Ρεάλ Μαδρίτης: Με την πλάτη στον τοίχο, ο Ζιντάν λέει: «Δεν είναι ντροπή ο αποκλεισμός»!

Ρεάλ Μαδρίτης: Με την πλάτη στον τοίχο, ο Ζιντάν λέει: «Δεν είναι ντροπή ο αποκλεισμός»!

Gazzetta team
Ρεάλ Μαδρίτης: Με την πλάτη στον τοίχο, ο Ζιντάν λέει: «Δεν είναι ντροπή ο αποκλεισμός»!

bet365

Μετά τον ιστορικό αποκλεισμό της Ρεάλ Μαδρίτης στο Κύπελλο από την Αλκογιάνο, η... καρέκλα του Ζινεντίν Ζιντάν τρίζει επικίνδυνα, με τον Γάλλο προπονητή να υποστηρίζει ότι «ο αποκλεισμός δεν είναι ντροπή».

Φαντάζει απίστευτο, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης, με τον αποκλεισμό – ντροπή από την Αλκογιάνο στους «32» του Κυπέλλου Ισπανίας, συμπλήρωσε πέντε αποκλεισμούς από ομάδες της τρίτης κατηγορίας την τελευταία 20ετία: 2000-01 η Τολέδο, 2008-09 η Ρεάλ Ουνιόν, 2009-10 η Αλκορκόν, 2015-16 η Κάντιθ (λόγω αντικανονικής χρησιμοποίησης ποδοσφαιριστή) και φέτος η Αλκογιάνο!

Μέσα σε έξι ημέρες, η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν πέταξε δύο τίτλους (Σούπερ Καπ και Κύπελλο) και στα ισπανικά ΜΜΕ κυριαρχούν ερωτήσεις όπως «τελείωσε ο κύκλος του Ζιντάν;» και «θα έπρεπε να παραιτηθεί ο Ζιντάν;».

Τι είπε, όμως, ο ίδιος ο τεχνικός; «Δεν είναι ντροπή» υποστήριξε ο Ζιζού για τον αποκλεισμό από μια ομάδα τρίτης κατηγορίας που έπαιζε με δέκα παίκτες, με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ και έναν τερματοφύλακα (Χοσέ Χουάν) που γίνεται 42 ετών την Δευτέρα (25/01), η οποία νίκησε την Ρεάλ σε επίσημο αγώνα για πρώτη φορά από τις 4 Φεβρουαρίου του... 1951!

«Είναι μια δύσκολη στιγμή, είμαστε έξω, αλλά προσπαθήσαμε και δεν θα τρελαθούμε» συνέχισε ο Ζιντάν, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί, τα έβαλε με την τύχη («η μπάλα δεν θέλησε να μπει») και, για την θέση του, πρόσθεσε πως «είμαι ήρεμος, θα δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες».

Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι ΠΟΤΕ στην καριέρα του, είτε ως ποδοσφαιριστής (Κάννες, Μπορντό, Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης), είτε ως προπονητής (Ρεάλ), ο Ζιντάν δεν κατέκτησε μέχρι τώρα το εθνικό Κύπελλο...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα