Θέλτα – Μπαρτσελόνα 0-3: Στον αστερισμό του Φατί... ξανά! (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Θέλτα – Μπαρτσελόνα 0-3: Στον αστερισμό του Φατί... ξανά! (vids)

bet365

Ο θαυματουργός 17χρονος άνοιξε και πάλι τον δρόμο για τη νίκη της Μπαρτσελόνα και στο Βίγκο, όπου οι Μπλαουγκράνα μετρούσαν έξι σερί ματς χωρίς νίκη και, μάλιστα, έπαιξαν με δέκα για ένα ημίχρονο, λόγω αποβολής του Κλεμάν Λενγκλέ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Η Μπαρτσελόνα το συνηθίζει και της αρέσει, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάει ότι ο Ανσού Φατί είναι μόλις 17 ετών. Όπως και στην πρεμιέρα των Μπλαουγκράνα κόντρα στην Βιγιαρεάλ, έτσι και στην εκτός έδρας νίκη επί της Θέλτα (3-0), ο Φατί έδειξε στην ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν τον δρόμο προς το «διπλό» και το «2 στα 2» στη La Liga. Αυτή, μάλιστα, ήταν η πρώτη νίκη της Μπάρτσα στο Βίγκο ύστερα από έξι διαδοχικές αποτυχημένες προσπάθειες (τρεις ήττες, τρεις ισοπαλίες)!

Κάτω από καταρρακτώδη βροχή και πολύ αέρα, ο 17χρονος... δαίμονας ξέφυγε από τον Αϊντό και, με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού, νίκησε τον Ιβάν Βιγιάρ μόλις στο 11ο λεπτό, πέτυχε το τρίτο του γκολ σε δύο παιχνίδια και έφτασε τα δέκα στην καριέρα του στην La Liga.

Σε ηλικία 17 ετών και 336 ημερών, ο Φατί έγινε ο τέταρτος ανήλικος που τα καταφέρνει σε όλη την ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος, μετά τους Μπόγιαν Κρκιτς (17 ετών, 250 ημερών), Πάμπλο Πόμπο (17 ετών, 257 ημερών) και Χοσέ Ιραραγκόρι (17 ετών, 344 ημερών).

Το γκολ του Φατί δεν «ξύπνησε» ιδιαιτέρως την Θέλτα, η οποία απείλησε ελάχιστα στο πρώτο ημίχρονο μια πολύ καλά στημένη Μπαρτσελόνα, η οποία δείχνει καλά στοιχεία επί Κούμαν, αφού τουλάχιστον τρέχει και πιέζει.

Η εικόνα των Μπλαουγκράνα, μάλιστα, βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο στο δεύτερο μέρος, παρ' ότι στο φινάλε του πρώτου, ο Κλεμάν Λενγκλέ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Γκάμπρι Βέιγκα.

ΦΟΡΤΣΑΡΕ Ο ΜΕΣΙ ΚΑΙ... ΤΕΛΟΣ

Ακόμα και με δέκα, η Μπάρτσα ήταν ανώτερη και, για καλή της τύχη, ευτύχησε να πετύχει γρήγορα και δεύτερο γκολ. Ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος είχε πολλά κέφια στο δεύτερο μέρος, έκανε πολύ ωραία ενέργεια, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Σάντι Ολάσα και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Ιβάν Βιγιάρ (51').

Το αυτογκόλ έδωσε φτερά στους φιλοξενούμενους που συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες, με τους γηπεδούχους να αντιδρούν αργά, να έχουν σουτ στο οριζόντιο δοκάρι με τον Μιγέλ Μπαέθα, αλλά μέχρι εκεί.

Στην τελευταία φάση του αγώνα, μάλιστα, η Μπάρτσα πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Σέρτζι Ρομπέρτο, ύστερα από πολύ ωραία ενέργεια του Μέσι κοντά στα καρέ της Θέλτα και σουτ του σκόρερ από το ύψος του πέναλτι.

Το φινάλε βρήκε τους Καταλανούς να πανηγυρίζουν την δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια (με συνολικό σκορ 7-0) και τον Κούμαν να είναι ικανοποιημένος με την (πειστική) εικόνα της ομάδας του και, κυρίως, το 17χρονο διαμάντι που έχει στα χέρια του.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Θέλτα (Όσκαρ Γκαρθία): Βιγιάρ – Ούγο Μάγιο, Αϊντό (46' Μπαέθα), Μουρίγιο, Φοντάν (32' λ. τρ. Νέστορ Αραούχο), Ολάσα – Βέιγκα (60' Σάντι Μίνα), Τάπια (75' Μπελτράν), Ντένις Σουάρεθ – Εμρέ Μορ (60' Νολίτο), Ιάγο Άσπας.

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Νέτο – Σέρτζι Ρομπέρτο, Λενγκλέ, Πικέ, Τζόρντι Άλμπα – Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς – Φατί (72' Τρινκάο), Κοουτίνιο (72' Πέδρι), Γκριεζμάν (45' Ρόναλντ Αραούχο) – Μέσι.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα