Ρεάλ Μαδρίτης – Αλαβές 1-2: Οι Βάσκοι έριξαν... βόμβα, καρφωμένη στην τέταρτη θέση η Βασίλισσα! (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Ρεάλ Μαδρίτης – Αλαβές 1-2: Οι Βάσκοι έριξαν... βόμβα, καρφωμένη στην τέταρτη θέση η Βασίλισσα! (vids)

bet365

Νέα σφαλιάρα για την κακή και αναποτελεσματική Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έχασε στην έδρα της από την Αλαβές (1-2), συμπλήρωσε τρία διαδοχικά ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα όπου χάνει επαφή με την κορυφή και, ξανά, έχασε με τραυματισμό τον Εντέν Αζάρ.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Μια κακή και αναποτελεσματική Ρεάλ Μαδρίτης, με πολλά προβλήματα στην άμυνα, ηττήθηκε 2-1 στην έδρα της από την Αλαβές, έφτασε ήδη τις τρεις ήττες στην φετινή La Liga, μετράει τρία σερί ματς χωρίς νίκη (δύο ήττες – μια ισοπαλία) και απομακρύνεται επικίνδυνα από την πρώτη θέση, ούσα καρφωμένη στην τέταρτη.

Σε αντίθεση με τον αγώνα κόντρα στην Ίντερ στο Champions League, αυτός με την Αλαβές ξεκίνησε εντελώς... ανάποδα για την Βασίλισσα, η οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο πέμπτο λεπτό.

Μετά από κόρνερ των Βάσκων, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του (γυρισμένου προς την μπάλα) Νάτσο, ο Λούκας Πέρεθ ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε από την άσπρη βούλα τον Τιμπό Κουρτουά. Αυτό είναι το πέμπτο (!) πέναλτι εις βάρος της Ρεάλ στα τελευταία τρία παιχνίδια πρωταθλήματος, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν.

Είκοσι λεπτά αργότερα, ο αλλοτε επιθετικός του ΠΑΟΚ έχασε μια τεράστια ευκαιρία για το 2-0, αφού σε τετ – α – τετ με τον Βέλγο τερματοφύλακα επιχείρησε να τον «κρεμάσει», με τον Κουρτουά να διώχνει σε κόρνερ.

Ενδιάμεσα και μέχρι την ανάπαυλα, η Ρεάλ κέρδισε οκτώ κορνερ αλλά, ελλείψει Σέρχιο Ράμος, δεν απείλησε σε κανένα, χάνοντας (και πάλι!) με μυϊκό τραυματισμό στο πολύπαθο δεξί πόδι τον Εντέν Αζάρ (28'), ο οποίος διαμαρτύρεται δίκαια για τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι σε ανατροπή του, προτού αποχωρήσει.

Οι Μαδριλένοι ζητούν, χωρίς μεγάλη υπερβολή, πέναλτι σε ανατροπή του Κασεμίρο και, κυρίως, σε τράβηγμα των μαλλιών (!) του Μαρσέλο, σε μια φάση που ο διαιτητής δεν είδε στο VAR και θα μπορούσε κάλλιστα να δείξει την άσπρη βούλα και να αποβάλλει τον «θύτη» Βίκτορ Λαγουάρδια.

Η διπλή ευκαιρία του Τόνι Κρόος, με ισάριθμες εξαιρετικές αποκρούσεις του Φερνάντο Πατσέκο (39'), ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο μιας Ρεάλ που επιβεβαίωσε την δυσκολία της να δημιουργήσει ευκαιρίες.

ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΤΟΥΑ

Όπως το πρώτο μέρος, έτσι και το δεύτερο ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για την Ρεάλ, αφού ο Κουρτουά προσπάθησε να παίξει την μπάλα με τα πόδια, ο Χοσέλου έκοψε την πάσα και πρόλαβε την εκτίναξη του Βέλγου, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του Πάμπλο Ματσίν (49').

Ο Ζιντάν τα έπαιξε όλα για όλα, έκανε όλες τις αλλαγές, η Ρεάλ ρίσκαρε υποχρεωτικά και η Αλαβές έχασε πολλές ευκαιρίες για το 0-3, με τον Κουρτουά να... ρεφάρει με τις αποκρούσεις για την γκάφα του.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν να «γεμίζουν» την περιοχή με σέντρες για να μειώσουν το σκορ και ο διαιτητής Αδριάν Κορδέρο Βέγκα έδωσε συνέχεια στην κάκιστη βραδιά του, δείχνοντας πέναλτι υπέρ της Ρεάλ για χέρι του... Κασεμίρο!

Ο Βραζιλιάνος, με πλασέ προ κενής εστίας, έβαλε ξανά την Ρεάλ στο ματς (86'), αλλά αποδείχθηκε πως ήταν αργά, αφού στην τελευταία φάση, το σουτ του Ίσκο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Αλαβές πανηγύρισε την δεύτερη νίκη της σε 19 επισκέψεις στην έδρα της Ρεάλ και πρώτη από τις 6 Μαΐου του 2000 (1-0) και ανέβηκε στην ένατη θέση, ενώ η πρωταθλήτρια παρέμεινε στην τέταρτη θέση και στο -6 από Ρεάλ Σοσιεδάδ και Ατλέτικο. Οι Ροχιμπλάνκος, μάλιστα, έχουν και ματς λιγότερο από τους άσπονδους γείτονες!

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά – Λούκας Βάθκεθ, Βαράν, Νάτσο, Μαρσέλο (70' Μεντί) – Μόντριτς (70' Όντεγκααρντ), Κασεμίρο, Κρόος (69' Ίσκο) – Ασένσιο (63' Βινίσιους Ζούνιορ), Μαριάνο, Αζάρ (28' λ. τρ. Ροδρίγο).

Αλαβές (Πάμπλο Ματσίν): Πατσέκο – Τσίμο Ναβάρο, Λαγουάρδια, Λεζέν, Ντουάρτε – Χότα, Μπατάλια, Πίνα (77' Έντγκαρ), Ριόχα (89' Χάβι Λόπεθ) – Χοσέλου (90' λ. τρ. Ντέιβερσον), Λούκας Πέρεθ (89' Μπόρχα Σάινθ).

Διαβάστε ξανά το LIVE του αγώνα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα