Μέσι: Ποτέ, κανείς δεν θα φτάσει στα γκολ του (pics)

Μέσι: Ποτέ, κανείς δεν θα φτάσει στα γκολ του (pics)

Κώστας Ζάλιαρης
Μέσι: Ποτέ, κανείς δεν θα φτάσει στα γκολ του (pics)

bet365

To 2020 μπορεί να μην θέλει να το θυμάται κανείς, ο Μέσι όμως το αποχαιρετά με τον καλύτερο τρόπο, ως ο απόλυτος σκόρερ όλων των εποχών με έναν σύλλογο. Το ρεκόρ αυτό, πλέον, θα μείνει για τις επόμενες... πολλές γενιές.

Ουδείς μπορεί να βάλει το χέρι του στην φωτιά και να πει ότι δεν θα βγει άλλος Μέσι. Όπως κάποτε άπαντες τόνιζαν ότι δεν θα υπάρξει κανείς άλλος που θα μπορεί να κάνει όσα ο Πελέ και ο Μαραντόνα, έτσι και στον αιώνα που διανύουμε η κατάσταση είναι τέτοια που πραγματικά κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί το ενδεχόμενο να υπάρξει στο μέλλον έπειτα από πολλές δεκαετίες, ποδοσφαιριστής που θα θυμίζει έστω και σε κάποιο βαθμό, τους Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Από το βράδυ της 22ας Δεκεμβρίου του 2020, ο Αργεντινός ηγέτης της Μπαρτσελόνα έπειτα απ' όλη την ιστορία που είχε εκτυλιχθεί το καλοκαίρι και την προετοιμασία όλων για την εποχή όπου οι «μπλαουγκράνα» δεν θα είχαν πλέον τον Μέσι στο ρόστερ τους, εκείνος έγραψε μοναδική ιστορία με τη φανέλα του καταλανικού και αγαπημένου του συλλόγου.

Έφτασε στα 644 τέρματα με μια ομάδα, ξεπερνώντας τα 643 που είχε μέχρι και την Τρίτη (22/12/2020) ο Πελέ. Και φυσικά, ο Αργεντινός το πέτυχε σε λιγότερα παιχνίδια (748 έναντι 757)... Και έχει και καλύτερη επίδοση σε γκολ ανά αγώνα σκοράροντας κάθε 1,16 παιχνίδια, ενώ ο Βραζιλιάνος θρύλος είχε ένα γκολ ανά 1,17 ματς!

Όπως ανέφερε και ο Γκάρι Λίνεκερ στα social media σε έναν... πρόχειρο υπολογισμό για να καταλάβει κανείς πολύ πιιο εύκολα αυτό που έχει καταφέρει ο Λιονέλ Μέσι και το οποίο έχει απολαύσει όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης αυτά τα 15 χρόνια που ο Αργεντινός είναι στο προσκήνιο με την Μπαρτσελόνα, θα πρέπει ο επόμενος που θα δοκιμάσει να φτάσει στο ρεκόρ, να... σκοράρει κατά μέσο όρο 43 φορές για 15 συναπτά έτη!

Πραγματικά, φαντάζει απόλυτα... αδύνατο να συμβεί. Και προφανώς ήταν απόλυτα αδύνατο να συμβεί προτού προκύψει ο Λιονέλ Μέσι. Και πάλι ουδείς θα μπορούσε να το πιστέψει μέχρι με την πάροδο των ετών ο «μάγος» είχε πάρει φόρα και δεν σταματούσε πουθενά. Ούτε σε τίτλους, ούτε σε ατομικές διακρίσεις, ούτε σε Χρυσές Μπάλες και ούτε στα γκολ.

Το ματς με την Βαγιαδολίδ τον ανέβασε στην απόλυτη κορυφή των τερμάτων ενός ποδοσφαιριστή με μόνο ένα κλαμπ, σε μια ιστορία σπανιότατη, μοναδική και ίσως ασύγκριτη, αναφορικά με την σχέση του παίκτη με την ομάδα του. Γιατί δεν βρίσκεις πλέον κάποιον να παραμένει πιστός για 15 χρόνια σε μια φανέλα.

Ο Μέσι μπορεί να θέλησε να το σταματήσει αυτό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έχοντας απηυδήσει και χάσει το κέφι του με όσα συνέβαιναν στην Μπαρτσελόνα επί διοίκησεως Μπαρτομέου, όμως, από τη στιγμή που αποφάσισε να παραμείνει, το κάνει πλέον με χαμόγελο, προσφέροντας όλη του τη δύναμη στους «μπλαουγκράνα».

Ακριβώς 8 χρόνια πριν από το απόλυτο ρεκόρ του 2020, ο Λιονέλ Μέσι είχε καταφέρει στις 22 του Δεκέμβρη του 2012, να σπάσει το ρεκόρ των τερμάτων σε ένα ημερολογιακό έτος, φτάνοντας στα 91 γκολ, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενη επίδοση.

Ακριβώς την 22α Δεκεμβρίου του 2020, απλά συνέχισε να γράφει την ιστορία του. Αυτή που δεν πίστευε κανείς ότι μπορούσε να επαναληφθεί. Κι όμως μια ανώτερη ποδοσφαιρική δύναμη πρόσφερε στον κόσμο τον Λιονέλ Μέσι...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα