Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-0: Νίκη 10ετίας για Σιμεόνε και κορυφή (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-0: Νίκη 10ετίας για Σιμεόνε και κορυφή (vid)

bet365

Για πρώτη του φορά στο πρωτάθλημα ο Τσόλο Σιμεόνε νίκησε τη Μπαρτσελόνα, με το 1-0 να στέλνει την Ατλέτικο Μαδρίτης στην 1η θέση και στο αήττητο σερί των 24 αγώνων στη La Liga.

Ηταν Φεβρουάριος του 2010, όταν η Ατλέτικο νίκησε τελευταία φορά την Μπαρτσελόνα για το πρωτάθλημα. Ο Τσόλο Σιμεόνε ακόμα δεν είχε κάνει απόβαση στην Ισπανία. Θα αναλάμβανε ακριβώς έναν χρόνο αργότερα. Μόνο που θα του έπαιρνε κοντά στα εννιά χρόνια για να δώσει και πάλι λίγη χαρά στους Ροχιμπλάνκος κόντρα στους Μπλαουγκράνα. Ο Αργεντινός τεχνικός δεν είχε λυγίσει ποτέ του στη La Liga την Μπάρτσα, μετρώντας 14 ήττες και έξι ισοπαλίες. Εφτασε όμως το πλήρωμα του χρόνου. Οι Καταλανοί είχαν τα χάλια τους, κατάφερε να τους υποτάξει 1-0 και να στείλει την ομάδα του στην κορυφή μαζί με τη Σοσιεδάδ, έχοντας μάλιστα και παιχνίδι λιγότερο.

Οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν ποτέ ρυθμό στο ματς και κανένα από τα βαριά χαρτιά τους δεν έπιασε απόδοση, με τον Μέσι να είναι επίσης εξαφανισμένος. Η Ατλέτικο άγγιξε το γκολ με το οριζόντιο δοκάρι του Γιορέντε (14'), ενώ η Μπάρτσα δεν μέτρησε πραγματικά καμία σημαντική ευκαιρία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δικαίως ηττήθηκε. Αυτό συνέβη εξαιτίας του τραγικού λάθους του Τερ Στέγκεν (45'+3'), ο οποίος κανείς δεν κατάλαβε τι δουλειά είχε να βγει τόσο μακρυά από την εστία του. Ο Καράσκο τον προσπέρασε και σκόραρε από τα 20 μέτρα.

Στην επανάληψη άπαντες περίμεναν την αντίδραση των φιλοξενούμενων, η οποία δεν ήρθε ποτέ. Η συνέπεια ήταν να παραμείνουν στο -9 από την 1η θέση, με τον Ρόναλντ Κούμαν να πραγματοποιεί το 37ο χειρότερο ξεκίνημα από τους 48 προπονητές που είχε συνολικά η Μπαρτσελόνα. Οσο για την Ατλέτικο, αυτή έφτασε τα 24 διαδοχικά ματς αήττητη στη La Liga και για πρώτη φορά από το 1996 έχει τόση μεγάλη διαφορά από την Μπάρτσα. Ηταν η χρονιά που έκανε το νταμπλ.


Δείτε ξανά ΕΔΩ τη live περιγραφή του αγώνα!


Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Σάβιτς, Χιμένες, Τρίπιερ, Ερμόσο, Κόκε, Σαούλ, Γιορέντε (73' Ντιέγκο Κόστα), Καράσκο (90' Φελίπε), Κορέα (84' Κοντογκμπιά), Ζοάο Φέλιξ (84' Λεμάρ)

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Πικέ (60' Ντεστ), Λενγκλέ, Σέρζι Ρομπέρτο, Ζόρντι Αλμπα, Πιάνιτς (80' Τρινκάο), Ντε Γιονγκ, Ντεμπελέ, Πέδρι (57' Κουτίνιο), Μέσι, Γκριεζμάν (80' Μπρέθγουεϊτ).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα