Πικέ: «Το 85% των διαιτητών είναι φίλαθλοι της Ρεάλ, πως να μην σφυρίζουν υπέρ της;»

Gazzetta team
Πικέ: «Το 85% των διαιτητών είναι φίλαθλοι της Ρεάλ, πως να μην σφυρίζουν υπέρ της;»

bet365

Προκλητική δήλωση του Ζεράρ Πικέ για την διαιτητική εύνοια που θεωρεί πως έχει η Ρεάλ Μαδρίτης στην La Liga.

Ο Ζεράρ Πικέ λατρεύει να προκαλεί και ειδικά όταν έχει να κάνει με την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα παραχώρησε συνέντευξη στον youtuber DjMaRiiO και, μεταξύ πολλών άλλων, άφησε μια ατάκα για την Ρεάλ, η οποία βεβαίως θα συζητηθεί πολύ τις επόμενες ώρες και ημέρες στην Ισπανία.

«Ένας πρώην διαιτητής, δεν θυμάμαι ποιος, ίσως ο Ιτουράλδε (σ.σ. Γονθάλεθ, πρώην διεθνής διαιτητής), έλεγε ότι το 85% των διαιτητών είναι φίλαθλοι της Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ένα στατιστικό που ειπώθηκε, μπορείς να το δεις. Πως, λοιπόν, να μην σφυρίζουν υπέρ της Ρεάλ;» υποστήριξε αρχικά ο Πικέ.

«Ασυναίσθητα, αλλά πως να μην γείρουν προς μια πλευρά εις βάρος της άλλης; Στο τέλος, αν είσαι φίλος του συλλόγου... Σέβομαι απολύτως τον επαγγελματισμό των διαιτητών. Ξέρω ότι προσπαθούν να κάνουν την καλύτερη δυνατή δουλειά, αλλά όταν φτάνει μια στιγμή αμφιβολίας...» συμπλήρωσε με νόημα ο στόπερ των Μπλαουγκράνα.

Μιλώντας προς τον youtuber, ο οποίος είναι δηλωμένος φίλος της Ρεάλ, ο Πικέ είπε ακόμα ότι «είστε τόσο συνηθισμένοι (σ.σ. οι της Ρεάλ) να σας τα δίνουν όλα. Αυτό που συνέβη πέρυσι μετά την διακοπή είναι ό,τι πιο απίθανο έχω δει στην ζωη μου. Σε έναν αγώνα στο Σαν Σεμπαστιάν (σ.σ. Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2), όπου υπάρχουν τέσσερις αμφισβητούμενες φάσεις, τις σφυρίζουν όλες υπέρ της. Είστε συνηθισμένοι να παίρνετε τα σφυρίγματα και μετά όταν δεν το σφυρίζουν, λέτε ότι μπορούσε να σφυριχθεί».

Αναφερόμενος, τέλος, στην ιστορική σύγκριση διαιτησίας μεταξύ Ρεάλ και Μπάρτσα, ο Καταλανός στόπερ πρόσθεσε πως «είναι ξεκάθαρο ότι οι μεγάλοι ευνοούμαστε πολύ περισσότερο από τους μικρούς. Εσύ μπορείς να κάνεις ότι συγκρίσεις θέλεις, αλλά ιστορικά η διαιτησία έχει ευνοήσει περισσότερο την Ρεάλ. Υπάρχει μεγάλη διαφορά».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα