Μπαρτσελόνα – Έιμπαρ 1-1: Έτσι δεν βγαίνει ούτε Champions League! (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Μπαρτσελόνα – Έιμπαρ 1-1: Έτσι δεν βγαίνει ούτε Champions League! (vids)

bet365

Με τον Λιονέλ Μέσι να παρακολουθεί το ματς από τις εξέδρες, η απογοητευτική Μπαρτσελόνα έχασε πέναλτι, έμεινε στο 1-1 με την Έιμπαρ και παραμένει μακριά από την πρώτη τετράδα της La Liga.

Το φινάλε του 2020 για την Μπαρτσελόνα ήταν ακριβώς όπως όλος ο χρόνος: Απογοητευτικός, μαύρος, μίζερος. Με τον Λιονέλ Μέσι να δίνει το παρών στο γήπεδο, αλλά στην εξέδρα λόγω ενοχλήσεων στον δεξιό αστράγαλο, οι Μπλαουγκράνα έμειναν στο 1-1 με την Έιμπαρ στο «Καμπ Νόου» και απέτυχαν να ανέβουν στην πρώτη τετράδα της La Liga, από την οποία απέχουν έναν βαθμό.

Πολύ κακοί οι Καταλανοί στο πρώτο ημίχρονο, όπου όμως θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν προηγηθεί στο σκορ, αν κάποιος δεν είχε... ματιάσει τον Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ, ο οποίος έστειλε στην... Δανία το πέναλτι που κέρδισε ο Ρόναλντ Αραούχο (8'), ενώ του ακυρώθηκε ορθά ένα γκολ για οριακό οφσάιντ (25').

Οι Βάσκοι, οι οποίοι είχαν περισσότερες πάσες στο μισό της Μπάρτσα στο πρώτο 45λεπτο σε σχέση με τους Καταλανούς (79 έναντι 72), δεν έχασαν κάποια μεγάλη ευκαιρία, αλλά «χτύπησαν» όταν έπρεπε, με τον Κίκε Γαρθία να εκμεταλλεύεται μεγάλο λάθος του Αραούχο, κλέβοντας την μπάλα και πλασάροντας ιδανικά προ της εξόδου του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν (57').

Ο Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος στην ανάπαυλα άλλαξε την διάταξη από 3-5-2 σε 4-2-3-1, έκανε νέα αλλαγή με την είσοδο των Φιλίπε Κοουτίνιο και Τρινκάο αντί του θετικού Μίραλεμ Πιάνιτς και του απογοητευτικού (εκ νέου) Αντουάν Γκριεζμάν, με τον Ουσμάν Ντεμπελέ να ισοφαρίζει με απευθείας σουτ μέσα από την περιοχή, ύστερα από σέντρα του δραστήριου Ζούνιορ Φίρπο (67').

Το γκολ της ισοφάρισης από τον Γάλλο δεν έδωσε στην ομάδα του την απαιτούμενη ώθηση, η Μπάρτσα απέτυχε να πετύχει άλλο τέρμα, έχασε (πιθανόν με σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο) τον Κοουτίνιο και, για πρώτη φορά στην ιστορία της, δεν μπόρεσε να νικήσει την Έιμπαρ στο «Καμπ Νόου». Το 2020, όμως, μας είχε συνηθίσει να δημιουργεί αρνητικές επιδόσεις...

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν – Μινγκέθα, Αραούχο, Λενγκλέ (81' Μπουσκέτς) – Ντεστ (46' Ντεμπελέ), Πιάνιτς (66' Κοουτίνιο), Ντε Γιονγκ, Πέδρι (88' Ρίκι Πουτς), Ζούνιορ Φίρπο – Γκριεζμάν (66' Τρινκάο), Μπρέιθγουεϊτ.

Έιμπαρ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Ντιμίτροβιτς – Πόθο, Μπούργος (73' Ολιβέιρα), Μπίγας, Σοάρες – Ντιόπ (90' Κουμπέρο), Άλβαρεθ – Κατζιόρ (81' Ρέθιο), Εξπόσιτο, Ινούι – Κίκε (73' Μούτο).

Διαβάστε ξανά τι έγινε στο ματς!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα