Τα μεγάλα αδέλφια των Φατί και Τραορέ, στην σκιά των αστεριών

Gazzetta team
Τα μεγάλα αδέλφια των Φατί και Τραορέ, στην σκιά των αστεριών

bet365

Μπραΐμα Φατί και Μόα Τραορέ είδαν τα μικρότερα αδέλφια τους, Ανσού και Αντάμα αντίστοιχα, να ξεπερνούν κατά πολύ τα επιτεύγματά τους στο ποδόσφαιρο.

Ανσού Φατί και Αντάμα Τραορέ είναι οι παίκτες της μόδας στο ισπανικό ποδόσφαιρο και, αμφότεροι, ασχολήθηκαν σοβαρά με την μπάλα γιατί, μεταξύ άλλων, είχαν ως πρότυπα τα μεγαλύτερα αδέλφια τους, Μπραΐμ και Μόα αντίστοιχα.

Οι δύο τελευταίοι, όμως, βλέπουν πως τα αδέλφια τους έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα δικά τους επιτεύγματα στον χώρο του ποδοσφαίρου και, λογικά, θα τους αφήσουν... έτη φωτός πίσω τα επόμενα χρόνια.

Ο 22χρονος κεντρικός μέσος Μπραΐμα Φατί, τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος από τον Ανσού, έπαιξε όπως και ο μικρός στα τμήματα υποδομής Σεβίλλης και Μπαρτσελόνα, αλλά δεν είχε παρόμοια εξέλιξη, με αποτέλεσμα να παίξει σε μικρές καταλανικές ομάδες (Σαμπαντέλ, Βιλαφράνκα, Καλαόρα, Σανφελιουένκ) και την βελγική Πάτρο Έισντεν, προτού συμφωνήσει να αγωνιστεί στην δεύτερη ομάδα της πορτογαλικής Βιτόρια Γκιμαράες, η οποία παίρνει μέρος στην τρίτη κατηγορία.

Σε αντίθεση με τα αδέλφια Φατί, οι πορείες των αδελφών Τραορέ δεν ήταν σχεδόν ποτέ παράλληλες, με εξαίρεση τα πρώτα χρόνια, όπου αγωνίστηκαν στην Λα Φλορίδα, ομάδα γειτονιάς της Βαρκελώνης από την οποία ξεκίνησε και ο Τζόρντι Άλμπα.

Μόλις στα εφτά του χρόνια, ο Αντάμα ενσωματώθηκε στο φυτώριο της Μπαρτσελόνα. Ο 25χρονος επιθετικός Μόα, ένα χρόνο μεγαλύτερος από τον ετξρέμ της Γουλβς, μεγάλωσε στην Μπανταλόνα και, στη συνέχεια, μετακόμισε στην Εσπανιόλ.

Ο μεγάλος των Τραορέ, ο οποίος είναι δυνατός και γρήγορος όπως ο Αντάμα (αλλά μέχρι εκεί οι ομοιότητες), έπαιξε δανεικός στην Πρατ και στην Μπανταλόνα και το 2014 μεταγράφηκε στην δεύτερη ομάδα της Έλτσε. Από εκεί πήγε στην Κόρδοβα, με την πρώτη ομάδα της οποίας έκανε ντεμπούτο στην δεύτερη κατηγορία, προτού αγωνιστεί σε Κάνιθ, Ίστα (Κροατία), Μελίγια, Έρκουλες και πλέον στην Ρεκρεατίβο Ουέλβα, την αρχαιότερη ποδοσφαιρική ομάδα στην Ισπανία (ιδρυθείσα το 1889), η οποία αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα