Έλτσε - Ατλέτικο 0-1: Βήμα τίτλου με τον ωραίο και παραλίγο μοιραίο Γιορέντε (vid)

Gazzetta team
Έλτσε - Ατλέτικο 0-1: Βήμα τίτλου με τον ωραίο και παραλίγο μοιραίο Γιορέντε (vid)

bet365

Η Ατλέτικο πέρασε (0-1) από την Έλτσε χάρη στο γκολ του Μάρκος Γιορέντε - παραλίγο να γίνει και μοιραίος με το πέναλτι που έκανε, αλλά ο Φιδέλ σημάδεψε το δοκάρι στο 90+1' - και έκανε ακόμη ένα βήμα προς το πρωτάθλημα, πηγαίνοντας από την κορυφή στο Camp Nou για το ντέρμπι τίτλου με την Μπαρτσελόνα (8/5).

Από τη στιγμή που τη Μεγάλη Πέμπτη η Μπαρτσελόνα γνώρισε την ήττα-σοκ (1-2) από τη Γρανάδα και κλώτσησε τη δική της ευκαιρία για κορυφή, η Ατλέτικο είχε μόνο ένα δρόμο να διαβεί στο Έλτσε. Να επιστρέψει στις νίκες, να διατηρήσει την πρώτη θέση γι' ακόμη μία αγωνιστική και να κάνει ακόμη ένα βήμα προς τον τίτλο.

Τα κατάφερε με άγχος, αναμενόμενα δύσκολα, υποφέροντας ως συνήθως και φλερτάροντας έντονα με ακόμη μία γκέλα. Ο Μάρκος Γιορέντε στο 23ο λεπτό πέτυχε το μοναδικό γκολ στο «Μανουέλ Μαρτίνεθ Βαλέρο» και χάρισε την απόδραση στους «κολτσονέρος». Ο ίδιος παραλίγο να γίνει και μοιραίος. Στο 90ό λεπτό σταμάτησε την μπάλα με το χέρι για να μην πιάσει την κεφαλιά ο Αργεντινής πρώην φορ της ΑΕΚ, Λούκας Μπογέ. Για καλή του τύχη, ο Φιδέλ σημάδεψε το δοκάρι.

Μια νίκη που βάζει πίεση στις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Στο +5 από τους «μερένγκες» (υποδέχονται την Οσασούνα, 1/5, 22:00) και τους «μπλαουγκράνα» (δοκιμάζονται στη Βαλένθια, 2/5, 22:00). Αλλά και τη Σεβίλλη (υποδέχεται την Μπιλμπάο, 3/5, 22:00).

Έτσι κι αλλιώς το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (8-9/5) θα είναι καθοριστικό για τη μάχη των τεσσάρων. Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Ατλέτικο το Σάββατο (8/5, 17:15), ενώ η Ρεάλ τη Σεβίλλη (9/5, 22:00). Νωρίτερα η Έιμπαρ νίκησε 3-0 την Αλαβές και παρά το γεγονός ότι συνεχίζει να είναι ουραγός, έστειλε μήνυμα ότι θα παίξει τα ρέστα της στη μάχη της παραμονής.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Κίκε Γκαρθία, ο οποίος πέτυχε και τα τρία γκολ. Αυτό ήταν το πρώτο χατ-τρικ στην ιστορία της ομάδας από τη Χώρα των Βάσκων σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας.

ΕΛΤΣΕ: Γκασανίγκα, Παλάσιος (46' Μπαραγάν), Κάλβο, Γκονθάλεθ, Σάντσεθ (80' Βίκτορ Ροντρίγκεθ), Μορέντε (46' Πιάτι), Γκούτι, Μαρκόνε (80' Χοσάν), Φιδέλ, Μίγια (71' Νίνιο), Μπογιέ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Τρίπιερ, Σάβιτς, Χιμένες (82' Φελίπε), Ερμόσο, Καράσκο, Γιορέντε, Κοντογκμπία, Λεμάρ (57' Ζοάο Φέλιξ), Κορέα (65' Κόκε), Σουάρες (82' Σαούλ).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα