Ουέσκα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Φιλί ζωής του Βαράν κόντρα στην ουραγό (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Ουέσκα – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2: Φιλί ζωής του Βαράν κόντρα στην ουραγό (vids)

bet365

Η γεμάτη απουσίες Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στην ουραγό Ουέσκα του Δημήτρη Σιόβα, αλλά με δύο γκολ του Ραφαέλ Βαράν «απέδρασε» με νίκη (2-1), πήρε ανάσα και έμεινε ξανά μόνη δεύτερη στη La Liga, στο -7 από την Ατλέτικο, αλλά με δύο ματς περισσότερα.

Το πρωτάθλημα δείχνει ότι είναι αποκλειστική υπόθεση της Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά η Ρεάλ δεν έχει την... πολυτέλεια να το παρατήσει, αφού υπάρχει και ο (διόλου ευκαταφρόνητος) κίνδυνος της απώλειας μιας θέσης στην πρώτη τετράδα της La Liga.

Η ασταθέστατη φέτος Βασίλισσα, με οκτώ απουσίες (Σέρχιο Ράμος, Μιλιτάο, Καρβαχάλ, Λούκας Βάθκεθ, Βαλβέρδε, Ίσκο, Αζάρ και Ροντρίγκο) τα... χρειάστηκε ακόμα και κόντρα στην ουραγό Ουέσκα, η οποία προηγήθηκε στο σκορ, αλλά δεν άντεξε (1-2).

Η ομάδα του Δημήτρη Σιόβα αιφνιδίασε τους Μαδριλένους και είχε τρεις τελικές προσπάθειες στο πρώτο πεντάλεπτο (!), αλλά το υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο άνηκε στην Ρεάλ, η κατοχή μπάλας της οποίας έφτασε το 71%.

Βινίσιους Ζούνιορ και Καρίμ Μπενζεμά έχασαν τις δύο μοναδικές ευκαιρίες που είχε στο πρώτο 45λεπτο η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν (επέστρεψε στον πάγκο μετά τον κορονοϊό), η οποία επιβεβαίωσε το πρόβλημά της στην δημιουργία ευκαιριών, παρά την πολύ καλή κυκλοφορία της.

Το δεύτερο μέρος, σε αντίθεση με το πρώτο, ήταν γεμάτο ευκαιρίες. Η Ουέσκα, με το «καλημέρα» (48'), άνοιξε το σκορ με εξαιρετικό σουτ του Χάβι Γκαλάν, απέναντι σε μια Ρεάλ που είχε... μείνει στα αποδυτήρια, αφού κινδύνευσε να δεχθεί και δεύτερο γκολ, σε σουτ του Μίκελ Ρίκο που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Για καλή της τύχη, η Βασίλισσα ισοφάρισε αμέσως (55'), ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μπενζεμά που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Ραφαέλ Βαράν να σκοράρει στην επαναφορά.

Μετά την ισοφάριση, ο αγώνας απέκτησε ακόμα καλύτερο ρυθμό, με την Ρεάλ να χάνει σωρεία ευκαιριών με πιο δραστήριο τον Μπενζεμά και... απίθανο τον τερματοφύλακα Άλβαρο, ο οποίος έκανε αποκρούσεις ακόμα και με το... στήθος, αφού βεβαίως νωρίτερα ο Τιμπό Κουρτουά είχε πει «όχι» με το ένα χέρι σε κεφαλιά του Ράφα Μιρ.

Λίγο πριν από το φινάλε (84'), όμως, ο Βαράν από κοντά ύστερα από (νέα) απόκρουση του Άλβαρο σε προσπάθεια του Καζεμίρο σε νέα στατική φάση (στα στημένα, τον Γάλλο αναλάμβανε ο... Σιόβας), έδωσε φιλί ζωής στην Ρεάλ, η οποία επέστρεψε στις νίκες και έμεινε ξανά μόνη δεύτερη, αλλά στο -7 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο και, μάλιστα, με δύο ματς περισσότερα. Από ολότελα όμως...

Ουέσκα (Πατσέτα): Άλβαρο – Πουλίδο, Σιόβας, Γκαστόν Σίλβα (86' Νταβίδ Φερέιρο) – Μαφέο, Μίκελ Ρίκο (86' Χουάν Κάρλος), Ντουμπιά (73' Ουντιβέρος), Σεοάνε, Χάβι Γκαλάν – Οκαζάκι (62' Εσκρίτσε), Ράφα Μιρ.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά – Οδριοθόλα (67' λ. τρ. Μαρσέλο), Βαράν, Νάτσο, Μεντί (78' Μάρβιν) – Κρόος, Καζεμίρο, Μόντριτς – Ασένσιο, Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ (78' Μαριάνο).

Διαβάστε ξανά ΕΔΩ τι έγινε στο ματς!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα