Βιγιαρεάλ – Κάντιθ 2-1: Αγκαλιά (και πάλι) με το ευρωπαϊκό εισιτήριο (vids)

Gazzetta team
Βιγιαρεάλ – Κάντιθ 2-1: Αγκαλιά (και πάλι) με το ευρωπαϊκό εισιτήριο (vids)

bet365

Με γκολ και ασίστ του «καυτού» Ζεράρ Μορένο, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στο δεξί πόδι και είναι αμφίβολος για το ματς με την Ελλάδα, η Βιγιαρεάλ λύγισε την Κάντιθ (2-1) και εδραιώνει ακόμα περισσότερο την θέση της στην 7η θέση της La Liga – Νίκη – τεράστια ανάσα για την Βαλένθια (2-1 την Γρανάδα), από έναν βαθμό πήραν Χετάφε και Έλτσε (1-1).

Μην πείτε Βιγιαρεάλ, πείτε... Ζεράρ Μορένο. Ο Ισπανός επιθετικός είναι απίστευτα φορμαρισμένος, όπως επιβεβαιώνει το γεγονός ότι, από τότε που επέστρεψε από τον τραυματισμό του πριν από σαράντα ημέρες, έχει συμμετάσχει σε ΟΛΑ τα γκολ της ομάδας του (11 στο πρωτάθλημα και 8 στο Europa League), με 11 γκολ και 8 ασίστ!

Το επανέλαβε και στη νίκη της ομάδας του Ουνάι Έμερι επί της Κάντιθ (2-1), χάρη στην οποία το Κίτρινο Υποβρύχιο εδραιώνει την 7η θέση που δίνει εισιτήριο για το Europa League, το οποίο βεβαίως φιλοδοξεί να κατακτήσει.

Ο Ζεράρ Μορένο άνοιξε το σκορ με πέναλτι (5') και σέρβιρε το δεύτερο γκολ στον Κάρλος Μπάκα (67'), αν και αποχώρησε τραυματίας στο δεξί πόδι στα τελευταία λεπτά, με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στα πρώτα ματς της Εθνικής Ισπανίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 και, βεβαίως, αυτό με την Ελλάδα. Η Βιγιαρεάλ ενημέρωσε ότι θα ενσωματωθεί κανονικά στην αποστολή των Φούριας Ρόχας και εκεί θα υποβληθεί σε εξετάσεις.

Η Κάντιθ, η οποία μείωσε με τυχερό γκολ του Άλεξ Φερνάντεθ (69'), πάλεψε για την ισοφάριση, αλλά εντέλει ηττήθηκε και παρέμεινε στη 15η θέση, στο +6 από την ζώνη του υποβιβασμού.

Τεράστια ανάσα για την Βαλένθια

Εντός έδρας νίκη με 2-1 επιφύλαξε η 28η αγωνιστική και για την γειτόνισσα της Βιγιαρεάλ, Βαλένθια, η οποία λύγισε την Γρανάδα και πλέον απέχει δέκα βαθμούς από την τελευταία τριάδα, κοιτώντας επιτέλους προς τα επάνω.

Ντάνιελ Βας (4') και Άλεξ Μπλάνκο (66') χάρισαν τη νίκη στις Νυχτερίδες, με τον άλλοτε άσο της Βαλένθια, Ρομπέρτο Σολδάδο, να μειώνει απλά για την Γρανάδα (90'), η οποία έχασε και άλλο έδαφος σε σχέση με την πρώτη επτάδα.

Στη μάχη της παραμονής, τέλος, Χετάφε και Έλτσε έμειναν στο 1-1 (60' Ουνάλ – 20' Πέρε Μίγια), ένα αποτέλεσμα που δεν εξυπηρετεί καμία από τις δύο, με την πρώτη να παραμένει στο +6 και την δεύτερη στο +2 από την ζώνη του υποβιβασμού.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα