Μπαρτσελόνα – Μπέτις 5-2: Και ο... παγκίτης Μέσι κάνει την διαφορά (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Μπαρτσελόνα – Μπέτις 5-2: Και ο... παγκίτης Μέσι κάνει την διαφορά (vids)

bet365

Ο Λιονέλ Μέσι μπήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και, με δύο γκολ και μια μαγική προσποίηση – ασίστ στον Αντουάν Γκριεζμάν, οδήγησε την Μπαρτσελόνα στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα (5-2 την Μπέτις στο «Καμπ Νόου») μετά την 1η Οκτωβρίου..

Ο Λιονέλ Μέσι στον πάγκο; Ασυνήθιστο και σπάνιο. Ο Λιονέλ Μέσι πρωταγωνιστής; Μια ακόμα μέρα στην δουλειά. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και, με δύο γκολ και μια απίθανη προσποίηση – ασίστ στον Αντουάν Γκριεζμάν, οδήγησε τους Μπλαουγκράνα σε νίκη – λύτρωση επί της Μπέτις (5-2), η πρώτη στο πρωτάθλημα από την 1η Οκτωβρίου.

Κάποιες ενοχλήσεις στον αστράγαλο και το βαρύ πρόγραμμα κράτησαν αρχικά τον Λέο στον πάγκο, αλλά οι συμπαίκτες του έκαναν ό, τι περνούσε από τα... πόδια τους για να μην φανεί το κενό του.

Στο πρώτο δεκάλεπτο κιόλας, Αντουάν Γκριεζμάν και Ανσού Φατί είχαν από δύο σπουδαίες ευκαιρίες, με τον Γάλλο να είναι ιδιαιτέρως δραστήριος, αλλά και απελπιστικά άστοχος στην τελική προσπάθεια.

Η Μπέτις, η οποία απάντησε με μια κεφαλιά του Γουίλιαμ Καρβάλιο που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, είχε κυρίως παθητικό ρόλο στο πρώτο ημίχρονο, παρ' ότι είχε την κατοχή της μπάλας.

Άφηνε, όμως, κενά στα μετόπισθεν, τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Ουσμάν Ντεμπελέ για να ανοίξει το σκορ (22') με ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή και εξαιρετικό αριστερό σουτ, επιβεβαιώνοντας την σπάνια αρετή του, να χρησιμοποιεί δηλαδή εξίσου καλά και τα δύο του πόδια.

«ΕΓΚΛΗΜΑ» ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ

Το γκολ του Γάλλου έλυσε και άλλο τα πόδια των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν δοκάρι με τον Γκριεζμάν ύστερα από ασύλληπτη πάσα με... τακουνάκι (!) του 17χρονου Πέδρι και άγγιξαν το 2-0 λίγο μετά το ημίωρο (33').

Ο πολύ δραστήριος και πάλι Ανσού Φατί κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Αϊσά Μαντί. Ο Γκριεζμάν έψαξε την λύτρωση από την άσπρη βούλα, αλλά ο Κλαούντιο Μπράβο μάντεψε προς τα που θα σουτάρει ο Γάλλος και του αρνήθηκε το γκολ.

Ήταν το πρώτο πέναλτι που εκτέλεσε ως Μπλαουγκράνα ο Γκρίζι και του το απέκρουσε ένας καλός του φίλος, αφού με τον Χιλιανό τερματοφύλακα ήταν συμπαίκτες για πέντε χρόνια στην Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Από το πιθανό 2-0 περάσαμε στο πραγματικό 1-1, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο πολύ καλός Άλεξ Μορένο κινήθηκε από αριστερά, γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και από εκεί ο Τόνι Σανάμπρια δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Τερ Στέγκεν, μην πανηγυρίζοντας το γκολ του, λόγω του παρελθόντος του στην Μπάρτσα (είχε περάσει από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου).

ΩΡΑ ΜΕΣΙ

Μετά την ανάπαυλα ο Κούμαν άφησε στον πάγκο τον Φατί και έβαλε στην θέση του τον Μέσι, ο οποίος έκανε την διαφορά με το «καλημέρα» και, με μια ασύλληπτη προσποίηση άφησε μόνο του τον Γκριεζμάν, ώστε ο Γάλλος να... ξορκίσει την κατάρα του και να σκοράρει προ κενής εστίας (49').

Το γρήγορο 2-1 έδωσε στην Μπάρτσα την απαραίτητη ηρεμία και, αφού συνέχισε να έχει τον έλεγχο και να επιτίθεται, ευτύχησε να σημειώσει και τρίτο γκολ, με πέναλτι του Μέσι (το πέμπτο του φέτος με την Μπαρτσελόνα και το έκτο συνολικά!), το οποίο κέρδισε ο Ντεμπελέ σε χέρι του Μαντί, ο οποίος ορθά αποβλήθηκε (62').

Με το σκορ στο 3-1 και την Μπέτις με δέκα, το ματς έδειχνε να έχει τελειώσει πρόωρα, αλλά οι Σεβιλιάνοι επιβεβαίωσαν τα αμυντικά προβλήματα των Καταλανών και ο Λόρεν, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έδειχνε να βάζει ξανά στο ματς την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι (73').

Ο Μέσι, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ύστερα από καταπληκτική ασίστ με τακουνάκι του Σέρτζι Ρομπέρτο, ο Αργεντινός «εκτέλεσε» τον πρώην συμπαίκτη του, Κλαούντιο Μπράβο, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με ενέργεια και όχι με πέναλτι φέτος (82').

Στο... πάρτι προστέθηκε και ο εξαιρετικός Πέδρι, ο οποίος στις καθυστερήσεις έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το πρώτο του γκολ με την Μπάρτσα στο πρωτάθλημα, ύστερα από νέα ασίστ του Σέρτζι Ρομπέρτο.

Με τη νίκη αυτή, την πρώτη μετά την 1η Οκτωβρίου και τέσσερα διαδοχικά ματς χωρίς (δύο ήττες – δύο ισοπαλίες), η Μπαρτσελόνα πάει στην διακοπή με έντεκα βαθμούς , ούσα προς το παρόν στην όγδοη θέση, ακριβώς κάτω από την Μπέτις.

Δείτε ξανά το LIVE του αγώνα

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν – Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Λενγκλέ, Τζόρντι Άλμπα – Μπουσκέτς (86' Πιάνιτς), Ντε Γιονγκ – Ντεμπελέ (66' Τρινκάο), Πέδρι, Φατί (46' Μέσι) – Γκριεζμάν (78' Μπρέιθγουεϊτ).

Μπέτις (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Μπράβο – Έμερσον, Μαντί, Μπάρτρα, Άλεξ Μορένο – Γουίλιαμ Καρβάλιο, Γκουίντο Ροντρίγκες – Κανάλες (86' Ρόδρι) – Χοακίν (63' Ρουιμπάι), Σανάμπρια (71' Λόρεν), Τέγιο (63' Βίκτορ Ρουίθ).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα