Παρί: «Η Ρεάλ των Γκαλάκτικος φταίει για τη "φούσκα" των μεταγραφών, όχι εμείς»

Παρί: «Η Ρεάλ των Γκαλάκτικος φταίει για τη "φούσκα" των μεταγραφών, όχι εμείς»

bet365

Ο γενικός Γραμματέας της Παρί, Βικτοριάνο Μελέρο, «έδειξε» τη Ρεάλ Μαδρίτης της εποχής των Γκαλάκτικος ως την ομάδα που άνοιξε το... κουτί της Πανδώρας στο μεταγραφικό παζάρι.

Η μεταγραφική πολιτική της Παρί Σεν Ζερμέν στην εποχή των Καταριανών επενδυτών έχει κριθεί αυστηρά, λόγω των αλόγιστων εξόδων και των «αστρονομικών» ποσών που χτύπησαν «ταβάνι» με τη μεταγραφή του Νεϊμάρ από τη Μπαρτσελόνα το 2017 για 222 εκατομμύρια ευρώ. Δεν ήταν λίγοι, τότε, εκείνοι που έκαναν λόγο για «φούσκα». Ωστόσο, αν υπάρχει υπαίτιος για τον υπερπληθωρισμό στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, κατά τον γενικό Γραμματέα του κλαμπ, Βικτοριάνο Μελέρο, αυτός δεν είναι η Παρί, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης!

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του συλλόγου, ο Μελέρο έριξε την ευθύνη στους Μερένγκες και συγκεκριμένα στην εποχή των Γκαλάκτικος στις αρχές του 2000, όταν η Βασίλισσα του Φλορεντίνο Πέρεθ είχε ξοδέψει σε βάθος τετραετίας το συνολικό ποσό των 220 εκατομμυρίων ευρώ, για τις μεταγραφές των Φίγκο, Ζιντάν, Ρονάλντο και Μπέκαμ.

«Η κατάσταση πληθωρισμού στο ποδοσφαιρικό οικοσύστημα δεν προκλήθηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά από τη Ρεάλ Μαδρίτης της εποχής των Γκαλάκτικος τη δεκαετία του 2000. Η Παρί, η Σίτι και οι μέτοχοί τους, δεν ευθύνονται για αυτή τη "φούσκα"», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ πέταξε «βολές» και κατά του Financial Fair Play, το οποίο όπως δήλωσε «καταστρέφει την αυτορρύθμιση», αν και περίπτωση της Παρί, πάντως, δεν αποτέλεσε ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα για να κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι:

«Οι επενδύσεις πρέπει να είναι ελεύθερες ώστε να μπορούν να προκύψουν νέοι σύλλογοι κι αυτό είναι κάτι που έχει συμβεί με το Financial Fair Play. Η αυτορρύθμιση ένας μηχανισμός που επέτρεψε σε ιστορικούς συλλόγους να παραμείνουν στην κορυφή. Θέλουμε πραγματικά ένα κλειστό οικοσύστημα;».

Αυτό ήταν άλλο ένα μίνι-επεισόδιο στις «παγωμένες» σχέσεις της Παρί με τη Ρεάλ το τελευταίο διάστημα, πάντα με επίκεντρο το σίριαλ των διαπραγματεύσεων για τον Κιλιάν Μπαπέ.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα