Χετάφε – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0: Πετάει βαθμούς και παίζει με την φωτιά (vids)

Χετάφε – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0: Πετάει βαθμούς και παίζει με την φωτιά (vids)

bet365

Η Ατλέτικο Μαδρίτης απέτυχε να νικήσει μια Χετάφε που έπαιζε με δέκα για πάνω από είκοσι λεπτά (0-0) και, το βράδυ της Δευτέρας (15/3, 22:00), μπορεί να δει την Μπαρτσελόνα να μειώνει την μεταξύ τους διαφορά στο -4.

Δύο νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια της La Liga. Αυτός ο φτωχός (για μια ομάδα που θέλει να πάρει τον τίτλο) απολογισμός θέτει σε κίνδυνο το κατά πολλούς βέβαιο πρωτάθλημα που είχε «καπαρώσει» η Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ισπανία.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε έμεινε στο 0-0 στην έδρα της συμπολίτισσας Χετάφε, η οποία φέτος παλεύει για να αποφύγει τον υποβιβασμό και δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα – θαύμα της προηγούμενης διετίας.

Μετά από αυτή την ισοπαλία, η Ατλέτικο βρίσκεται στο +6 από την 2η Ρεάλ και στο +7 από την 3η Μπαρτσελόνα, η οποία όμως την Δευτέρα (15/3, 22:00) υποδέχεται την ουραγό Ουέσκα του Δημήτρη Σιόβα και, με νίκη, θα βρεθεί στο -4 από την κορυφή.

Το συγκρότημα του Πέπε Μπορδαλάς, το οποίο επί εποχής «Τσόλο» δεν έχει σκοράρει εις βάρος των Ροχιμπλάνκος (το επιμέρους σκορ είναι... 0-34!), συμπλήρωσε 19 παιχνίδια και 1.710 λεπτά χωρίς γκολ κόντρα στην Ατλέτικο.

Παρ' όλα αυτά, η πρωτοπόρος της La Liga δεν κατάφερε να πάρει το «τρίποντο», χάνοντας πολλές και σημαντικές ευκαιρίες, με κορυφαία ένα σουτ του Λουίς Σουάρες που σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Νταβίδ Σόρια (83'), ο οποίος φρόντισε να... κατεβάσει ρολά.

Η Χετάφε, παρά την κακή αγωνιστική της κατάσταση, ήταν μαχητική και είχε τις δικές της ευκαιρίες, μέχρι όμως το 70ό λεπτό, όταν ο Άλαν Νιόμ αποβλήθηκε μέσω VAR (δικαίως) γιατί πάτησε τον Ρέναν Λόντι.

Έχοντας απέναντί της δέκα παίκτες, η Ατλέτικο ανέβασε στροφές, έκλεισε την Χετάφε στην περιοχή της, είχε (ορθά) ακυρωθέν γκολ του Ζοάο Φέλιξ και πολλές ευκαιρίες, αν και η αντίπαλός της διαμαρτύρεται δικαίως για τον μη καταλογισμό πέναλτι, σε πτώση του Νίκολα Μακσίμοβιτς, ύστερα από επαφή με τον Μούσα Ντεμπελέ.

Χετάφε (Πέπε Μπορδαλάς): Σόρια – Νιόμ, Τζενέ, Σακλά, Ολιβέρα – Αλενιά, Αραμπάρι, Μακσίμοβιτς, Κουκουρέγια – Ουνάλ (90' Τιμόρ), Κούτσο Ερνάντες (65' Νταμιάν Σουάρες).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Τρίπιερ, Σάβιτς, Χιμένες, Ερμόσο (64' Λεμάρ) – Κόκε – Κορέα (64' Ντεμπελέ), Γιορέντε, Σαούλ (46' Ζοάο Φέλιξ), Καρασκό (64' Ρέναν Λόντι) – Λουίς Σουάρες.

Σε άλλο ματς της 27ης αγωνιστικής, Οσασούνα και Βαγιαδολίδ έμειναν σε ένα ισόπαλο 0-0, ύστερα από ένα αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι, που δεν εξυπηρετεί ιδιαιτέρως καμία από τις δύο ομάδες στην μάχη της παραμονής, έστω και αν αμφότερες βρίσκονται εκτός τελευταίας τριάδας, η πρώτη στο +6 και η δεύτερη στο +3.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα