La Liga: «Υποστηρίζουμε την UEFA και είμαστε κατά της νέας διοργάνωσης»

Κώστας Τόπας
La Liga: «Υποστηρίζουμε την UEFA και είμαστε κατά της νέας διοργάνωσης»

bet365

Αρνητική είναι η στάση της La Liga σχετικά με την ίδρυση της European Super League, καθώς με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε την στήριξή της στο πλάνο της UEFA.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς τα ξημερώματα της Δευτέρας (19/04) ανακοινώθηκε η ίδρυση της European Super League από 12 συλλόγους. Λίγο μετά την ανακοίνωση, τα ιδρυτικά μέλη έδωσαν στην δημοσιότητα πληροφορίες για το Format.

Ωστόσο, η ίδρυση αυτής της κλειστής λίγκας έχει δημιουργήσει «πόλεμο» μεταξύ των ομάδων αλλά και των διοργανώσεων γενικότερα. Συγκεκριμένα, η La Liga με ανακοίνωση που εξέδωσε στέκεται στο πλευρό της UEFA και στο πλάνο της, κατακρίνοντας τη νέα διοργάνωση.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Η LaLiga καταδικάζει έντονα την πρόσφατα δημοσιευμένη πρόταση για έναν διαχωρισμό, ελιτιστικό ευρωπαϊκό διαγωνισμό που προσβάλλει τις αρχές του ανοικτού ανταγωνισμού και της αθλητικής αξίας που βρίσκονται στο επίκεντρο της εγχώριας και της ευρωπαϊκής πυραμίδας ποδοσφαίρου.

Σήμερα οι οπαδοί του ποδοσφαίρου σε όλη την Ευρώπη μπορούν να ονειρευτούν ότι ο σύλλογός τους, ανεξάρτητα από το μέγεθος, μπορεί να υπερέχει, να ανέβει στην κορυφή και να ανταγωνιστεί στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η LaLiga υπερασπίζεται αυτήν την ευρωπαϊκή παράδοση ποδοσφαίρου για όλους. Η ιδέα που προτείνουν 12 ευρωπαϊκοί σύλλογοι καταστρέφει αυτό το όνειρο, κλείνοντας την πόρτα στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, επιτρέποντας σε λίγους μόνο ελίτ.

Η LaLiga έχει μια περήφανη, 90ετή ιστορία ως έναν ανοιχτό διαγωνισμό βασισμένο στην αξία. Εκατομμύρια οπαδοί σε όλο τον κόσμο ακολουθούν τους 42 συλλόγους της LaLiga Santander και της LaLiga SmartBank. Η επιτυχία των διαγωνισμών μας βοήθησε το ποδόσφαιρο να γίνει βασικός συντελεστής στην ισπανική οικονομία, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 1,4% του ΑΕΠ και παρέχει απασχόληση σε σχεδόν 200.000 άτομα.

Ο πρόσφατα προτεινόμενος κορυφαίος ευρωπαϊκός διαγωνισμός δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια εγωιστική, εγωιστική πρόταση που έχει σχεδιαστεί για να εμπλουτίσει περαιτέρω τους ήδη εξαιρετικά πλούσιους. Θα υπονομεύσει την ελκυστικότητα όλου του παιχνιδιού και θα έχει πολύ επιζήμια επίδραση στην άμεση και στο μέλλον της LaLiga, των συλλόγων-μελών της και σε ολόκληρο το οικοσύστημα ποδοσφαίρου.

Επιπλέον, η αποσπασμένη πρωταθλήματα απειλεί τα υπόλοιπα ισπανικά αθλήματα στα οποία, κατά την τρέχουσα σεζόν, η LaLiga θα συνεισφέρει περισσότερα από 126 εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο της συμφωνίας της με την ισπανική κυβέρνηση και την Ισπανική FA.

Αυτή η καταστροφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου οικοσυστήματος θα προκαλέσει τελικά την αποτυχία αυτού του νέου διαγωνισμού και των συμμετεχόντων συλλόγων του, οι οποίοι έχουν οικοδομήσει την επιτυχία τους με βάση την επίτευξη αθλητικών τίτλων και θριάμβων, οι οποίοι τώρα θα είναι πιο περιορισμένοι.

Χρησιμοποιούμε όλα τα μέτρα που έχουμε στη διάθεσή μας και συνεργαζόμαστε με όλους τους ενδιαφερόμενους για να υπερασπιστούμε την ακεραιότητα και το μέλλον του ισπανικού ποδοσφαίρου προς όφελος του παιχνιδιού».

Διαβάστε επίσης:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα