Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπιλμπάο 2-1: Ανατροπή τίτλου και… μαξιλαράκι από Μπαρτσελόνα-Ρεάλ (vid)

Gazzetta team
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπιλμπάο 2-1: Ανατροπή τίτλου και… μαξιλαράκι από Μπαρτσελόνα-Ρεάλ (vid)

bet365

Με γκολ των Γιορέντε-Σουάρες, η Ατλέτικο Μαδρίτης έδειξε μέταλλο φαβορί για τον τίτλο και πήρε τη νίκη με ανατροπή κόντρα στη Μπιλμπάο (2-1), σταθεροποιώντας τη διαφορά της στο +6 από Μπαρτσελόνα και το +8 από Ρεάλ.

Η μίνι «αυτοκτονία» στο μαδριλένικο ντέρμπι μπήκε στο συρτάρι. Η Ατλέτικο Μαδρίτης παραμένει το αφεντικό στην κούρσα τίτλου και το απέδειξε κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, ολοκληρώνοντας την ανατροπή με μέταλλο επίδοξης πρωταθλήτριας και απέκτησε εκ νέου διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες της (+6 Μπαρτσελόνα, +8 Ρεάλ Μαδρίτης).

Οι Βάσκοι μπήκαν πιο δυνατά στο πρώτο μέρος και στη μοναδική τους τελική εντός στόχου παραβίασαν την εστία του Όμπλακ, με σκόρερ τον Μουνιαΐν (21’). Ωστόσο, η εικόνα του ματς άλλαξε άρδην στο 2ο ημίχρονο και σε αυτό συνέβαλε το καθοριστικό 1-1 από τον άνθρωπο των κρίσιμων στιγμών, Μάρκος Γιορέντε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Μετά την ανάπαυλα, οι Ροχιμπλάνκος κυριάρχησαν στο 100% και από νωρίς σφράγισαν την ολική ανατροπή, με τον Λουίς Σουάρες να ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι και να σημειώνει το 18ο γκολ του στη φετινή La Liga. Η παρουσία του Όμπλακ κάτω από τα δοκάρια ήταν εγγύηση στο φινάλε, στις δύο απειλές της Αθλέτικ στις καθυστερήσεις κι έτσι, η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε επέστρεψε στις νίκες και προελαύνει στην κορυφή.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Τσόλο Σιμεόνε): Όμπλακ, Τρίπιερ, Σάβιτς, Φελίπε, Ερμόσο, Καράσκο (90’ Λόντι), Κόκε, Γιορέντε (89’ Κοντογκμπιά), Λεμάρ (68’ Σαούλ), Σουάρες (72’ Τορέιρα), Φέλιξ (67’ Κορέα)

Μπιλμπάο (Μαρθελίνο): Σιμόν, Ντε Μάρκος, Νούνιες, Άλβαρεθ, Μπερσίς, Μπερενγκέρ, Λόπεθ (73’ Βενσεδόρ), Βέσγκα, (59’ Γκαρθία) Μουνιαΐν (81’ Μορθίγιο), Γουίλιαμς, Γκαρθία (74’ Βιγιαλίμπρε)

 

LA LIGA Τελευταία Νέα