Παρί Σεν Ζερμέν - Νις 0-0: Η Χρυσή Μπάλα έφερε γκέλα για τους Παριζιάνους

Νίκος Κικίδης
Παρί Σεν Ζερμέν - Νις 0-0: Η Χρυσή Μπάλα έφερε γκέλα για τους Παριζιάνους

bet365

Η παρουσίαση της Χρυσής Μπάλας του Λιονέλ Μέσι στο «Παρκ Ντε Πρενς» δεν συνδυάστηκε και με νίκη για την Παρί που κόλλησε στο μηδέν (0-0) απέναντι στη Νις και είδε να μπαίνει «φρένο» στο νικηφόρο σερί της.

Το Παρίσι είχε φορέσει τα καλά του για να υποδεχτεί τους μεγάλους νικητές στo Gala του Ballon d΄Or, με τους Λιονέλ Μέσι και Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα να παρουσιάζουν Χρυσή Μπάλα και Yashin Trophy αντίστοιχα μπροστά στο κοινό τους, δίνοντας έτσι το έναυσμα για μια γιορτινή βραδιά. Οι οικοδεσπότες όμως τελικά σοκαρίστηκαν από τους φιλοξενούμενους που είχαν ταξιδέψει στη γαλλική πρωτεύουσα με ξεκάθαρο στόχο να να χαλάσουν το... παρατεταμένο κλίμα ευφορίας.

Και η αλήθεια είναι πως τα κατάφεραν περίφημα. Η Νις μπορεί να βομβαρδίστηκε από την Παρί Σεν Ζερμέν, μπορεί να είδε τους παίκτες του Ποτσετίνο να εξαπολύουν πάνω από 20 σουτ προτού τελικά παραδοθούν, όμως κράτησε μέχρι τέλους και δραπέτευσε από το Παρίσι με τον βαθμό (0-0). Άλλωστε ακόμα και οι προσπάθειες του καλύτερου παίκτη για το 2021, Λιονέλ Μέσι, δεν ήταν αρκετές για να κάνουν τη διαφορά και εν τέλει οι Παριζιάνοι αποδέχτηκαν πως το νικηφόρο τους σερί θα έβρισκε τερματικό σταθμό απέναντι στους «στρατιώτες» του Γκαλτιέ.

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ (77΄Παρέδες), Μέντες, Ντίνα (62΄Βεράτι), Ντανίλο, Γκουγιέ, Μέσι, Ντι Μαρία (77΄Ικάρντι), Μπαπέ

Νις (Κριστόφ Γκαλτιέ): Μπενίτεθ, Λοτόμπα, Τοντιμπό, Ντάντε, Μπαρντ, Λεμινά (74΄Τουράμ), Σνάιντερλιν, Μπουντουά (80΄Γκουρί), Κλάιφερτ (74΄Στενγκς), Ντελότ, Ντόλμπεργκ

Ανέβηκε δεύτερη η Μαρσέιγ, «βυθίζεται» η Λυών

Διπλό που την έστειλε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα κατάφερε να πανηγυρίσει η Μαρσέιγ στην έδρα της Ναντ, με τους Μασσαλούς να επικρατούν 1-0 χάρη σε γκολ του Γκέρσον (30΄). Σαν να μην έφτανε το προβάδισμα των φιλοξενούμενων, η Ναντ είδε τον Παλουά να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα δυο λεπτά αργότερα και να μένει με δέκα παίκτες από το ημίωρο, γεγονός που έμελλε να αποτελέσει ανυπέρβλητη τροχοπέδη στις προσπάθειες των γηπεδούχων.

Την ίδια ώρα η Λυών υπέστη ακόμα μια ήττα, αυτή τη φορά από τη Ρεμς με 2-1 και έπεσε στην 10η θέση της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με τον Φαέ στο 56΄ και δέκα λεπτά αργότερα ο... συνήθης ύποπτος για τους Λιονέ, Εκαμπί, έφερε το ματς στα ίσα. Παρόλα αυτά η Ρεμς χτύπησε για δεύτερη φορά με τον Εκιτικέ στο 90+2΄και εξασφάλισε σε νεκρό χρόνο το τρίποντο που την απομάκρυνε από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας.

Τα αποτελέσματα στη Ligue 1:

Ανζέ - Μονακό 1-3
Μπρεστ - Σεντ Ετιέν 1-0
Μετζ - Μονπελιέ 1-3
Στρασβούργο - Μπορντό 5-2
Τρουά - Λοριάν 2-0
Κλερμόν - Λανς 2-2
Λυών - Ρεμς 1-2
Ναντ - Μαρσέιγ 0-1
Παρί Σεν Ζερμέν - Νις 0-0
Ρεν - Λιλ 1-2

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα