Μπαρτσελόνα: Ο Λαπόρτα βρήκε τα 124,6 εκατ. ευρώ για τις εγγυήσεις ώστε να γίνει πρόεδρος

Μπαρτσελόνα: Ο Λαπόρτα βρήκε τα 124,6 εκατ. ευρώ για τις εγγυήσεις ώστε να γίνει πρόεδρος

Gazzetta team
Μπαρτσελόνα: Ο Λαπόρτα βρήκε τα 124,6 εκατ. ευρώ για τις εγγυήσεις ώστε να γίνει πρόεδρος

bet365

Λίγες ώρες πριν από το τέλος της προθεσμίας, ο Τζουάν Λαπόρτα βρήκε τα 124,6 εκατ. ευρώ για τις τραπεζικές εγγυήσεις που χρειάζονται για να μπορέσει να αναλάβει και επίσημα την προεδρία της Μπαρτσελόνα.

Όλα τα είχε τους τελευταίους μήνες η Μπαρτσελόνα, η πιθανότητα να χρειαστεί νέες εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της έλειπε!

Και όμως, αυτό το (εφιαλτικό) σενάριο δεν απείχε και πολύ από το να γίνει πραγματικότητα. Βάσει του αθλητικού νόμου που ισχύει στην Ισπανία από το 1990, η νέα διοίκηση ενός συλλόγου, προκειμένου να αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά της, πρέπει να δώσει, μέσα σε δέκα ημέρες από την ημέρα της εκλογής της, τραπεζικές εγγυήσεις που αναλογούν στο 15% των προϋπολογισμών εξόδων αυτού.

Η διοίκηση Λαπόρτα, δηλαδή, έπρεπε να δώσει μέχρι αύριο Τετάρτη (17/3) τραπεζικές εγγυήσεις ύψους 124,6 εκατομμυρίων ευρώ, ήτοι το 15% των 828 εκατ. ευρώ που προβλέπονται ως έξοδα της Μπάρτσα για την σεζόν 2020-2021.

Η αποχώρηση του Τζάουμε Τζιρό, ο οποίος προορίζονταν για την κομβική θέση του οικονομικού αντιπροέδρου στη διοίκηση, προφανώς είχε να κάνει με την αδυναμία του Λαπόρτα να βρει, μέσω των μελών του ΔΣ, το απαραίτητο (και πολύ μεγάλο) ποσό.

Εντέλει, μέσα από συνεχείς συσκέψεις και συναντήσεις, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος θα βάλει ως σύμμαχο στο ΔΣ την εταιρεία ανακυκλώσιμης ενέργειας Audax (αυτή θα βάλει περί τα 75 εκατομμύρια ευρώ, τα 2/3 δηλαδή), θα αυξήσει τα μέλη του συμβουλίου και, με τις πλάτες της τράπεζας «Banc de Sabadell», θα στείλει τις εγγυήσεις προς έλεγχο από την ισπανική Λίγκα.

Εφόσον αυτή δώσει το οκέι, ο Λαπόρτα θα αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του το απόγευμα της Τετάρτης (19:00 ώρα Ελλάδας).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα