Ο «τελειωμένος» Λουίς Σουάρες οδηγεί την Ατλέτικο στον τίτλο (pics & vids)

Ο «τελειωμένος» Λουίς Σουάρες οδηγεί την Ατλέτικο στον τίτλο (pics & vids)

bet365

Ο Λουίς Σουάρες διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του, έχει φτάσει τα 20 γκολ στο πρωτάθλημα και οδηγεί την Ατλέτικο στην κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Τι κι αν διανύει το 34ο της ηλικίας του; Τι και αν αμφισβητήθηκε από πολλούς και ιδιαίτερα από την διοίκηση της Μπαρτσελόνα, η οποία τον οδήγησε στην πόρτα της εξόδου; Ο Λουίς Σουάρες συνεχίζει να δίνει απαντήσεις στο γήπεδο, φτάνοντας τα 20 γκολ, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Ο Ουρουγουανός φορ με τα γκολ του οδηγεί τους «ροχιμπλάνκος» στην κατάκτηση του φετινού τίτλου, του πρώτου μετά το 2014.

Οταν Μπαρτομέου και Κούμαν του έδειξαν την πόρτα

Τον περασμένο Σεπτέμβρη, η Μπαρτσελόνα άφησε ελεύθερο τον Λουίς Σουάρες και ο Ουρουγουανός στράικερ επέλεξε την Ατλέτικο ως επόμενο σταθμό στην καριέρα. Ετσι, μετά από έξι χρόνια συνεργασίας οι «μπλαουγκράνα» επέλεξαν να κλείσουν ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της ιστορίας τους τα τελευταία χρόνια. Μία απόφαση η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ιδιαίτερα στις τάξεις της οπαδών της ομάδας. Παρά το γεγονός ότι ο Ρόναλντ Κούμαν, έχει δηλώσει πως δεν έχει μετανιώσει για την αποχώρηση του Ουρουγουανού, οι Καταλανοί βλέποντας τα φετινά νούμερα του Σουάρες σίγουρα θα ήθελαν να τον έχουν αυτή τη στιγμή, στην δική τους επιθετική γραμμή. Ο 34χρονος φορ αισίως έφτασε τα 20 σε 37 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, όντως ο πρώτος σκόρερ των «ροχιμπλάνκος» και η ομάδα του φιγουράρει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Λίγκας.

Πριν όμως φτάσουμε στα φετινά του κατορθώματα ας θυμηθούμε τι ακριβώς συνέβη το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο Κούμαν τον ενημέρωσε πως δεν τον υπολογίζει στα πλάνα του. Η αλήθεια είναι πως ακόμα κι από την περασμένη σεζόν, ο άλλοτε πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Μπαρτομέου αναζητούσε με κάθε τρόπο να «ξεφορτωθεί» τον Ουρουγουανό στράικερ και κυρίως να απαλλαγεί από το βαρύ του συμβόλαιο (15 εκατ. ευρώ καθαρά), το οποίο έληγε το καλοκαίρι του 2021. Όταν λοιπόν ο Σουάρες δέχθηκε το τηλεφώνημα νέου προπονητή, Ρόναλντ Κούμαν, ενημερώθηκε πως θα έπρεπε να βρει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Το σοκ για τον ίδιο ήταν μεγάλο, καθώς δεν πίστευε ποτέ του ότι η διοίκηση της Μπαρτσελόνα, θα έπαιρνε μία τέτοια απόφαση και μάλιστα να του την ανακοινώσει με αυτόν τον τρόπο. Ωστόσο, αυτό που πείραξε περισσότερο τον Σουάρες, ήταν το γεγονός ότι η ενημέρωση έγινε από τον προπονητή του και όχι από τον ισχυρό άνδρα των «μπλαουγκράνα». Ακόμα και ο Λιονέλ Μέσι έμεινε έκπληκτος από τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν στον πολύ καλό του φίλο, Λουίς Σουάρες. Παρ’ όλα αυτά ο Ουρουγουανός, όταν κι επέστρεψε από τις καλοκαιρινές του διακοπές, έδωσε κανονικά το παρών στα εργομετρικά τεστ και ακολούθως στις προπονήσεις, αλλά σύντομα συνειδητοποίησε πως ο Μπαρτομέου είχε πάρει την απόφασή του και δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει πίσω. Ετσι, μετά από συνεννόηση με τον μάνατζερ του αποφασίστηκε πως το καλύτερο για τον ίδιο και την καριέρα του ήταν να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα. Αυτό όμως που ζητούσε ήταν να αποχωρήσει από το κλαμπ ως ελεύθερος ώστε να μπορεί να μιλήσει απευθείας με όποιον σύλλογο επιθυμούσε. Ετσι κι έγινε.

Οι εξετάσεις στην Ιταλία και το τηλεφώνημα του Σιμεόνε

Ο Λουίς Σουάρες έμεινε ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα και λίγες ημέρες αργότερα ταξίδεψε στην Περούτζια για να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στην Γιουβέντους. Εκεί, είχε προγραμματιστεί να περάσει από την προφορική εξέταση των ιταλικών, όμως λίγες μέρες μετά ξέσπασε το σκάνδαλο. Ο Ουρουγουανός είχε προνομιακή μεταχείριση και οι εξετάσεις του διήρκεσαν 12 λεπτά, ενώ όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ήξερε από πριν τις ερωτήσεις που θα του γίνουν. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως ο Σουάρες είχε υπογράψει συμβόλαιο με την Γιουβέντους στα τέλη Αυγούστου, ωστόσο δύο μέρες πριν δώσει εξετάσεις στην ιταλική γλώσσα, οι «μπιανκονέρι» ακύρωσαν τη συμφωνία. Ετσι, λοιπόν το «deal» με τους «μπιανκονέρι» χάλασε τελευταία στιγμή και ο Σουάρες έπρεπε να βρει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Μετά το «ναυάγιο» με την «Γηραιά Κυρία» οι άνθρωποι της Ατλέτικο ήρθαν αμέσως σε επαφή με τον εκπρόσωπο του Σουάρες, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας. Ακόμα και ο Ντιέγκο Σιμεόνε τηλεφώνησε στον έμπειρο επιθετικό ώστε να τον πείσει να βάλει την υπογραφή του στους «ροχιμπλάνκος». Ο παίκτης από την πλευρά του, μετά από αυτό το τηλεφώνημα και χωρίς να το σκεφτεί ιδιαίτερα, έχοντας συμβουλευτεί και τους Γοδίν και Γκριεζμάν, είπε το πολυπόθητο «ναι» στην πρόταση που του έγινε. Ωστόσο, αυτά που απέμεναν για την ολοκλήρωση της μεταγραφής ήταν ο Σουάρες να τα βρει με την Μπαρτσελόνα και οι Καταλανοί με την Ατλέτικο. Συγκεκριμένα ο μάνατζερ του ήθελε να μη χάσει ο πελάτης του τα 15 εκατ. ευρώ που θα έπαιρνε στην τελευταία χρονιά του συμβολαίου του από τους «μπλαουγκράνα"» και έπρεπε να βρεθεί μια ικανοποιητική φόρμουλα για όλους. Από την άλλη η Ατλέτικο ήταν προφανές ότι δεν ήταν σε θέση να προσφέρει τόσα πολλά χρήματα στον Ουρουγουανό.

Η λύση δόθηκε από τον… Μοράτα. Ο Ισπανός φορ συμφώνησε να πάει δανεικός στη Γιουβέντους κι έτσι βρέθηκαν έξι ακόμα εκατ. ευρώ τα οποία αναζητούσε η Ατλέτικο και προστέθηκαν στα αρχικά έξι. Ο «πιστολέρο» υπέγραψε συμβόλαιο δυο ετών με τους ροχιμπλάνος της ισπανικής πρωτεύουσας, ενώ οι καθαρές ετήσιες απολαβές του ανέρχονται σε 9.000.000 ευρώ. Ηταν μια μετακίνηση που οι Ισπανοί την συγκρίνουν με την περίπτωση του Νταβίντ Βίγια, ο οποίος έκανε το ίδιο δρομολόγιο το 2013. Με αυτόν τον τρόπο ο Λουίς Σουάρες έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο τόσο για τον ίδιο όσο και για την Μπάρτσα, με 13 τρόπαια, 283 ματς, 198 γκολ και 113 ασίστ.

Στα 34 του «δαγκώνει» και οδηγεί την Ατλέτικο στον τίτλο

Στα 34 του έτη πλέον, με τόσες γεμάτες σεζόν στις πλάτες του, ο Σουάρες μοιάζει να είναι φτιαγμένος για τον Σιμεόνε. Ένας ποδοσφαιριστής που κυνηγάει την κάθε φάση, έχει το ένστικτο του «κίλερ», καθώς είναι και από τους παίκτες που κάποιος αγαπάει να τους μισεί. Με 20 τέρματα σε 30 εμφανίσεις στη La Liga, ο 34χρονος φορ είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του και με αυτόν τον τρόπο θέλει να αποδείξει πως ακόμα και τώρα παραμένει ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς στον κόσμο. Οπως άλλωστε έχει τονίσει και σε πρόσφατη συνέντευξή του, μπορεί να διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του αλλά είναι πιο «πεινασμένος» από ποτέ για τίτλους.

Παράλληλα, με το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Οσασούνα έπιασε και το πολυπόθητο πριμ που κυνηγούσε. Το πρώτο αφορούσε τα 15 γκολ στο πρωτάθλημα, τα οποία έχει πιάσει από τον Φεβρουάριο, ενώ το δεύτερο πριμ, που κυνηγούσε εδώ και 2,5 μήνες, αφορούσε τα 20 γκολ. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε γνωρίζει πως η επιθετική του γραμμή αποτελεί ένα δυνατό «όπλο» της φετινής Ατλέτικο, καθώς με την έλευση του Σουάρες στην ομάδα ο Ζοάο Φέλιξ αλλά ακόμα κι άλλοι παίκτες του ρόστερ, όπως οι Κορέα και Γιορέντε παίζουν πιο απελευθερωμένα.

Πλέον οι «ροχιμπλάνκος» μετά τη νίκη επί της Οσασούνα με 2-1, με τα γκολ των Ρενάν Λόντι και Λουίς Σουάρες στο τελευταίο δεκάλεπτο, κρατάνε στα χέρια τους τον τίτλο του πρωταθλήματος, πρώτου μετά το 2014. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε χρειάζεται την τελευταία αγωνιστική να φέρει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό της «Βασίλισσας», με την Ατλέτικο να φιλοξενείται από τη Βαγιαδολίδ και τη Ρεάλ να υποδέχεται τη Βιγιαρεάλ. Σε περίπτωση που καταφέρει και στεφθεί πρωταθλήτρια, θα οφείλεται σε σημαντικό βαθμό (και) στον πρώτο σκόρερ της, Λουίς Σουάρες.

Διαβάστε επίσης:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα