Μπαρτσελόνα: Έχει 730 εκατ. ευρώ βραχυπρόθεσμα χρέη!

Μπαρτσελόνα: Έχει 730 εκατ. ευρώ βραχυπρόθεσμα χρέη!

Gazzetta team
Μπαρτσελόνα: Έχει 730 εκατ. ευρώ βραχυπρόθεσμα χρέη!

bet365

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την ετήσια οικονομική της εικόνα, η οποία δείχνει πως έχει παθητικό 1,173 δισ. ευρώ και βραχυπρόθεσμο χρέος ύψους 730 εκατομμυρίων ευρώ.

Γνωρίζαμε πως η τωρινή οικονομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα είναι πολύ δύσκολη, αλλά το επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο σύλλογος της Βαρκελώνης, ο οποίος ανακοίνωσε την ετήσια οικονομική του εικόνα.

Σύμφωνα με αυτή, λοιπόν, η Μπάρτσα έχει παθητικό 1,173 δισ. ευρώ και βραχυπρόθεσμα χρέη ύψους 730 εκατομμύρια ευρώ (!), τα οποία προκύπτουν ως εξής: 265 εκατ. χρέη σε πιστωτικά ιδρύματα, 164 εκατ. χρέη σε αθλητές – υπαλλήλους και 300,5 εκατ. σε άλλες υποχρεώσεις.

Το καθαρό χρέος με το οποίο έκλεισαν οι Μπλαουγκράνα την περυσινή σεζόν είναι 488,4 εκατ. ευρώ, με τον σύλλογο να διαπραγματεύεται με τους πιστωτές της την καθυστέρηση για την αποπληρωμή των οφειλών, εξαιτίας και του τεράστιου πλήγματος που δέχθηκε από την πανδημία του κορονοϊού.

Στόχος του είναι η μετάθεση της αποπληρωμής τους μέχρι, τουλάχιστον, τις 30 Ιουνίου και κάποιοι εκ των πιστωτών έδωσαν το «οκέι», με τον σύλλογο να συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Μεταγραφές: Χρωστάει 126 εκατ. ευρώ, της χρωστάνε 46

Στα βραχυπρόθεσμα χρέη περιλαμβάνονται και αυτά που αφορούν τις μεταγραφές, όπως πέντε εκατομμύρια ευρώ στην Ατλέτικο Μαδρίτης για τον Αντουάν Γκριεζμάν, όταν το καλοκαίρι ουσιαστικά χάρισε στους Ροχιμπλάνκος τον Λουίς Σουάρες.

Συνολικά, τα οφειλόμενα για μεταγραφές είναι 126 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι για τον Φιλίπε Κοουτίνιο στη Λίβερπουλ (29 εκατ. ευρώ), ενώ ακολουθούν τα 16 για τον Φρένκι Ντε Γιονγκ στον Άγιαξ, τα περίπου 10 για τον Μάλκολμ (στη Ζενίτ πλέον) στη Μπορντό και τα 9,6 για τον Φρανσίσκο Τρινκάο στη Μπράγκα.

Στον αντίποδα, η Μπάρτσα έχει λαμβάνειν 46 εκατ. ευρώ, με τα περισσότερα να είναι 9,4 της Ζενίτ για τον Μάλκομ (μια η άλλη, δηλαδή), τα 6 της Χετάφε για τον Μαρκ Κουκουρέγια και τα 5,7 της Γιουβέντους για τον Αρτούρ, για τον οποίο πάντως οι Καταλανοί χρωστούν ακόμα 8 στην Γκρέμιο. Οπότε...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα