Μπαρτσελόνα – Γρανάδα 1-2: Αυτοκτονία που μπορεί να της στοιχίσει τον τίτλο!

Αλέξανδρος Λοθάνο
Μπαρτσελόνα – Γρανάδα 1-2: Αυτοκτονία που μπορεί να της στοιχίσει τον τίτλο!

bet365

Τεράστιο «κάζο» της Μπαρτσελόνα, η οποία έχασε μοναδική ευκαιρία να ανέβει στην κορυφή της La Liga και πλέον δεν εξαρτάται από την ίδια για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Παραμένει πρώτη η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Βόμβα μεγατόνων στο «Καμπ Νόου»! Η Γρανάδα, για πρώτη φορά στην ιστορία της και μετά από 24 ήττες σε ισάριθμες επισκέψεις, αιφνιδίασε πλήρως τη Μπαρτσελόνα και την υποχρέωσε σε μια οδυνηρή ήττα (2-1), η οποία μπορεί να της στοιχίσει μέχρι και το πρωτάθλημα.

Οι Καταλανοί έχασαν «χρυσή» ευκαιρία να ανέβουν στην κορυφή της La Liga για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα και, παρ' ότι παραμένουν στο -2 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο, δεν εξαρτιόνται πλέον μόνο από τους ίδιους, αφού υστερούν σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Με νέα πρόσωπα τους Σέρτζι Ρομπέρτο, Ουμτιτί και Ιλάις Μορίμπα, οι Μπλαουγκράνα ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και με κατοχή μπάλας που έφτασε έως και το 80%, με τον Λιονέλ Μέσι πολύ κεφάτο και τον Σέρχιο Μπουσκέτς να ψάχνει συνεχώς τον Αργεντινό, αλλά και τον φορμαρισμένο Αντουάν Γκριεζμάν.

Ο Γάλλος, ύστερα από ωραίο συνδυασμό, σέρβιρε στον Λέο το πρώτο γκολ (23'), με τον αρχηγό να φτάνει τα 26 τέρματα στη La Liga (πρώτος με διαφορά), ένα περισσότερο απ' ότι είχε σε όλο το περυσινό πρωτάθλημα.

Η Μπάρτσα έψαξε το... καθησυχαστικό 2-0 πριν από την ανάπαυλα, με τη Γρανάδα των πολλών απουσιών να αντέχει και, μάλιστα, να ψάχνει στη κόντρα για να αιφνιδιάσει (χωρίς αποτέλεσμα) την κυανέρυθρη άμυνα και τον Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν.

Ότι δεν μπόρεσαν στο πρώτο μέρος, όμως, το έκαναν και με το παραπάνω στο δεύτερο οι Ανδαλουσιανοί, εκμεταλλευόμενοι τα μόλις δύο σουτ που έκαναν εντός εστίας. Δύο, αλλά πολύ καλά, αφού τους έδωσαν μια ιστορική νίκη.

Ο Ντάρβιν Ματσίς εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας για να ισοφαρίσει (63') και ο Χόρχε Μολίνα, σε ηλικία 39 ετών και εφτά ημερών, ολοκλήρωσε την ανατροπή με κεφαλιά, όντας εντελώς αμαρκάριστος (79').

Ο Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος αποβλήθηκε για διαμαρτυρία μετά την ισοφάριση, έκανε αλλαγές, τα έπαιξε όλα για όλα, αλλά η κουρασμένη Μπάρτσα δεν απείλησε ποτέ ουσιαστικά την εστία του Ααρόν και τώρα... τρέχει.

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν – Μινγκέθα (72' Ντεμπελέ), Πικέ, Ουμτιτί – Σέρτζι Ρομπέρτο, Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς (81' Τρινκάο), Ιλάις Μορίμπα (72' Πέδρι), Τζόρντι Άλμπα – Μέσι, Γκριεζμάν.

Γρανάδα (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Ααρόν – Νεουέν, Βίκτορ Ντίαθ, Χερμάν – Φουλκιέ, Ετέκι (61' Γκοναλόνς), Ερέρα, Κίνι – Ματσίς (76' Αδριάν Μαρίν), Σολδάδο (61' Χόρχε Μολίνα), Λουίς Σουάρες (86' Φέδε Βίκο).

Διαβάστε ξανά ΕΔΩ το LIVE της αναμέτρησης!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα