Μπαρτσελόνα: Ανακοίνωσε μαζί την ανανέωση των Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ντε Γιονγκ και Λενγκλέ! (pics)

Μπαρτσελόνα: Ανακοίνωσε μαζί την ανανέωση των Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ντε Γιονγκ και Λενγκλέ! (pics)

Gazzetta team
Μπαρτσελόνα: Ανακοίνωσε μαζί την ανανέωση των Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ντε Γιονγκ και Λενγκλέ! (pics)

bet365

Παραμονές της έναρξης των διαπραγματεύσεων για τη νέα μείωση στις αποδοχές παικτών και υπαλλήλων της Μπαρτσελόνα, η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε την ανανέωση συμβολαίων των Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, Ζεράρ Πικέ, Φρένκι ντε Γιονγκ και Κλεμάν Λενγκλέ.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (ώρα Ισπανίας) και λίγα λεπτά μετά την πρεμιέρα στο Champions League με το 5-1 επί της Φερεντσβάρος, η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε μαζί τις ανανεώσεις συμβολαίων των Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν, Ζεράρ Πικέ, Φρένκι ντε Γιονγκ και Κλεμάν Λενγκλέ.

Ο Τερ Στέγκεν ανανέωσε έως τις 30 Ιουνίου του 2025, με ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Πικέ έως το 2024, με παρόμοια ρήτρα αποδέσμευσης, αν και η επέκταση θα εξαρτηθεί από το αν ο Καταλανός κεντρικός αμυντικός φτάνει σε συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών.

Ο Ντε Γιονγκ επέκτεινε το συμβόλαιό του έως το 2026, με ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μέχρι το 2026 ανανέωσε και ο Λενγκλέ, με την ρήτρα να τοποθετείται στα 300 εκατομμύρια.

Η χρονική επιλογή δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού γίνεται λίγες ώρες πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη νέα μείωση που έχει ζητήσει η διοίκηση από ποδοσφαιριστές και υπαλλήλους, με την πλειοψηφία των παικτών να έχει αρνηθεί τις μειώσεις, αλλά και το να παραβρεθεί στην σημερινή (21/10) πια συνάντηση με αυτό το αντικείμενο.

Δεν υπέγραψαν το burofax του «όχι» οι Τερ Στέγκεν, Λενγκλέ και Ντε Γιονγκ, οι τρεις από τους τέσσερις που ανανέωσαν με συμφωνία για μειώσεις (οι οποίες θα τους επιστραφούν σταδιακά), αλλά και οι νεοαποκτηθέντες Μίραλεμ Πιάνιτς και Σερζίνιο Ντεστ. Το υπέγραψε, αντίθετα, ο εκ των αρχηγών Πικέ, όντας μάλιστα από τους πρωτοστάτες της... μίνι επανάστασης. Αν και, μάλλον, έκανε μια μικρή... κωλοτούμπα με αυτή την συμφωνία.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα