Προπονητής Κάντιθ: «Εμείς δεν χρειαζόμαστε την κατοχή μπάλας, η Μπαρτσελόνα την χρειάζεται για να νικήσει» (vid)

Κώστας Τόπας
Προπονητής Κάντιθ: «Εμείς δεν χρειαζόμαστε την κατοχή μπάλας, η Μπαρτσελόνα την χρειάζεται για να νικήσει» (vid)

bet365

Ο προπονητής της Κάντιθ, Άλβαρο Θερβέρα κλήθηκε μετά το τέλος του αγώνα με την Μπαρτσελόνα να απαντήσει για τη διαφορά στο ποσοστό κατοχής μπάλας της ομάδας του, με τους «μπλαουγκράνα».

Απέναντι στην Κάντιθ η Μπαρτσελόνα, είχε το πάνω χέρι καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Χαρακτηριστικό δε ότι ολοκλήρωσε το ματς έχοντας 82% κατοχή της μπάλας έναντι 18% των γηπεδούχων. Ωστόσο, ακόμα και με αυτό το μικρό ποσοστό οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν δύο φορές δίχτυα και με αυτόν τον τρόπο να πάρουν το τρίποντο, αφήνοντας την «φλύαρη» Μπάρτσα να γευτεί την πίκρα της ήττας.

Ο προπονητής της Κάντιθ, Άλβαρο Θερβέρα δεν θα μπορούσε να μη σχολιάσει αυτό το γεγονός, καθώς με 18% κατοχή η ομάδα του ήταν αυτή η οποία κατέκτησε το τρίποντο.

«Η Μπαρτσελόνα χρειάζεται την κατοχή για να νικήσει, εμείς όχι. Αυτό δεν πάει να πει ότι είναι άσχημη η κατοχή μπάλας. Υπάρχουν ομάδες που τη χρειάζονται γιατί οι παίκτες τους βασίζονται σε αυτή: κοντρολάρουν, πασάρουν, κοντρολάρουν, πασάρουν. Γι' αυτό και κοστίζουν τόσα χρήματα και γι' αυτό είναι τόσο καλοί. Γιατί ίσως με μεγάλες μπαλιές, δεν τους βγαίνει το παιχνίδι.

Εμείς δεν χρειαζόμαστε την κατοχή μπάλας. Και σε μερικές περιπτώσεις μας φέρνει προβλήματα. Γιατί η κατοχή δεν είναι κάτι που λέγεται, αλλά κάτι που γίνεται. Και δεν είναι και τόσο εύκολο να γίνει. Πρέπει να έχεις παίκτες που να ξέρουν να παίζουν με τις δύο επαφές. Πρέπει να κινείσαι πολύ και δεν είναι τόσο εύκολο.

Δεν είμαι αντίθετος στις ομάδες που επιβάλλονται με την κατοχή της μπάλας, ακόμη κι αν ξέρουν ότι δεν μπορούν να το εφαρμόσουν μερικές φορές».

Διαβάστε επίσης:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα