Μπαρτσελόνα: Ο Μπαρτομέου σκέφτεται σοβαρά να παραιτηθεί λόγω της πρότασης μομφής

Μπαρτσελόνα: Ο Μπαρτομέου σκέφτεται σοβαρά να παραιτηθεί λόγω της πρότασης μομφής

Gazzetta team
Μπαρτσελόνα: Ο Μπαρτομέου σκέφτεται σοβαρά να παραιτηθεί λόγω της πρότασης μομφής

bet365

Η πρόταση μομφής κατά της διοίκησης του Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου απέχει μόλις χίλιες υπογραφές και πιθανότατα θα γίνει και επίσημα πραγματικότητα την Τετάρτη (07/10).

Θέμα ωρών θεωρείται η πρόταση μομφής κατά της διοίκησης της Μπαρτσελόνα και του Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου. Οι πλατφόρμες μελών που συγκέντρωναν υπογραφές για να προχωρήσει η διαδικασία, ανακοίνωσαν ότι, από αυτές που μάζεψαν, έχουν εγκριθεί 15.557.

Υπολείπονται, δηλαδή, λιγότερες από χίλιες έως τις απαιτούμενες 16.521, ενώ πρέπει να εξεταστούν ακόμα 3.715, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η πρόταση μομφής θα προχωρήσει κανονικά.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι από αύριο Τετάρτη (07/10), όταν και θα οριστικοποιηθεί ο αριθμός των απαιτούμενων υπογραφών, θα πρέπει μέσα στις επόμενες είκοσι ημέρες να γίνει δημοψήφισμα για να ψηφίσουν τα μέλη υπέρ ή κατά της τωρινής διοίκησης.

Σε περίπτωση που το 66,6% όσων ψηφίσουν, στηρίξουν την πρόταση μομφής (απαραίτητη, ελάχιστη συμμετοχή το 10% των μελών), τότε ο καταλανικός σύλλογος θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. Πριν από τον Μάρτιο, δηλαδή, όταν τις έχει ορίσει ο Μπαρτομέου.

Υπάρχει, βεβαίως, και η πιθανότητα να μην γίνει δημοψήφισμα. Πως; Αν ο Μπαρτομέου παραιτηθεί, κάτι που φέρεται να σκέφτεται σοβαρά και το έχει διαμηνύσει στο στενό του περιβάλλον. Φευγάτα είναι και αρκετά μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τα οποία προτιμούν να παραιτηθούν, παρά να τους... παραιτήσουν.

Όποιο και αν είναι το σενάριο, θα συσταθεί εκλογική επιτροπή για την προκήρυξη εκλογών πριν από το τέλος του 2020, αν και η εκλογική διαδικασία θα λάβαινε χώρα τον Ιανουάριο. Μια τέτοια εξέλιξη, μάλιστα, δεν αποκλείεται να αλλάξει τα δεδομένα σε σχέση με την παραμονή του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ως γνωστόν βρίσκεται στα... μαχαίρια με τον Μπαρτομέου.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα