Η ώρα της στέψης στην Ισπανία: Η Ατλέτικο «αγκαλιά» με το τρόπαιο, η Ρεάλ ελπίζει στην ανατροπή

Η ώρα της στέψης στην Ισπανία: Η Ατλέτικο «αγκαλιά» με το τρόπαιο, η Ρεάλ ελπίζει στην ανατροπή

bet365

Ατλέτικο και Ρεάλ Μαδρίτης δίνουν την τελευταία τους μάχη για την κατάκτηση του τίτλου κόντρα σε Βαγιαδολίδ και Βιγιαρεάλ, αντίστοιχα. Από την άλλη Ουέσκα, Έλτσε και Βαγιαδολίδ παλεύουν για την σωτηρία τους.

Συνολικά επτά αναμετρήσεις με κοινή ώρα έναρξης στις 19:00 περιλαμβάνει το σημερινό (22/05) πρόγραμμα της La Liga. H Ατλέτικο φιλοξενείται εκτός έδρας από την τη Βαγιαδολίδ, η οποία παλεύει για την παραμονή στην κατηγορία καθώς είναι στην προτελευταία θέση με 31 βαθμούς, ενώ οι «ροχιμπλάνκος» γνωρίζουν πως με νίκη θα είναι πρωταθλητές Ισπανίας, ύστερα από το 2014, καθώς υστερούν σε πιθανή ισοπαλία με τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης που βρίσκεται στο -2 (81 β.).

Η Βαγιαδολίδ, μπορεί να είναι υποδεέστερος αντίπαλος, ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται απρόβλεπτη, αφού δίνει κι αυτή τη δική της μάχη αλλά για την αποφυγή του υποβιβασμού. Θυμίζουμε πως το κλίμα στην ομάδα δεν είναι και το καλύτερο. Πριν από μερικές ημέρες, οι οπαδοί της Βαγιαδολίδ, βρέθηκαν έξω από το γήπεδο της ομάδας τους, Στάδιο Χοσέ Θορρίγια και κρέμασαν πανό κατά του Ρονάλντο, ενώ από την πλευρά του το «Φαινόμενο» έταξε τεράστιο πριμ στους παίκτες της ομάδας για να νικήσουν τους ροχιμπλάνκος!

Πάντως η 38η και τελευταία αγωνιστική βρίσκει την Ατλέτικο με προβάδισμα δύο βαθμών έναντι της Ρεάλ, που ουσιαστικά είναι η μοναδική ομάδα η οποία απειλεί τους «ροχιμπλάνκος». Στο τελευταίο ίσως παιχνίδι του Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο τους, οι Μαδριλένοι υποδέχονται την Βιγιαρεάλ, η οποία έχει το μυαλό της στον τελικό του Europa League με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Τετάρτη (26/05, 22:00). Για να φτάσει στην κατάκτηση του φετινού τροπαίου η Ρεάλ χρειάζεται ένα μικρό... θαύμα, καθώς χρειάζεται νίκη και ισοπαλία ή ήττα της συμπολίτισσάς της για να πετύχει την ανατροπή.

Η ομάδα του Έμερι δεν είναι αδιάφορη. Κι αυτό διότι αν χάσει στη Μαδρίτη, θα τερματίσει στην έβδομη θέση και θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στο Europa Conference League, εκτός αν κατακτήσει το Europa League, τότε θα πάρει απευθείας εισιτήριο για το Champions League της επόμενης περιόδου. Για να πάρει όμως θέση στο Europa League, η Βιγιαρεάλ χρειάζεται καλύτερο αποτέλεσμα από την ισόβαθμή της Μπέτις ή να νικήσει τη Ρεάλ και παράλληλα η Σοσιεδάδ να χάσει βαθμούς απέναντι στην Οσασούνα.

Η Μπαρτσελόνα του Μέσι, δεν έχει άλλον στόχο πέρα από το να «κλειδώσει» την τρίτη θέση. Το έργο της είναι εύκολο στην έδρα της ουραγό και ήδη υποβιβασμένης Έιμπαρ. Οσον αφορά την μάχη της παραμονής ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα παιχνίδια Έλτσε-Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ουέσκα-Βαλένθια.

Η Ουέσκα του Δημήτρη Σιόβα έχει πλεονέκτημα σχεδόν σε όλες τις ισοβαθμίες και σώζεται 100% με νίκη επί της Βαλένθια ή αν φέρει το ίδιο αποτέλεσμα με την Έλτσε. Θα αποχαιρετήσει κατηγορία μόνο με δική της ήττα, νίκη της Βαγιαδολίδ επί της Ατλέτικο και τουλάχιστον ισοπαλία της Έλτσε με την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής:

  • Λεβάντε-Κάντιθ 2-2
  • Θέλτα-Μπέτις 22/05
  • Εϊμπαρ-Μπαρτσελόνα 22/05
  • Έλτσε-Αθλέτικ Μπιλμπάο 22/05
  • Ουέσκα-Βαλένθια 22/05
  • Οσασούνα-Σοσιεδάδ 22/05
  • Ρεάλ Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ 22/05
  • Βαγιαδολίδ-Ατλέτικο Μαδρίτης 22/05
  • Γρανάδα-Χετάφε 23/05
  • Σεβίλη-Αλαβές 23/05

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 37 αγώνες)

Ατλέτικο Μαδρίτης 83 -Champions League-
Ρεάλ Μαδρίτης 81 -Champions League-
Μπαρτσελόνα 76 -Champions League-
Σεβίλλη 74 -Champions League-
Σοσιεδάδ 59
Μπέτις 58
Βιγιαρεάλ 58
Θέλτα 53
Αθλέτικ Μπιλμπάο 46
Γρανάδα 45
Οσασούνα 44
Κάντιθ 44 -38αγ.
Βαλένθια 42
Λεβάντε 41 -38αγ.
Αλαβές 38
Χετάφε 37
Ουέσκα 33
Έλτσε 33
Βαγιαδολίδ 31
Εϊμπαρ 30 -Υποβιβασμός-

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα