Μπαρτσελόνα: Πρόταση μομφής κατά της διοίκησης Μπαρτομέου λόγω Μέσι

Μπαρτσελόνα: Πρόταση μομφής κατά της διοίκησης Μπαρτομέου λόγω Μέσι

Gazzetta team
Μπαρτσελόνα: Πρόταση μομφής κατά της διοίκησης Μπαρτομέου λόγω Μέσι

bet365

Ο εκ των υποψηφίων για την προεδρία της Μπαρτσελόνα, Τζόρντι Φαρέ, ανακοίνωσε ότι καταθέτει πρόταση μομφής κατά της διοίκησης του Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου, με αφορμή την πιθανότατη αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι.

Το... τσουνάμι που προκάλεσε η είδηση – βόμβα της πιθανότατης αποχώρησης του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν προκάλεσε την παραίτηση του Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου από την προεδρία του συλλόγου.

Παρ' ότι ο φίλαθλος κόσμος «βράζει» και μια μικρή μερίδα του βρέθηκε έξω από το «Καμπ Νόου» για να διαδηλώσει εναντίον του και υπέρ του Μέσι, ο Μπαρτομέου δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί και θέλει να πάει σε εκλογές τον Μάρτιο του 2021, όπως είχε ήδη αποφασίσει.

Η θητεία της διοίκησης του, όμως, κινδυνεύει σοβαρά, εφόσον προχωρήσει μια από τις τρεις προτάσεις μομφής (!) που καταθέτουν άμεσα εναντίον του ο εκ των υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές, Τζόρντι Φαρέ, καθώς και δύο πλατφόρμες μελών: Η «Manifest Blaugrana» και η «Cor Blaugrana».

«Αύριο (σ.σ. σήμερα) στις 9 το πρωί θα παρουσιάσω μια πρόταση μομφής κατά του Μπαρτομέου και το διοικητικό του συμβούλιο, για το καλό του συλλόγου δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν ούτε λεπτό παραπάνω» ανακοίνωσε ο Φαρέ, ο οποίος έγινε είδηση πριν από λίγες ημέρες, επειδή υποστήριξε ότι μίλησε με τον Γιούργκεν Κλοπ, για την πιθανότητα να αναλάβει την Μπάρτσα, αν κερδίσει τις εκλογές.

Για να προχωρήσει η πρόταση μομφής και να οδηγηθεί σε παραίτηση η διοίκηση Μπαρτομέου, ώστε να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, θα πρέπει σε διάστημα δύο εβδομάδων να συγκεντρωθούν 16.526 υπογραφές μελών, ήτοι το 15% των μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου στην Μπαρτσελόνα. Και αυτό, με την πανδημία του κορονοϊού πάντα παρούσα και χωρίς αγώνες που θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν (έξω από το γήπεδο) τους φιλάθλους, δεν είναι καθόλου εύκολο...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα