Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1

Gazzetta team
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1

bet365

Η Μπαρτσελόνα ήταν υπέροχη για μία ώρα παιχνιδιού με σκόρερ και δημιουργό τον Ζόρντι Άλμπα, στην συνέχεια... εξαφανίστηκε αλλά κράτησε μέχρι τέλους το 2-1 επί της Σοσιεδάδ που είχε μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει στο φινάλε!

Μέχρι το 60᾽ η Μπαρτσελόνα έκανε μία από τις καλύτερες φετινές της εμφανίσεις. Είχε γυρίσει το παιχνίδι, είχε δημιουργήσει φάσεις για να πετύχει περισσότερα τέρματα και να... καθαρίσει αλλά στο τελευταίο ημίωρο κατέρρευσε, η Σοσιεδάδ πίεσε, έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για την ισοφάριση αλλά οι Καταλανοί κράτησαν το υπέρ τους 2-1 μέχρι το τελευταίο λεπτό χάρη στις επεμβάσεις του Τερ Στέγκεν, ανέβηκαν ψηλότερα στην βαθμολογία ενώ οι φιλοξενούμενοι παραμένουν χωρίς τρίποντο για τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια της La Liga.

Kυρίαρχη η Μπαρτσελόνα με άμεση αντίδραση!

Από το πρώτο λεπτό οι μπλαουγκράνα ήταν ανώτεροι, κυριάρχησαν στην μεσαία γραμμή, έκλεβαν μπάλες εύκολα στο δεύτερο τρίτο του γηπέδου και πατούσαν την περιοχή του αντιπάλου με πολύ μεγάλη συχνότητα, χωρίς ωστόσο να έχουν τις ευκαιρίες που έπρεπε με βάση τις προϋποθέσεις που δημιουργούσαν. Γκριεζμάν και Πέντρι στο 8᾽και το 10᾽δεν βρήκαν στόχο, όπως και ο Μέσι λίγα λεπτά αργότερα.

Κόντρα στην ροή της αναμέτρησης και έπειτα από λανθασμένη ανασταλτική συμπεριφορά της Μπαρτσελόνα σε κόρνερ, ο Γουίλιαν μετά από σέντρα του Πόρτου από δεξιά άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 27᾽!

Η απάντηση της Μπάρτσα ήταν άμεση. Ο Ζόρντι Άλμπα με άπιαστο σουτ και μάλιστα με το δεξί έφερε το ματς στα ίσια στο 31᾽, στο 37᾽ο Γκριεζμάν έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ένα λεπτό μετά ο Μπρεθγουέιτ πλάσαρε άουτ σε τετ α τετ και τελικά το δεύτερο γκολ ήρθε στο 43᾽. Από εκτελεστής ο Άλμπα έγινε δημιουργός από αριστερά, η σέντρα του κατέληξε στον Ντε Γιονγκ που μόνος του από την μικρή περιοχή σφράγισε την ανατροπή πριν τελειώσει το ημίχρονο.

Ο Γκριεζμάν τα άχαστα, την κράτησε ο Τερ Στέγκεν!

Η Μπαρτσελόνα είχε πάρει... φόρα και μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο για να καθαρίσει το παιχνίδι. Θα το είχε κάνει αν ο Αντουάν Γκριεζμάν έκανε απλά τα αυτονόητα για την ποιότητα του. Ο Γάλλος επιθετικός στο 55᾽ σε κενό τέρμα με προβολή αντί να σκοράρει έστειλε την μπάλα στον πεσμένο Ρεμίρο και ενώ λεπτά μετά στο τετ α τετ σούταρε πάνω στον πορτιέρε της Σοσιεδάδ.

Με την έξοδο του Μπουσκέτς και με την ώρα να περνά, η Μπαρτσελόνα έχασε μέτρα, δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και οι φιλοξενούμενοι έγιναν αφεντικό του παιχνιδιού. Πίεσαν ορθολογικά και έφτασαν σε τέσσερις στιγμές κοντά στην ισοφάριση. Ο Πέντρι με αυτοθυσία πρόλαβε τον Ισάκ, στο 79᾽ ο Μονρεάλ μόνος του σούταρε άουτ ενώ στο 84᾽ ο Τερ Στέγκεν είπε ᾽όχι᾽᾽ στο σουτ του Γουίλιαν και στην συνέχεια της φάσης έκανε την επέμβαση του αγώνα με τα πόδια στο πλασέ του Ισάκ που πήρε το... ριμπάουντ!

Παρά την πίεση, η Μπαρτσελόνα άντεξε και έβαλε στο σακούλι το τρίποντο που τον ανεβάζει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, στους 20 βαθμούς, έξι λιγότερους από την Σοσιεδάδ και την Ατλέτικο που μοιράζονται την κορυφή, με την ομάδα του Σιμεόνε να είναι πρώτη, καθώς έχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Ντεστ, Ζόρντι Άλμπα, Μινγκέσα(79’ Λενγκλέ), Μπουσκέτς(67᾽Αλένα), Πέδρι(74᾽Πιάνιτς), Ντε Γιονγκ, Μέσι, Μπρεθγουέιτ, Γκριεζμάν(66᾽Τρινκάο)

Ρεάλ Σοσιεδάδ: Ρεμίρο, Θουμπελδία, Πόρτου(64᾽ Ισάκ), Μερίνο, Γουίλιαν, Γιανουζάι(56᾽ Μπαρενετσέα), Γκεβάρα(56᾽ Ναβάρο), Γκοροσαμπέλ, Μονρεάλ, Λε Νορμάν(80᾽Σανιά), Θουμπιμέντι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

 

LA LIGA Τελευταία Νέα