Πολιτικό θέμα η βία στα γήπεδα της Γαλλίας, ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας

Newsroom
Πολιτικό θέμα η βία στα γήπεδα της Γαλλίας, ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας

bet365

Αμεσα η κυβέρνηση στη Γαλλία θα λάβει περαιτέρω μέτρα ασφαλείας στα γήπεδα ποδοσφαίρου.

Τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα βίας στα γήπεδα της Ligue 1 έχουν θορυβήσει ακόμη και την κυβέρνηση της Γαλλίας.

Σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ζεράλντ Νταρμανέν, είχε συνάντηση με την υπουργό Αθλητισμού, Ροξάνα Μαρατσινεάνου, μετά το τελευταίο ξέσπασμα οπαδικής βίας στο παιχνίδι της Λυών με την Μαρσέιγ.

Δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που παιχνίδι του πρωταθλήματος διακόπηκε λόγω επεισοδίων, με την κυβέρνηση να φέρεται να είναι αποφασισμένη να θεσπίσει περισσότερα και πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ο Νταρμανέν είπε ότι οι γαλλικές αρχές θα εξετάσουν μέτρα όπως η επιβολή αποκλεισμών σε οπαδούς και γήπεδα, η ύπαρξη περισσότερων καμερών παρακολούθησης γύρω από τα γήπεδα και η διευκρίνιση του ποιος θα έχει την εξουσία να ακυρώνει αγώνες σε περίπτωση οπαδικής βίας.

Να θυμίσουμε ότι η συνάντηση έγινε μετά το περιστατικό στην έδρα της Λυών όπου οπαδός χτύπησε με μπουκάλι τον Ντιμίτρι Παγιέ των Μασσαλών, τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι.

Η πειθαρχική επιτροπή του γαλλικού πρωταθλήματος ανακοίνωσε χθες ότι η Λυών θα δώσει τους εντός έδρας αγώνες της στη Ligue 1 «κεκλεισμένων των θυρών», μέχρι να υπάρξει απόφαση για το περιστατικό στις 8 Δεκεμβρίου.

«Πρέπει να καταλήξουμε σε συμπεράσματα για να βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να αποτρέψουμε τέτοια πράγματα να συμβούν ξανά, έτσι ώστε το ποδόσφαιρο να παραμείνει ένα δημοφιλές γεγονός» είπε ο Νταρμανέν στους δημοσιογράφους.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα