Ατλέτικο Μαδρίτης – Σεβίλλη 2-0: Στο +4 το... εξπρές του Σιμεόνε (vid)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Ατλέτικο Μαδρίτης – Σεβίλλη 2-0: Στο +4 το... εξπρές του Σιμεόνε (vid)

bet365

Κάτω από... πολικές θερμοκρασίες, η πρωτοπόρος Ατλέτικο Μαδρίτης λύγισε την Σεβίλλη (2-0) και ξέφυγε τέσσερις βαθμούς από την δεύτερη Ρεάλ, έχοντας μάλιστα και δύο ματς λιγότερα από την συμπολίτισσα της.

Η θερμοκρασία στην Μαδρίτη, την ώρα του αγώνα της Ατλέτικο με την Σεβίλλη, έφτασε μέχρι και τους -5 βαθμούς Κελσίου. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, όμως, φρόντισε να ζεστάνει τους φιλάθλους της στα σπίτια τους, αφού με την πειστική νίκη επί της κατόχου του Europa League (2-0), αύξησε στους τέσσερις βαθμούς την διαφορά της από την δεύτερη Ρεάλ και, μάλιστα, έχοντας δύο αγώνες λιγότερους!

Η Σεβίλλη είχε την κατοχή της μπάλας αλλά η Ατλέτικο, όπως το συνηθίζει άλλωστε, είχε την ουσία. Ο Κίεραν Τρίπιερ, στην επανεμφάνισή του μετά την αναστολή της ποινής του για παραβίαση κανόνων περί στοιχηματισμού, σέντραρε και ο Άνχελ Κορέα, με πολύ ωραίο γυριστό σουτ, έδωσε νωρίς το προβάδισμα στους Ροχιμπλάνκος (17'), οι οποίοι άγγιξαν το 2-0 σε τετ - α - τετ του Λουίς Σουάρες λίγο αργότερα.

Η ομάδα του Γιούλεν Λοπετέγκι, στο εξ' αναβολής ματς για την πρώτη αγωνιστική της La Liga, προσπάθησε να αντιδράσει, σε ένα ματς όπου με νίκη θα ανέβαινε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Μάταια.

Η Ατλέτικο ήταν κυνικά αποτελεσματική, κράτησε το προβάδισμα και το διεύρυνε με το πρώτο φετινό γκολ του Σαούλ Νίγεθ (76'), με δυνατό συρτό σουτ, ύστερα από εξαιρετική ενέργεια και σέντρα του Μάρκος Γιορέντε.

Η Σεβίλλη δεν τα παράτησε μέχρι το τέλος, είχε κεφαλιά στο δοκάρι με τον Ιβάν Ράκιτιτς (87'), αλλά έμεινε με την... όρεξη του να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την ομάδα – φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Οι πρώτοι της βαθμολογίας (σε 18 αγώνες): Ατλέτικο Μαδρίτης (16) 41, Ρεάλ Μαδρίτης 37, Μπαρτσελόνα 34, Βιγιαρεάλ 32, Ρεάλ Σοσιεδάδ (19) 30, Σεβίλλη (17) 30.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ – Τρίπιερ, Χιμένες, Σάβιτς, Ερμόσο – Καρασκό (82' Φελίπε), Κόκε, Γιορέντε, Λεμάρ (66' Σαούλ) - Κορέα (66' Ζοάο Φέλιξ), Σουάρες (82' Λούκας Τορέιρα).

Σεβίλλη (Γιούλεν Λοπετέγκι): Μπόνο – Χεσούς Νάβας (78' Όλιβερ Τόρες), Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Ακούνια – Ράκιτιτς, Φερνάντο, Χορδάν (59' Όσκαρ Ροδρίγεθ) - Σούσο (78' Ντε Γιονγκ), Εν – Νεσίρι (84' Μουνίρ), Οκάμπος.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα