα αναλάβει τη μεταγραφή και το κόστος του συμβολαίου, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο, κι έτσι η πιο ρεαλιστική επιλογή είναι να δοθεί δανεικός. Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, η Παρί ενημέρωσε τον πατέρα του Νεϊμάρ ότι θα ήταν διατεθειμένη να πληρώσει το μέρος του μισθού που δεν θα αναλάβει η άλλη ομάδα να καταβάλει.

Στην Παρί αναφέρουν ότι ο Λουίς Κάμπος ο νέος αθλητικός διευθυντής ανέλαβε την ευθύνη για την απόφαση μετά από αίτημα των ιδιοκτητών του συλλόγου αλλά πως το θέμα έχει ξεφύγει τελείως. Ο Νεϊμάρ είπε σε ανθρώπους εμπιστοσύνης του στην ομάδα ότι αισθάνεται ταπεινωμένος και πως ελπίζει ότι θα έχιε την ευκαιρία να παίξει σε έναν μεγάλο σύλλογο -ονειρεύεται μάλιστα την επιστροφή του στην Μπαρτσελόνα- για να αποδείξει στα αφεντικά της Παρί ότι κάνουν λάθος!Σε ηλικία 30 ετών και πέντε μήνες πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, ο ποδοσφαιριστής βιώνει τη δύσκολη στιγμή στην καριέρα του ως πρόκληση και λέει στους φίλους του ότι τώρα έχει βάλει σκοπό να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα μακριά από την PSG.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα