Μπαρτσελόνα: Δύο νίκες σε 10 ματς σε La Liga και Champions League με τον Κούμαν, καμία στο Καμπ Νου

Μπαρτσελόνα: Δύο νίκες σε 10 ματς σε La Liga και Champions League με τον Κούμαν, καμία στο Καμπ Νου

Gazzetta team
Μπαρτσελόνα: Δύο νίκες σε 10 ματς σε La Liga και Champions League με τον Κούμαν, καμία στο Καμπ Νου

bet365

O Ρόναλντ Κούμαν δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ντέρμπι στο Καμπ Νου φέτος, με εξαίρεση τον ημιτελικό κυπέλλου με την Σεβίλλη.

Η Μπαρτσελόνα παρά τα σκαμπανεβάσματά της την φετινή σεζόν, είχε την ευκαιρία να αποκτήσει το πάνω χέρι για τον τίτλο στην La Liga αν κέρδιζε την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τελικά σπατάλησε τις ευκαιρίες που είχε (αρκετές έχασε και η Ατλέτικο είναι η αλήθεια) και το 0-0 την μετατρέπει σε αουτσάιντερ, στην κούρσα των «3» για τον τίτλο.

Η αλήθεια είναι πως οι Καταλανοί «κλώτσησαν» την ευκαιρία τους και στο ματς με την Γρανάδα όπου ηττήθηκαν μέσα στο Καμπ Νου με 2-1, όμως η εικόνα της φέτος στα ματς που «καίνε» είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτική.

Με τον Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο, έχει την χειρότερη συγκομιδή μετά την σεζόν 64-65 απέναντι σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Ρεάλ, όμως ακόμη πιο απογοητευτική είναι η συνολική της εικόνα συνολικά στα ματς που έδωσε απέναντι σε ελίτ ομάδες.

Με Ατλέτικο, Ρεάλ και Σεβίλλη στο πρωτάθλημα, αλλά και με Γιουβέντους και Παρί στο Champions League, τους πιο δύσκολους αντιπάλους που είχε να αντιμετωπίσει φέτος δηλαδή, δεν κατάφερε να πάρει ούτε μία νίκη στην έδρα της!

Παράλληλα, σε δέκα συνολικά ματς σε πρωτάθλημα και Ευρώπη απέναντι στους πέντε αυτούς αντιπάλους, πέτυχε μόλις δύο νίκες και αυτές εκτός έδρας σε ματς που δεν ήταν κρίσιμα: αυτή απέναντι στην Γιουβέντους στην φάση των ομίλων του Champions League (2-0 με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να απουσιάζει) και άλλη μία με 2-0 στην έδρα της Σεβίλλης για το πρωτάθλημα.

Υπάρχει βέβαια και μία τρίτη νίκη απέναντι σε αυτές τις ομάδες, αυτή επί της Σεβίλλης στα ημιτελικά του κυπέλλου, όπου πέτυχε μια επική ανατροπή, καθώς ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων το σκορ του πρώτου αγώνα (είχε κερδίσει 2-0 η Σεβίλλη) και πήρε την πρόκριση στην παράταση ενώ έπαιζε με παίκτη λιγότερο η αντίπαλός της.

Ενα ακόμη αρνητικό ρεκόρ που «χρεώνεται» ο Κούμαν στην φετινή Μπαρτσελόνα, είναι το ότι για πρώτη φορά από το 2005 δεν κατάφερε να κερδίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης μέσα σε μία σεζόν.

Η… σχεδόν αποτυχημένη σεζόν του Κούμαν (ας όψεται η κατάκτηση του κυπέλλου) δεν αποκλείεται να τον φέρει και εκτός συλλόγου το καλοκαίρι, καθώς φήμες θέλουν τον Χουάν Λαπόρτα να… ψήνει τον Τσάβι για να επιστρέψει στον σύλλογο και να αναλάβει την καθοδήγησή του.

Η Μπαρτσελόνα στα ντέρμπι την σεζόν 2020-21

Για το πρωτάθλημα

Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη 1-1

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 1-3

Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα 1-0

Σεβίλλη - Μπαρτσελόνα 0-2

Ρεάλ - Μπαρτσελόνα 2-1

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο 0-0

Για το Champions League

(όμιλοι) Γιουβέντους - Μπαρτσελόνα 0-2

Μπαρτσελόνα - Γιουβέντους 0-3

(φάση των 16) Μπαρτσελόνα - Παρί 1-4

Παρί - Μπαρτσελόνα 1-1

Για το κύπελλο

(ημιτελικά) Σεβίλλη - Μπαρτσελόνα 2-0

Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη 3-0 (παρ., κανονική διάρκεια 2-0)

Συνολικός απολογισμός: 3 νίκες, 3 ισοπαλίες, 6 ήττες

 

LA LIGA Τελευταία Νέα