Πώς ο Δημήτρης Σταματάκης έκανε Ρεάλ και Ατλέτικο να «κονταροχτυπηθούν» για την απόκτησή του

Πώς ο Δημήτρης Σταματάκης έκανε Ρεάλ και Ατλέτικο να «κονταροχτυπηθούν» για την απόκτησή του

bet365

Ο 18χρονος Έλληνας τερματοφύλακας, Δημήτρης Σταματάκης ζει το όνειρό του, καθώς έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του και υπέγραψε συμβόλαιο στην Ατλέτικο Μαδρίτης.
Build A Bet στο Ρόμα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ένας αγώνας –πολλές αγορές – ένα στοίχημα. |21+

Μόλις στα 18 του χρόνια, ο Δημήτρης Σταματάκης, κατάφερε να υπογράψει το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας του, όχι με οποιοδήποτε ελληνικό κλαμπ, αλλά με την Ατλέτικο Μαδρίτης! Πρόκειται για ένα τεράστιο επίτευγμα της Σχολής τερματοφυλάκων AGA (Athens Goalkeepers Academy) καθώς η Ατλέτικο απέκτησε τον Σταματάκη από την συγκεκριμένη Ακαδημία, στην οποία εκπαιδευόταν τα τελευταία 5 χρόνια κι ενώ τα τελευταία 3,5 χρόνια δεν ανήκε σε καμία ομάδα και δεν αγωνιζόταν σε κανένα πρωτάθλημα!

Ποιος είναι όμως ο νεαρός Έλληνας πορτιέρε, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις των «ροχιμπλάνκος» και να τον εντάξουν στο δυναμικό τους; Το gazzetta.gr «ξετυλίγει» το κουβάρι της μεταγραφής του...

Ο Σταματάκης ξεκίνησε στις Ακαδημίες της AGA το 2016. Όπως εξήγησε μέσω του gazzetta.gr, o υπεύθυνος της Ακαδημίας, Χρήστος Λάμπρου, ο Σταματάκης είχε το potential για να σταθεί στο μέλλον σε κορυφαίο επίπεδο. Μάλιστα, η περίπτωσή του δεν είχε περάσει απαρατήρητη από πολλές ελληνικές ομάδες, ωστόσο, ο προπονητής του τον προόριζε για μεγαλύτερα πράγματα. Κι αυτή η στιγμή όπως αποδείχθηκε δεν άργησε να έρθει.

«ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΤΑΛΕΝΤΟ»

«Ο Δημήτρης πρωτοήρθε σε εμένα το καλοκαίρι 2016. Αντίκρισα έναν εξαιρετικό άνθρωπο με σπουδαίο χαρακτήρα. Μου έκανε τεράστια εντύπωση. Βλέποντάς τον στο γήπεδο είδα ότι οι τεχνικές του δεξιότητες είναι εξαιρετικές. Είχε το potential. Δεν ήταν έτοιμος τότε. Απορούσε πως σε κάποιες ομάδες δεν τον είχαν ανακαλύψει.

Δουλεύοντας τον με ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα το οποίο μόνο η AGA μπορεί κι έχει τη δυνατότητα να το κάνει για τερματοφύλακες, δημιουργήσαμε έναν γκολκίπερ – αθλητή – προσωπικότητα, ο οποίος είχε την ικανότητα να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Στο διάστημα που δουλεύουμε με "ενοχλούσαν" αρκετές ομάδες για να μας κάνουν διάφορες προτάσεις. Εγώ όμως, επειδή γνώριζα εξ αρχής ποιο ήταν το ταβάνι του, είχα άλλες προσδοκίες. Οι ελληνικές ομάδες δεν έχουν την ικανότητα να αντιληφθούν ένα ταλέντο.

Εγώ έχω αυτή την ικανότητα, διότι έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, έχω πάει σε όλα τα σεμινάρια που έχουν γίνει που αφορούν μόνο τη θέση του τερματοφύλακα, όπως στην Ολλανδία, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία, στην Ισπανία στην Γερμανία και σε άλλες χώρες. Η δική μου εξειδίκευση είναι να παίρνω ένα ακατέργαστο διαμάντι και σμιλεύοντας το να το φτιάχνω έτσι ώστε να έχει μια αξία μεγάλη. Αυτή είναι η ικανότητά μου».

Το 2018 η Ακαδημία (AGA) φιλοξένησε έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στην ιστορία του ποδοσφαίρου και τότε προπονητή τερματοφυλάκων της Ρεάλ Μαδρίτης, Λουίς Γιόπις, ο οποίος ανέδειξε τον Κέιλορ Νάβας που αγωνίζεται σήμερα στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Σταματάκης έπεσε αμέσως στο ραντάρ του Γιόπις, ο οποίος όπως τόνισε και στο gazzetta.gr ο Χρήστος Λάμπρου, ζήτησε να ταξιδέψει στην Μαδρίτη, για να τον δουν οι άνθρωποι της Ρεάλ.

Ετσι λοιπόν κι έγινε. Το ταξίδι προγραμματίστηκε και πραγματοποιήθηκε αλλά όχι μόνο για λογαριασμό της Ρεάλ. Ο Χρήστος Λάμπρου είχε μιλήσει και με τους ιθύνοντες της Ατλέτικο για να δοκιμαστεί κι εκεί ο Σταματάκης.

Στα δοκιμαστικά που έκανε με την Ατλέτικο, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στον υπεύθυνο των ακαδημιών, Κούρο Γκαλάν και οι «ροχιμπλάνκος» ζήτησαν αν είναι εφικτό να παραμείνει για μία ακόμη εβδομάδα, ώστε να πάρουν μία πιο... γερή δόση από τις ικανότητες του. Από την άλλη η Ρεάλ έμεινε με άδεια χέρια καθώς δεν κατάφερε ποτέ να τον δει από κοντά, μιας και η Ατλέτικο μπήκε σφήνα και κατάφερε να τον «κλέψει».

Ωστόσο, η μεταγραφή του καθυστέρησε εξαιτίας προβλημάτων που προέκυψαν, αλλά η ισπανική ομάδα, όχι μόνο δεν παράτησε την υπόθεση, αλλά ήταν διαρκώς δίπλα στον Δημήτρη και τον περίμενε για δύο ολόκληρα χρόνια, προκειμένου να ενηλικιωθεί και να τον κάνει δικό της.

«ΠΡΩΤΑ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΡΕΑΛ ΑΛΛΑ Η ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΤΟΝ ΗΘΕΛΕ ΣΑΝ ΤΡΕΛΗ»

«Ετσι λοιπόν αφού τον εκπαίδευσα με τον τρόπο που ήθελα κι αυτό μας πήρε πέντε χρόνια, του δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμαστεί σε κάποιες ομάδες. Υπήρχαν πολλές ομάδες που τον ήθελαν αλλά η καλύτερη επιλογή ήταν η Ατλέτικο. Το 2018 η AGA είχε καλεσμένο τον Λουίς Γιόπις. Τον τότε προπονητή τερματοφυλάκων της Ρεάλ, ο οποίος ανέδειξε τον Κέιλορ Νάβας και σήμερα εργάζεται στην Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Ερχόμενος στην Ελλάδα αυτός ο άνθρωπος για το συγκεκριμένο καμπ, είδε τον Δημήτρη και μου είπε ‘’αυτός είναι εξαιρετικός και σου δίνω την άδεια να τον φέρεις στην Ρεάλ Μαδρίτης για δοκιμαστικά".

Το Πάσχα του ’19 μεταφερθήκαμε στην Ισπανία για τις δοκιμές στη Ρεάλ. Ωστόσο, είχα μιλήσει και με τους ανθρώπους της Ατλέτικο και είπαμε ότι εφόσον είχαν πάει με 20 τερματοφύλακες, οι οποίοι είχαν επιλεχθεί από τον Λουίς Γιόπις αλλά και τη σχολή μας να πάμε και στην Ρεάλ και στην Ατλέτικο. Πρώτα όμως έπρεπε να πάμε στην Ατλέτικο πριν πάμε στην Ρεάλ. Ετσι είχε κανονιστεί το πρόγραμμα. Η Ατλέτικο βλέποντας τον Δημήτρη εξεπλάγην.

Ενθουσιάστηκε και οι άνθρωποί της μου ζήτησαν κατευθείαν να τον δουν για πέντε λεπτά με τον επικεφαλής της Ακαδημίας των τερματοφυλάκων Κούρο Γκαλάν. Αφού τον είδαν, μετά μου έκαναν την πρόταση αν ο Δημήτρης μπορεί την επόμενη μέρα να έρθει ξανά στην προπόνηση. Ετσι με αυτόν τον τρόπο δεν με αφήσανε να πάμε στην Ρεάλ.

Τον ήθελαν εκείνη τη στιγμή. Αφού πήγε λοιπόν και την δεύτερη ημέρα με ξαναπήραν τηλέφωνο και με ρώτησαν αν ο Δημήτρης μπορεί να μείνει για μία ακόμη εβδομάδα στην Ατλέτικο μόνος του. Πήραμε την άδεια από την οικογένεια του Δημήτρη κι έτσι έμεινε. Το παιδί έδειξε απίστευτα πράγματα και η Ατλέτικο μας είπε ότι «μας ενδιαφέρει, τον θέλουμε.

Στην αρχή αντιμετωπίσαμε κάποιες δυσκολίες. Ο Δημήτρης δεν μπορούσε και για λόγους ηλικίας να μεταφερθεί στην Ισπανία. Ωστόσο, τις ξεπεράσαμε, η Ατλέτικο περίμενε δύο ολόκληρα χρόνια για να ενηλικιωθεί και ο Δημήτρης υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο. Ολο αυτό το διάστημα ήταν στην Ελλάδα και δούλευε αποκλειστικά με την AGA. Εδώ και πέντε χρόνια δεν έπαιζε σε καμία ομάδα, δεν είχε δελτίο. Ηταν μόνο με την Ακαδημία μας. Υπήρχε εξειδικευμένη προπόνηση για τον παίκτη και το αποτέλεσμα είναι αυτό το καλό το οποίο όλοι ονειρευόμασταν.

Η δουλειά που γίνεται στη σχολή μας δεν είναι μόνο προπονητική καθώς χτίζουμε χαρακτήρες. Μαθαίνουμε τα παιδιά να είναι συνεσταλμένα. Η οικογένεια του Δημήτρη τον έχει στηρίξει και βοηθήσει πάρα πολύ και την ευχαριστούμε κι εμείς γι’ αυτή την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν.

Ο Δημήτρης είναι ένα πολύ συνεσταλμένο παιδί παρά το νεαρό της ηλικίας του και όλο αυτό κατάφερε να το διαχειριστεί καλύτερα και από εμάς που είμαστε σε μια ηλικία. Γι’ αυτό και χαίρομαι διπλά. Γιατί πέρα από καλούς αθλητές και τερματοφύλακες, θεωρούμε ότι μπορούμε να βγάλουμε και καλούς ανθρώπους.

Το να αγωνίζεται ο Δημήτρης σε μία μεγάλη ομάδα το είχα οραματιστεί. Ειμαι συγκινημένος και περήφανος, διότι δεν έπεσα έξω. Ότι είπα έγινε ακριβώς όπως το είπα. Όπως το είχα σχεδιάσει. Με τη βοήθεια του Θεού όλα πήγαν κατ’ ευχήν και πετύχαμε όλοι το σκοπό και τον στόχο μας. Εννοείται ότι πίστευα πάρα πολύ στον Δημήτρη. Σε λίγο καιρό θα ανήκει στην πρώτη ομάδα ίσως και ως πρώτος τερματοφύλακας. Αυτές είναι οι δικές μου προσδοκίες».

Διαβάστε επίσης:

 

LA LIGA Τελευταία Νέα