Γκράθια: «Αν μάς έλεγε ο Ντιακαμπί να μην βγούμε δεν θα βγαίναμε, ακόμη και αν αυτό σήμαινε αφαίρεση βαθμών» (vid)

Gazzetta team
Γκράθια: «Αν μάς έλεγε ο Ντιακαμπί να μην βγούμε δεν θα βγαίναμε, ακόμη και αν αυτό σήμαινε αφαίρεση βαθμών» (vid)

bet365

Ο προπονητής της Βαλένθια, Χάβι Γκράθια, επιβεβαίωσε ότι ο Μουκτάρ Ντιακαμπί ζήτησε από τους συμπαίκτες του να βγουν να συνεχίσουν το ματς μετά την αποχώρησή τους λόγω της ρατσιστικής επίθεσης που κατήγγειλε και ξεκαθάρισε ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα το έκαναν ακόμη κι αν αυτό είχε ως άμεση συνέπεια την αφαίρεση βαθμών.

Η Κάντιθ νίκησε 2-1 τη Βαλένθια με αποτέλεσμα να περνά σε δεύτερη μοίρα, στη σκιά της αποχώρησης των νυχτερίδων στο 33' λόγω της ρατσιστικής επίθεσης που κατήγγειλαν εις βάρος του Μουκτάρ Ντιακαμπί από τον Χουάν Κάλα.

Ο αριστερός μπακ των «νυχτερίδων», Χοσέ Γκαγιά, τόνισε ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του βγήκαν και συνέχισαν μετά από την προσωρινή διακοπή το ματς γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα υπήρχε αφαίρεση βαθμών, αλλά και γιατί τους το ζήτησε ο 24χρονος Γάλλος.

«Ο Ντιακαμπί μας είπε ότι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση και πήγαμε μέσα. Μάς είπαν ότι έπρεπε να συνεχίσουμε να παίζουμε, αλλά θα είχαμε αφαίρεση βαθμών. Ο Ντιακαμπί μάς ζήτησε να παίξουμε, αλλά δεν θα το κάναμε. Ο ίδιος δεν ήταν έτοιμος να παίξει. Ήταν πολύ άσχημη προσβολή, δεν θα το επαναλάβω. Ήταν πολύ περίεργο ματς», τόνισε ο Γκαγιά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προπονητή των φιλοξενούμενων και πρώην των Ολυμπιακού Βόλου και Κέρκυρας, Χάβι Γκράθια: «Όταν ο Ντιακαμπί έμαθε για την τιμωρία της αφαίρεσης βαθμών, μάς είπε να παίξουμε. Ήταν ρατσιστική προσβολή. Εμένα με ενδιαφέρει η ψυχολογική κατάσταση του παίκτη μου. Αν μάς έλεγε να μην βγούμε, δεν θα βγαίναμε. Ακόμη και με τον κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών, ας γινόταν ό,τι ήταν να γίνει».

Ας θυμηθούμε το χρονικό της υπόθεσης. Όλα ξεκίνησαν από μία αψιμαχία του Χουάν Κάλα με τον Μουκτάρ Ντιακαμπί, ο οποίος αποχώρησε έξαλλος, ενώ το ίδιο έπραξαν και οι συμπαίκτες του. Η Βαλένθια με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για ρατσιστική επίθεση εκ μέρους του πρώην αμυντικού της ΑΕΚ. Ο Ντιακαμπί δεν βγήκε ο ίδιος ξανά στον αγωνιστικό χώρο - αντικαταστάθηκε από τον Ούγκο Γκιγιαμόν - αλλά ζήτησε από τους συμπαίκτες του να βγουν στον αγωνιστικό χώρο για να συνεχιστεί το ματς. Ο Κάλα έγινε αλλαγή στο ημίχρονο κι έδωσε τη θέση του στον Μάρκος Μάουρο.

Διαβάστε επίσης:

 

LA LIGA Τελευταία Νέα