Μπέτις – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3: VARβάτη απόδραση με χείρα βοηθείας της... Μπάρτσα! (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Μπέτις – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3: VARβάτη απόδραση με χείρα βοηθείας της... Μπάρτσα! (vids)

bet365

Χάρη σε ένα αυτογκόλ και δύο (σωστές) αποφάσεις μέσω VAR από παραβάσεις παικτών που έχουν ή είχαν σχέση με την Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη φετινή La Liga, καταφέρνοντας να αποδράσει από την έδρα της εξαιρετικής Μπέτις (3-2).

Στο πρώτο ματς (0-0 με την Ρεάλ Σοσιεδάδ) απέτυχε να σκοράρει. Στο δεύτερο, χρειάστηκε να πετύχει τρία γκολ για να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στη φετινή La Liga. Η Ρεάλ Μαδρίτης τα... χρειάστηκε για να αποδράσει από την έδρα της εξαιρετικής Μπέτις (3-2), σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από τις (σωστές) αποφάσεις του VAR και τα λάθη παικτών που είχαν ή έχουν σχέση με την Μπαρτσελόνα και... ευνόησαν την Βασίλισσα!

Συναρπαστικό το πρώτο ημίχρονο, με την Μπέτις να ανοίγει πρώτη τον... χορό με κεφαλιά του Αντόνιο Σανάμπρια από πολύ κοντά, στην οποία ο Τιμπό Κουρτουά αντέδρασε με εξαιρετική απόκρουση εξ' επαφής.

Η Ρεάλ, η οποία ξεκίνησε με 4-4-2 και τους Καρίμ Μπενζεμά – Λούκα Γιόβιτς μαζί στην κορυφή (μάλλον δυσλειτουργική διάταξη...), αντέδρασε γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, αφού προηγήθηκε στην πρώτη καλή της ευκαιρία, με ωραία κίνηση και σέντρα του Μπενζεμά, για την προβολή του Φέδε Βαλβέρδε (13').

Οι Μαδριλένοι επαναπαύτηκαν στο γκολ και το πλήρωσαν πολύ ακριβά, αφού αυτή η Μπέτις δείχνει μεταμορφωμένη σε σχέση με πέρυσι, χάρη κυρίως στην δουλειά του Μανουέλ Πελεγκρίνι, αφού σε πρόσωπα δεν έχει αλλάξει ιδιαιτέρως.

Αφού ο Σέρχιο Ράμος έχασε το... άχαστο μέσα από την μικρή περιοχή (15'), οι Σεβιλιάνοι πήραν τα ηνία, έκαναν το παιχνίδι τους και, ύστερα από πολύ ωραία κομπίνα σε κόρνερ, ο άλλος Σέρχιο, ο Κανάλες, σέρβιρε για τον Αΐσα Μαντί, ο οποίος με κεφαλιά έφερε την ισορροπία στο σκορ (35').

Η Μπέτις δεν έμεινε εκεί και, μόλις δύο λεπτά αργότερα, έφερε τα πάνω – κάτω. Συνδυασμός του (πολύ δραστήριου) Ναμπίλ Φεκίρ με τον Γουίλιαμ Καρβάλιο, σουτ του Πορτογάλου μέσα από την περιοχή και, κάπως έτσι, το 0-1 έγινε 2-1.

ΕΓΙΝΕ ΤΟΥ... VAR

Η άφαντη για ένα 25λεπτο Ρεάλ, η οποία λίγο πριν από την ανάπαυλα έχασε με τραυματισμό τον Τόνι Κρόος, ευτύχησε να ισοφαρίσει με το «καλημέρα» και μάλιστα με αυτογκόλ, όταν ο Έμερσον προσπάθησε να διώξει την μπάλα προ του Μπενζεμά και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του (48').

Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ, ο οποίος παίζει στην Μπέτις ως δανεικός από την... Μπαρτσελόνα, ολοκλήρωση την μαύρη βραδιά του στο 68', όταν αποβλήθηκε ορθά μέσω VAR για φάουλ στον (άφαντο) Γιόβιτς, ο οποίος βρίσκονταν σε προφανή θέση για γκολ.

Με παίκτη παραπάνω, οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα, πλησίασαν με αξιώσεις στην ανατροπή, αλλά εντέλει χρειάστηκαν το VAR για να την πετύχουν, κατά σύμπτωση, με πέναλτι που έκανε ένας πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα.

Ο διαιτητής είδε μέσω VAR το χέρι του Μαρκ Μπάρτρα μέσα στην περιοχή (ενδεχομένως να έχει προηγηθεί φάουλ του Μπόρχα Μαγιοράλ) και ο συνήθης ύποπτος Σέρχιο Ράμος, από την άσπρη βούλα, έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Ρεάλ (82'), το οποίο έμελλε να είναι και οριστικό. Αυτό ήταν το 24ο διαδοχικό εύστοχο πέναλτι του αρχηγού της Βασίλισσας!

Μπέτις (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Ρόμπλες – Έμερσον, Μαντί, Μπάρτρα, Άλεξ Μορένο – Ροντρίγκες, Καρβάλιο – Χοακίν, Φεκίρ (73' Λόρεν), Κανάλες – Σανάμπρια (70' Μοντόγια).

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά – Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μεντί – Βαλβέρδε, Κασεμίρο, Κρόος (45' λ. τρ. Μόντριτς, Όντεγκααρντ (46' Ίσκο) – Μπενζεμά, Γιόβιτς (72' Μπόρχα Μαγιοράλ).

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα