Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0: Βασιλικό τέλος στο αήττητο και γερά για τίτλο (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0: Βασιλικό τέλος στο αήττητο και γερά για τίτλο (vid)

bet365

Η Ατλέτικο είχε ηττηθεί από τη Ρεάλ τον Φεβρουάριο και έπειτα από αήττητο 26 αγωνιστικών, οι Μερένγκες την καθάρισαν ξανά (2-0) και την πλησίασαν στο -3 από την κορυφή της La Liga.

Ηταν 1η Φεβρουαρίου 2020. Η Ρεάλ νικούσε 1-0 την Ατλέτικο στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου” και την έστελνε εκτός μάχης τίτλου, τον οποίο εκείνη κατακτούσε στο φινάλε. Από εκείνη τη μέρα οι Ροχιμπλάνκος δεν έχασαν άλλο ματς πρωταθλήματος, τρέχοντας το κορυφαίο αήττητο σερί της ιστορίας τους στη La Liga (26 αγωνιστικές). Ωσπου χρειάστηκε να ξαναπαίξει με το αφεντικό της πρωτεύουσας. Η Ρεάλ την καθάρισε ξανά (2-0), την πλησίασε στο -3 (σ.σ.: με ματς περισσότερο) και ξαναμπήκε στο παιχνίδι του τίτλου.

Οι Μερένγκες είχαν τον απόλυτο έλεγχο σε όλη τη διάρκεια. Πίεσε αρχικά, είχε δοκάρι σε σουτ του Μπενζεμά (10') και πέντε λεπτά αργότερα ο Καζεμίρο με κεφαλιά από κόρνερ άνοιξε το σκορ. Ηταν η πρώτη φορά από τις 30 Ιουνίου που η Ατλέτικο βρέθηκε πίσω στο σκορ. Και δεν θα μπορούσε να επιστρέψει σε κανένα σημείο.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν την μπάλα, αλλά δεν έβρισκαν χώρους και δεν ήξεραν τι να κάνουν με αυτή. Στο 62' η βολίδα του Καρβαχάλ εξοστρακίστηκε στο δοκάρι, χτύπησε στην πλάτη του Ομπλάκ και έγραψε το 2-0. Ηταν το πρώτο αυτογκόλ τερματοφύλακα σε ντέρμπι της Μαδρίτη από το 1974. Τελικά η ομάδα του Τσολο Σιμεόνε δεν κατάφερε να αντιδράσει, με τα δύο γκολ που δέχτηκε στο ματς να είναι όσα είχε δεχτεί στα 10 προηγούμενα της σεζόν.

Η Ρεάλ που μετά την ήττα από τη Σαχτάρ έμοιαζε να παίρνει την κάτω βόλτα, έχει αντιδράσει μεγαλειωδώς με τρεις κρίσιμες νίκες σε Σεβίλλη, με Γκλάντμπαχ (1η θέση όμιλο Champions League) και τώρα αυτή τη μεγάλη νίκη που αλλάζει τα δεδομένα για τη μάχη κορυφής στην Ισπανία...


Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μεντί, Καρβαχάλ (78' Ασένσιο), Καζεμίρο, Μόντριτς (88' Βαλβέρδε), Κρόος, Λούκας Βάθκεθ, Βινίσιους (78' Ροντρίγκο), Μπενζεμά

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Σάβιτς, Φελίπε (46'Λόντι), Ερμόσο, Τρίπιερ, Κόκε, Ερέρα (46' Κορέα), Καράσκο (46' Λεμάρ), Γιορέντε, Ζοάο Φέλιξ (60' Σαούλ), Λουίς Σουάρες (73' Κοντογκμπιά).

Δείτε ξανά εδώ τη live περιγραφή του ντέρμπι!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ατλέτικο Μαδρίτης 26 (11)

2. Ρεάλ Σοσιεδάδ 25 (12)

3. Ρεάλ Μαδρίτης 23 (12)

4. Βιγιαρεάλ 21 (12)

5. Σεβίλλη 19 (11)

6. Κάντιθ 18 (12)

7. Γρανάδα 15 (11)

8. Μπέτις 15 (12)

9. Μπαρτελόνα 14 (10)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα