Οι φάσεις που «φωνάζει» η Μπαρτσελόνα για την διαιτητική εύνοια στη Ρεάλ! (pics & vids)

Κώστας Τόπας
Οι φάσεις που «φωνάζει» η Μπαρτσελόνα για την διαιτητική εύνοια στη Ρεάλ! (pics & vids)

bet365

Αρκετές είναι οι διαμαρτυρίες και ειδικά από πλευράς Μπαρτσελόνα για τα σφυρίγματα που έχει πάρει η Ρεάλ στα τελευταία της παιχνίδια, με αποτέλεσμα βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πλησιάζει όλο και περισσότερο στη φετινή κατάκτηση του πρωταθλήματος, μιας και βρίσκεται στο +4 από την δεύτερη Μπαρτσελόνα, ωστόσο σύμφωνα με τους «μπλαουγκράνα» αυτή η διαφορά στη βαθμολογία έχει προκύψει, μετά από σφυρίγματα που έχουν πάρει οι Μαδριλένοι στα τελευταία παιχνίδια τους.

Σε έξι από τους επτά αγώνες που έπαιξε το συγκρότημα του Ζινεντίν Ζιντάν μετά το restart του πρωταθλήματος, υπήρξαν αποφάσεις που ήταν αμφιλεγόμενες για τους ανθρώπους της Μπάρτσα.

Παρακάτω είναι οι φάσεις για τις οποίες φωνάζουν στην Μπάρτσα για τη διαιτητική εύνοια στη Ρεάλ.

Ρεάλ Μαδρίτης-Εϊμπάρ 3-1

Ρεάλ Μαδρίτης-Εϊμπάρ 3-1

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

Ρεάλ Μαδρίτης - Μαγιόρκα 2-0

Ρεάλ Μαδρίτης - Μαγιόρκα 2-0

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ρεάλ Μαδρίτης 0-1

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ρεάλ Μαδρίτης 0-1

Η Ρεάλ επέστρεψε στην αγωνιστική δράση επικρατώντας με 3-1 της Εϊμπάρ. Το σκορ είχε ανοίξει ο Τόνι Κροος με άψογο πλασέ μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Καζεμίρο έβγαλε για τον Μπενζεμά, η μπάλα στη συνέχεια κατέληξε στον Γερμανό κι αυτός με ωραία προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Τα παράπονα αφορούν την πάσα όπου δέχεται ο Καρίμ Μπενζεμά από τον Βραζιλιάνο Καζεμίρο στην αρχή της φάσης του γκολ. Για ελάχιστα εκατοστά, φάνηκε από το VAR, πως ο Γάλλος ήταν πιο μπροστά από τον παίκτη της Εϊμπάρ.

Ο Γιανουζάι έστειλε στην μπάλα στα δίχτυα της Ρεάλ Μαδρίτης με το σκορ να είναι στο 0-1 αλλά το γκολ δεν μέτρησε επειδή παίκτης των γηπεδούχων ήταν σε θέση οφσάιντ και στην πορεία της μπάλας (;), εμποδίζοντας το οπτικό πεδίο του Τιμπό Κουρτουά.

Ο αγώνας της Ρεάλ με την Σοσιεδάδ, συζητείται ακόμη, με τρεις αποφάσεις που πολλοί πιστεύουν ότι οι «μερένχες» επωφελήθηκαν κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών. Στο πρώτο γκολ που σκόραραν οι Μαδριλένοι, το πέτυχαν από την άσπρη βούλα και τον Σέρχιο Ράμος.

Ο Βινίσιους, μετά από ατομική ενέργεια κέρδισε πέναλτι από τον Ντιέγο Γιορέντε, ο οποίος Γιορέντε φαίνεται ότι βρήκε πρώτα την μπάλα, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων της Μπαρτσελόνα. Μετά από VAR καταλογίστηκε το πέναλτι και η Ρεάλ άνοιξε το σκορ.

Οπως επίσης παράπονα υπήρξαν και για το δεύτερο γκολ που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι, για χέρι του Μπενζεμά στην προσπάθεια του να κοντρολάρει την μπάλα. Σύμφωνα με τον διαιτητή όμως δεν υπήρξε καμία παράβαση.

Για ένα ακόμα παιχνίδι που υπάρχουν αντιδράσεις από πλευράς Μπαρτσελόνα για τη διαιτητική εύνοια στη Ρεάλ, είναι αυτό των Μαδριλένων κόντρα στην Μαγιόρκα. Το σκορ άνοιξε ο Βινίσιους Τζούνιορ στο 18ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Βραζιλιάνος πλάσαρε ιδανικά, σε μια φάση βέβαια που ξεκίνησε από αμφισβητούμενο τζαρτζάρισμα του Καρβαχάλ, με το VAR να μην επεμβαίνει.

Ο Ντάνι Καρβαχάλ φαίνεται να έχει μια σκληρή μονομαχία με τον Ντάνι Ροδρίγεθ, ωστόσο ο διαιτητής δεν είδε κάποιο αντικανονικό μαρκάρισμα.

Αρκετές ήταν οι διαμαρτυρίες από πλευράς Μπαρτσελόνα, για το αντικανονικό μαρκάρισμα το οποίο έκανε ο Σέρχιο Ράμος στον Ραούλ Γκαρσία στο ματς με την Μπιλμπάο. Ο ρέφερι της αναμέτρησης δεν έδειξε την άσπρη βούλα και αυτό προκάλεσε την αντίδραση πολλών.

Η Αθλέτικ δεν μπόρεσε ποτέ να απαντήσει, ζήτησε ένα πέναλτι σε πάτημα του Ράμος στον Γκαρθία, αλλά το VAR δεν έδειξε παράβαση. Η είσοδος του Κρόος έδωσε την απαιτούμενη ώθηση στους Μαδριλένους που κράτησαν χωρίς προβλήματα το υπέρ τους σκορ.