Ατλέτικο Μαδρίτης – Αλαβές 1-0: «Άγιος» Όμπλακ… τρία χρόνια μετά και λύτρωση τίτλου (vid)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Αλαβές 1-0: «Άγιος» Όμπλακ… τρία χρόνια μετά και λύτρωση τίτλου (vid)

bet365

Μετά από τρία χρόνια και 10 σερί αποτυχίες, στο πιο κρίσιμο σημείο ο Γιαν Όμπλακ θυμήθηκε πώς είναι να αποκρούει πέναλτι, σφραγίζοντας «χρυσό» τρίποντο τίτλου για την Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα στην Αλαβές (1-0). 500 γκολ καριέρας ο Σουάρες, στο +6 από Ρεάλ.

Χωρίς να το επιδιώκει, είχε καταντήσει «inside joke» ως ο τερματοφύλακας του κορυφαίου επιπέδου που… δεν το έχει με τις εκτελέσεις πέναλτι. Σε ακόμη πιο ακραίο βαθμό, ως ο κίπερ που δέχεται τα γκολ όρθιος από την άσπρη βούλα. Και η αλήθεια είναι πως τρία χρόνια χωρίς «νίκη» από τα έντεκα βήματα, πάνε πολλά. Ωστόσο, στην πιο κρίσιμη στάση με φόντο τον τίτλο, μέχρι την επόμενη, ο Γιαν Όμπλακ διέλυσε κάθε αρνητική παράδοση και έπεσε. Στη σωστή γωνία, στο σωστό timing, αποκρούοντας το πέναλτι του Χοσέλου στο 86’ και σφράγισε νίκη-χρυσάφι για την Ατλέτικο Μαδρίτης, που την απομάκρυνε ξανά στο +6 από τη Ρεάλ.

Λίγες ημέρες μετά τον απογοητευτικό αποκλεισμό από το Champions League με θύτη την Τσέλσι, οι Ροχιμπλάνκος ένιωσαν την υποχρέωση για νίκη στο πετσί τους κι αυτό φάνηκε στο χορτάρι. Μουδιασμένο πρώτο ημίχρονο, με ελάχιστες τελικές και καμία εντός στόχου και ήταν επιτακτική ανάγκη να αναλάβουν τα… γερά μέσα για να ξελασπώσει η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε. Κι όπου «γερά μέσα», ίσον με «Λουίς Σουάρες».

Ο Ουρουγουανός στράικερ «χτύπησε» στο 54’ για το 1-0 μετά από ασίστ του Κίεραν Τρίπιερ, έφτασε τα 19 γκολ στη φετινή La Liga και τα 500 στην καριέρα του (!) και όταν εκείνος σκοράρει, η Ατλέτικο απλά δεν χάνει (12-2-0, ενώ χωρίς αυτόν μετράει μόλις 7 νίκες σε 17 ματς)!

Το παραπάνω στατιστικό θα συνεχιζόταν και με ισοπαλία, η οποία, όμως, θα στοίχιζε ανεπανόρθωτα για τους γηπεδούχους. Και λίγο έλειψε να συμβεί, όταν ο μοιραίος στη ρεβάνς με την Τσέλσι, Στέφαν Σάβιτς (είχε αποβληθεί με απευθείας κόκκινη), υπέπεσε σε εντελώς ανόητο και ανύποπτο πέναλτι με αγκωνιά στον Ριόχα, στο 86ο λεπτό. Ωστόσο, η Ατλέτικο έμεινε όρθια, γιατί ο Σλοβένος τερματοφύλακάς της δεν έμεινε όρθιος.

Με σούπερ εκτίναξη στη δεξιά γωνία, είπε «όχι» στον Χοσέλου και σημείωσε την πρώτη του απόκρουση σε πέναλτι μετά τον Μάιο του 2018, «σβήνοντας» έτσι το σερί των 9 αποτυχημένων προσπαθειών (8 γκολ, ένα άουτ). Πολύ περισσότερο, εξασφαλίζοντας τη νίκη που κρατά το «μαξιλαράκι» ασφαλείας στα χέρια των Ροχιμπλάνκος.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Τρίπιερ, Σάβιτς, Χιμένες, Ερμόσο, Καράσκο, Κόκε, Γιορέντε, Λεμάρ (74’ Ερέρα), Κορέα (74’ Σαούλ), Σουάρες

Αλαβές (Αμπελάρδο): Πατσέκο, Ναβάρο, Λεζέν, Λαγκουάρδια (70’ Τάτσι), Ντουάρτε, Πελίστρι, Μπατάλια, Πονς (80’ Σάινθ), Χότα (70’ Μαμούντ), Μέντεθ (62’ Ριόχα), Χοσέλου

 

LA LIGA Τελευταία Νέα