Μέσι: «Η Ρεάλ δεν ήταν η καλύτερη ομάδα του φετινού Champions League, ο Μπενζεμά αξίζει τη Χρυσή Μπάλα»

Newsroom
Μέσι: «Η Ρεάλ δεν ήταν η καλύτερη ομάδα του φετινού Champions League, ο Μπενζεμά αξίζει τη Χρυσή Μπάλα»

bet365

Αποκλειστική συνέντευξη στο TyCSports παραχώρησε ο Αργεντινός σταρ σχολιάζοντας μεταξύ άλλων την πορεία της «βασίλισσας» στο Champions League και τη φετινή απόδοση του κορυφαίου της σκόρερ, Καρίμ Μπενζεμά.

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα πέρυσι το καλοκαίρι. Ο Λιονέλ Μέσι ελεύθερος και για πρώτη φορά στην καριέρα του έτοιμος να φορέσει διαφορετική φανέλα σε συλλογικό επαγγελματικό επίπεδο. Η αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σοκ στον κόσμο του ποδοσφαίρου διαχρονικά. Ο pulga αποχώρησε από το κλαμπ που υπηρέτησε σε όλη του την καριέρα και μετακόμισε στην πρωτεύουσα της Γαλλίας για χάρη της Παρί Σεν Ζερμέν.

Η πρώτη του σεζόν στους Γάλλους δεν ήταν ιδανική. Ο 34χρονος σταρ, κατά πολλούς κορυφαίους όλων των εποχών, είχε σε συνολικά 34 συμμετοχές 11 γκολ και 14 ασίστ. -Αρκεί να θυμίσουμε ότι την τελευταία του σεζόν στα μπλαουγκράνα είχε σε 47 συμμετοχές 38 γκολ και 14 ασίστ-

Στην συνέντευξή του στο TyCSports εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα του συλλόγου και αναφέρθηκε στην αποχώρησή του από τους Καταλανούς. «Η επόμενη σεζόν θα είναι πολύ καλύτερη για μένα με την Παρί Σεν Ζερμέν, είμαι σίγουρος. Δεν ήταν εύκολο μετά από εκείνο το τρελό καλοκαίρι. Ήταν πραγματικά δύσκολο να καταλάβω τι συνέβη, δεν περίμενα να φύγω από τη Μπαρτσελόνα - ήταν ένα σοκ. Έζησα περισσότερο στη Βαρκελώνη παρά στην Αργεντινή. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα στα σχέδιά μου να αλλάξω τίποτα. Ευτυχώς η προσαρμογή των παιδιών ήταν θεαματική. Για την Αντονέλα κι εμένα ήταν πιο δύσκολο».

Ο Λίο σχολίασε και την κατάκτηση του Champions League από την επί σειρά ετών μεγάλη αντίπαλό του, Ρεάλ Μαδρίτης, τονίζοντας πως: «Δεν κερδίζει πάντα η καλύτερη ομάδα. Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να αφαιρώ την αξία του κατορθώματός της είναι κάτοχος του Champions League κι είναι πάντα εκεί, δεν ήταν η καλύτερη ομάδα σε αυτό το Champions League κι όμως τους κέρδισαν όλους».

«Ο καθένας λέει ό,τι θέλει και προφανώς μπορεί να εκφραστεί και να πει αυτό που θέλει. Ειλικρινά δεν συμμερίζομαι αυτό που είπε αλλά δεν του έδωσα και μεγάλη σημασία. Αυτό ήταν, ήταν εκεί και μπορεί να λέει ότι θέλει Και δεν με νοιάζει», ήταν το σχόλιό του για τη δήλωση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που είπε ότι δίνει μεγαλύτερη αξία στο βραβείο της FIFA για τον καλύτερο παίκτη της χρονιάς, παρά στη Χρυσή Μπάλα.

Ενώ για το φετινό βραβείο, ο pulga δίνει τα εύσημά του στον Γάλλο στράικερ της Ρεάλ, Καρίμ Μπενζεμά, σημειώνοντας ότι: «Ο Μπενζεμά αξίζει τη Χρυσή Μπάλα. Έκανε μια θεαματική χρονιά και πήρε το Champions League όντας απαραίτητος από τη φάση του 16 σε όλα τα παιχνίδια. Δεν υπάρχει αμφιβολία φέτος»

Ερωτηθείς για τις αποδοκιμασίες στην Παρί και την αντίδραση των παιδιών τόνισε ότι: «Ήταν κάτι καινούργιο, μία διαφορετική κατάσταση. Δεν μου είχε συμβεί κάτι τέτοιο στην Μπαρτσελόνα. Η κατάσταση του κόσμου και ο θυμός για τους παίκτες είναι κατανοητός, καθώς αποκλειστήκαμε από το Champions League. Εάν συμφωνώ ή όχι με τα σφυρίγματα σε μένα και τον Νέι... Αλλά συνέβη».

«Ρώτησα τι είπαν τα παιδιά, εάν το είχαν δει. Δεν μου άρεσε που η οικογένειά μου ήταν εκεί και άκουγε τα σφυρίγματα. Τα παιδιά μου ήταν εκεί και χρειάστηκε να το περάσουν. Δεν είπαν κάτι, δεν κατάλαβαν κάτι».

Ο Αργεντινός δεν ξέχασε τον θρυλικό Ντιέγκο Μαραντόνα: «Ήμουν με την Αντονέλα το προηγούμενο βράδυ και της είπα πως πρέπει να κάνω κάτι κάτι για τον Ντιέγκο. Ανέβηκα στον πάνω όροφο και υπάρχει μία μικρή πόρτα, πάντα κλειστή, που βάζουμε πράγματα. Ήταν ανοιχτή, υπήρχε μία καρέκλα και πάνω της ήταν η φανέλα με το Νο10 της Νιούελς. Την είδα. Αυτή η πόρτα ήταν πάντα κλειστή, δεν ήξερα τι έκανα εκεί, δεν θυμόμουν καν ότι την είχα».

Για τη δήλωση του Κιλιάν Μπαπέ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Δεν είπα πώς το είπε και τί είπε. Αλλά αρκετές φορές το συζητήσαμε με τα παιδιά στην Ισπανία, όταν επιστρέφαμε από προκριματικά. Πόσο δύσκολο θα ήταν να προκριθείς στο παγκόσμιο αν έπαιζαν εκεί. Η Κολομβία, το ύψος, η ζέστη, η Βενεζουέλα. Όλοι οι αντίπαλοι έχουν διαφορετικές συνθήκες και εκτός αυτού είναι εξαιρετικές ομάδες, με εξαιρετικούς παίκτες και το ποδόσφαιρο είναι πιο ίσο».

Για το αν θα δώσει το παρών στο Μουντιάλ του 2026: «Είπα ότι μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο θα σκεφτώ πολλά πράγματα, δεν ξέρω. Θα το σκεφτώ και θα αποφασίσω. Κοιτάξτε τι έγινε τώρα, ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα παίξω κάπου αλλού πέρα από την Μπαρτσελόνα. Από την μία μέρα στην άλλη χρειάστηκε να φύγω. Το ποδόσφαιρο αλλάζει. Ειλικρινά μοιάζει δύσκολο, αλλά δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο τι θα κάνω».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα