Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 1-6: Θέλει και μπορεί τον τίτλο, ξανά στο -4 από την κορυφή (vids)

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 1-6: Θέλει και μπορεί τον τίτλο, ξανά στο -4 από την κορυφή (vids)

bet365

«Φουριόζα» η Μπαρτσελόνα, με δύο γκολ του Λιονέλ Μέσι και άλλα δύο του Σερζίνιο Ντεστ διέλυσε την Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Σαν Σεμπαστιάν (6-1), ανέβηκε ξανά στη 2η θέση και στο -4 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο, το βράδυ που ο Αργεντινός σούπερ σταρ έγινε ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην ιστορία του συλλόγου (768).

Βραδιά γενεθλίων, ρεκόρ και γκολ για μια Μπαρτελόνα που, αναμφίβολα, είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της La Liga (συμπλήρωσε έναν γύρο χωρίς ήττα), «κατάπιε» την Ρεάλ Σοσιεδάδ μέσα στο Σαν Σεμπαστιάν (6-1) και επανήλθε στη 2η θέση, στο -4 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο και στο +2 από την 3η Ρεάλ.

Γενέθλια είχε ο Ρόναλντ Κούμαν (58), ο οποίος έχει βρει την ιδανική διάταξη (3-5-2, 3-4-3 ή 3-4-2-1, διαλέγετε και παίρνετε) για να βγάλει τον καλύτερο εαυτό μιας ομάδας που θύμιζε... ναυάγιο χωρίς ελπίδα στο πρώτο μισό της σεζόν.

Γενέθλια ο Τζόρντι Άλμπα (32), ο οποίος πρόσθεσε άλλες δύο ασίστ στο ενεργητικό του, αλλά και ο Αντουάν Γκριεζμάν (30), ο οποίος με κοντινή προσπάθεια άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους (37'), αφού πριν και μετά ο Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν έκανε δύο καθοριστικές αποκρούσεις στον Αλεξάντερ Ίσακ, κρατώντας όρθιους τους Μπλαουγκράνα στα δύσκολα. Ο Γάλλος έγινε ο 12ος παίκτης της Μπάρτσα που σκοράρει ανήμερα των γενεθλίων του, μπαίνοντας σε μια λίστα που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, Μαραντόνα, Σούστερ, Ρονάλντο (το φαινόμενο), Χάτζι και Ροναλντίνιο, με τον τελευταίο να έχει επίσης γενέθλια σήμερα (41).

Γιορτή, όμως, είχε και ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ, ο οποίος έγινε ο πρώτος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου (768), σέρβιρε το δεύτερο γκολ στον Σερζίνιο Ντεστ, ο οποίος πείθει ότι, ξεπερνώντας τις διαφορές, μπορεί να εξελιχθεί σε άξιο διάδοχο του Ντάνι Άλβες. Στο καλύτερό του ματς με την Μπάρτσα, ο Αμερικανός δεξιός μπακ «χτύπησε» δύο φορές μέσα σε δέκα αγωνιστικά λεπτά (43', 53').

Ο Λέο, βεβαίως, δεν θα μπορούσε να μείνει μακριά από το... πάρτι, αφού σκόραρε δις (έφτασε τα 23 γκολ στο πρωτάθλημα), πρώτα μετά από καταπληκτική ασίστ του Σέρχιο Μπουσκέτς (56') και, στο φινάλε (89'), ολοκληρώνοντας μια ποδοσφαιρική επίδειξη της Μπάρτσα.

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ, ο οποίος με αυτή την διάταξη και με χώρους δείχνει τον πραγματικά καλό του εαυτό, σκόραρε και αυτός δις, αλλά το πρώτο γκολ ακυρώθηκε για οριακό οφσάιντ, όχι όμως και το δεύτερο του Γάλλου (71').

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ, με πολλές απουσίες και με το μυαλό στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο (03/04), ήταν ανταγωνιστική στο πρώτο ημίχρονο και κατέρρευσε στο δεύτερο, σημειώνοντας πάντως ένα πολύ ωραίο γκολ της τιμής με τον Άντερ Μπαρενετσέα (77').

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ιμανόλ Αλγουαθίλ): Ρεμίρο – Θουμπέλδια (83' Σανιάν), Θουμπιμέντι (72' Κάρλος Φερνάντεθ), Λε Νορμάν – Γκοροσάμπελ (61' Μπαρενετσέα), Γκεβάρα, Μερίνο, Μερκελάνθ – Πόρτου (61' Γιανουζάι), Ίσακ (83' Μπαουτίστα), Ογαρθάμπαλ.

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν – Μινγκέθα, Ντε Γιονγκ, Λενγκλέ – Ντεστ (84' Τρινκάο), Μπουσκέτς (67' Αραούχο), Πέδρι (68' Ιλάις Μορίμπα), Τζόρντι Άλμπα – Μέσι, Γκριεζμάν (85' Ρίκι Πουτς) - Ντεμπελέ (79' Μπρέιθγουεϊτ).

Διαβάστε ξανά ΕΔΩ τι έγινε στο ματς!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα