Πέτκοβιτς: Έλυσε το συμβόλαιό του με την Ελβετία κι ανέλαβε τη Μπορντό (pic & vid)

Πέτκοβιτς: Έλυσε το συμβόλαιό του με την Ελβετία κι ανέλαβε τη Μπορντό (pic & vid)

bet365

Μετά από μια πλήρως επιτυχημένη επταετία στο τιμόνι της εθνικής Ελβετίας, ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς επιστρέφει σε πάγκους συλλόγου για χάρη της Μπορντό.

Πριν από λίγες εβδομάδες οδήγησε για πρώτη φορά την Ελβετία στους «8» μεγάλης διοργάνωσης, υπογράφοντας παράλληλα τον αποκλεισμό-σοκ της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γαλλίας. Και τώρα, οι οπαδοί των Τρικολόρ καλούνται να τον συνηθίσουν στα γήπεδα της Ligue 1. Ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς άφησε τη θέση του ομοσπονδιακού coach της Ελβετίας μετά από μια γεμάτη επταετία για να υπογράψει στη Μπορντό, επιστρέφοντας έτσι σε πάγκο συλλόγου μετά το 2014 και τη Λάτσιο.

Ο 57χρονος Ελβετός τεχνικός έλυσε το συμβόλαιό του με την ελβετική ομοσπονδία που έληγε τον Δεκέμβριο του 2022, δίχως να κυνηγήσει άλλη μια πρόκριση σε τελική φάση Μουντιάλ και πλέον, διαδέχεται τον Ζαν-Λουίς Γκασέ στον πάγκο των Γιρονδίνων, οι οποίοι προσπαθούν να πατήσουν ξανά στα πόδια τους εν μέσω οικονομικής αστάθειας.

Αυτή θα είναι μόλις η δεύτερη φορά που αναλαμβάνει κλαμπ εκτός Ελβετίας, μετά το σύντομο πέρασμά του από τη Σάμσουνσπορ τη σεζόν 2011-12.

Με την εθνική Ελβετίας κατέγραψε συνολικά 41 νίκες και 18 ισοπαλίες σε σύνολο 79 αγώνων και προκρίθηκε σε όλα τα μεγάλα τουρνουά, φτάνοντας μίνιμουμ μέχρι τα νοκ-άουτ, ενώ το 2019 την οδήγησε και στον τελικό του UEFA Nations League.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα