Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπέτις 2-0: Βάλσαμο και δεύτερη θέση (vid)

Gazzetta team
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπέτις 2-0: Βάλσαμο και δεύτερη θέση (vid)

bet365

Η Ατλέτικο Μαδρίτης άφησε πίσω της την τεσσάρα από την Μπάγερν Μονάχου στο Champions League και, με το (πιο δύσκολο απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ) 2-0 επί της Μπέτις, ανέβηκε στην δεύτερη θέση της La Liga, στο -2 από την πρωτοπόρο Ρεάλ.

Η σφαλιάρα από την Μπάγερν Μονάχου ήταν ηχηρή (4-0) και η Ατλέτικο Μαδρίτης χρειάζονταν άμεσα μια νίκη, ώστε να πάρει και πάλι τα πάνω της, κάτι που πέτυχε, έστω και με αρκετά ζόρια, εις βάρος της Μπέτις (2-0) στο «Wanda Metropolitano».

Η Μπέτις είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο 45λεπτο, αλλά η Ατλέτικο έχασε τις πιο σημαντικές ευκαιρίες, δια... ποδός του Λουίς Σουάρες, ο οποίος απέτυχε δις να σκοράρει εις βάρος του Κλαούντιο Μπράβο.

Στο πρώτο λεπτό της επανάληψης, όμως, ο Μάρκος Γιορέντε ξέφυγε από τον Αΐσα Μαντί και, από πολύ δύσκολη γωνία, αιφνιδίασε τον Χιλιανό τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, λύνοντας τα πόδια της Ατλέτικο.

Η Μπέτις πάλεψε μέχρι το τέλος, παρ' ότι στο 74' έμεινε (ορθά) με δέκα παίκτες λόγω αποβολής (μέσω VAR) του Μαρτίν Μοντόγια, με τον Σουάρες να σκοράρει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με την μια ύστερα από πάσα του Ρενάν Λόντι.

Αυτό ήταν αισίως το τέταρτο γκολ του Ουρουγουανού στο πρωτάθλημα (πρώτος σκόρερ μαζί με τον Ανσού Φατί της Μπαρτσελόνα και τον Πάκο Αλκάθερ της Βιγιαρεάλ), αλλά και έντεκα γκολ σε οκτώ αγώνες κόντρα στην Μπέτις, το αγαπημένο του «θύμα» από τότε που... προσγειώθηκε στην La Liga, το 2014.

Με τη νίκη αυτή οι Ροχιμπλάνκος, οι οποίοι παραμένουν αήττητοι, ανέβηκαν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμοι με την Ρεάλ Σοσιεδάδ και στο -2 από την συμπολίτισσα Ρεάλ, η οποία νωρίτερα θριάμβευσε της Μπαρτσελόνα στο Clasico.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Όμπλακ – Τρίπιερ, Σάβιτς, Φελίπε, Ερμόσο (77' Λόντι) - Γιορέντε, Τορέιρα (46' Καρασκό / 84' λ. τρ. Βιτόλο), Κόκε, Λεμάρ (46' Ερέρα) - Σουάρες, Κορέα (57' Ζοάο Φέλιξ).

Μπέτις (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Μπράβο – Μοντόγια, Μαντί, Μπάρτρα, Μορένο – Ροντρίγκες (80' Βίκτορ Ρουίθ), Γουίλιαμ Καρβάλιο (65' Λόρεν) - Φεκίρ, Κανάλες, Τέγιο (65' Χοακίν) - Σανάμπρια (80' Μπόρχα Ιγλέσιας).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα