Ανσού Φατί: Το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο, η ρήτρα των 400 εκατ. ευρώ κι ο Μέντες!

Ανσού Φατί: Το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο, η ρήτρα των 400 εκατ. ευρώ κι ο Μέντες!

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ανσού Φατί: Το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο, η ρήτρα των 400 εκατ. ευρώ κι ο Μέντες!

bet365

Ο Ανσού Φατί, που σπάει το ένα ρεκόρ μετά τ' άλλο, δεν έχει καν επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο ατζέντης του Ρονάλντο, Ζόρζε Μέντες, θα διαπραγματευτεί την ανανέωση του 17χρονου αλλά και την ρήτρα των 400.000.000 ευρώ!

Πριν από περίπου έναν χρόνο, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, δίνει την ευκαιρία στον 16χρονο τότε, Ανσού Φατί, να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Στη δεύτερή του συμμετοχή σκοράρει, στο 2-2 με την Οσασούνα, στην Παμπλόνα.

Εναν χρόνο μετά, αυτό το αγόρι που ακόμη δεν είναι καν 18 ετών σπάει το ένα ρεκόρ μετά τ' άλλο.

Μετά το ντεμπούτο του στο ντέρμπι της Ισπανίας κόντρα στη Γερμανία στην πρεμιέρα του Nations League, με το οποίο έγινε ο 2ος νεότερος Ισπανός διεθνής και πρώτος μετά το μακρινό 1936 (!), ο γεννημένος στη Γουϊνέα-Μπισάου επιθετικός ήταν εντυπωσιακός στην ευρεία νίκη των Φούριας Ρόχας επί της Ουκρανίας με 4-0, κέρδισε το γρηγορότερο πέναλτι στα 704 παιχνίδια τους, σκόραρε με φανταστικό σουτ για το 3-0 κι αυτόματα έσπασε και το ρεκόρ του νεαρότερου σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Ισπανίας.

Το υπάρχον συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα εκπνέει το 2022 κι η ρήτρα του αυξήθηκε πέρυσι το Δεκέμβριο από τα 100.000.000 ευρώ στα 170.000.000 ευρώ.

Ωστόσο, ο παίκτης ακόμη δεν έχει επαγγελματικό συμβόλαιο και αν τελικά μπει η υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο με τους Καταλανούς, τότε η ρήτρα του θα αυξηθεί και θα φτάσει τα 400.000.000 ευρώ.

Γι' αυτόν το λόγο έχει προσλάβει για ατζέντη του τον Πορτογάλο Ζόρζε Μέντες.

Μάλιστα, ο πατέρας του νεαρού άσου, Μπορί, δήλωσε στην «Cope»: «Είναι χαρούμενος εδώ. Όλοι ρωτούν γι΄αυτόν».

Λογικό λοιπόν να έχουν πέσει από πάνω του ουκ ολίγοι σύλλογοι και μένει να δούμε αν ο Φατί θα ανανεώσει με την Μπάρτσα ή αν το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το βρει μακριά από το «Καμπ Νόου».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα