Αλαβές – Μπαρτσελόνα 0-5: Πάρτι του Πουτς, ο Μέσι φουλ για πρώτος σκόρερ... ξανά (vids)

Gazzetta team
Αλαβές – Μπαρτσελόνα 0-5: Πάρτι του Πουτς, ο Μέσι φουλ για πρώτος σκόρερ... ξανά (vids)

bet365

Άνετο πέρασμα της Μπαρτσελόνα στο φινάλε της στο φετινό πρωτάθλημα, 5-0 την Αλαβές στην Βιτόρια, όπου το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, αν δεν υπήρχαν ο Ρομπέρτο και τα δοκάρια. Εξαιρετικός ο Ρίκι Πουτς, έδωσε τις δύο πρώτες του ασίστ. Στα 25 γκολ σταμάτησε ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος βρίσκεται αγκαλιά με τον έβδομο τίτλο πρώτου σκόρερ στην La Liga.

Από ολότελα... καλή και η πεντάρα επί της Αλαβές και ο (σχεδόν σίγουρος) έβδομος τίτλος του πρώτου σκόρερ της La Liga για τον Λιονέλ Μέσι. Μετά την εντός έδρας ήττα από την Οσασούνα και την μαθηματική απώλεια του πρωταθλήματος, οι Μπλαουγκράνα έψαχναν να ξεσπάσουν και την... πλήρωσε ο Ρομπέρτο.

Ο άλλοτε τερματοφύλακας του Ολυμπιακού κράτησε σε (σχετικά) χαμηλά επίπεδα το σκορ με τις αποκρούσεις του, με κορυφαία αυτή που έκανε σε κεφαλιά του Αρτούρο Βιδάλ, λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Όταν δεν μπορούσε ο Ρομπέρτο, έπιαναν... δουλειά τα δοκάρια, με τους παίκτες του Κίκε Σετιέν να έχουν τρία σε 13 λεπτά (!), κάτι που είχε να συμβεί με ομάδα από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία) από το 2014, όταν το είχε κάνει η Ατλέτικο Μαδρίτης στο Champions League με αντίπαλο την... Μπαρτσελόνα!

Ρίκι Πουτς (3'), Αρτούρο Βιδάλ (12') και Λιονέλ Μέσι (16') ήταν εν προκειμένω οι άτυχοι, με τον Αργεντινό να ρεφάρει λίγο μετά το δοκάρι του, σερβίροντας την 22η ασίστ του στην La Liga, με αποδέκτη τον Ανσού Φατί, προκειμένου ο 17χρονος επιθετικός να ανοίξει από κοντά το σκορ (24').

Δέκα λεπτά αργότερα, ο (πολύ δραστήριος) Ρίκι Πουτς βρήκε εν κινήσει τον Μέσι και ο Λέο, αφού κοντρόλαρε και έκανε προσποίηση, πρόσθεσε ένα ακόμα γκολ στο ενεργητικό του, πιστώνοντας στον νεαρό μέσο την πρώτη του ασίστ.

Η Μπάρτσα δεν σταμάτησε εκεί για το πρώτο ημίχρονο αφού, ακριβώς δέκα λεπτά αργότερα, πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Λουίς Σουάρες, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με κεφαλιά την σέντρα του Τζόρντι Άλμπα, ύστερα από συνδυασμό του τελευταίου με τον Μέσι.

ΓΙΑ (ΝΕΟ) ΡΕΚΟΡ Ο ΜΕΣΙ

Ο Νέλσον Σεμέδο μπήκε... κατά λάθος εξαιτίας τραυματισμού του Κλεμάν Λενγκλέ και, ύστερα από δεύτερη ασίστ του κεφάτου Πουτς, σκόραρε με δυνατό σουτ (57'), ανεβάζοντας και άλλο το δείκτη του σκορ για τους Καταλανούς.

Σε ένα πολύ πιο χαλαρό δεύτερο ημίχρονο ο Μέσι, ως συνήθως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ύστερα από μια ακόμα ασίστ του καλύτερου συνεργάτη του (Τζόρντι Άλμπα), ο Αργεντινός υποχρέωσε τον Ρομπέρτο να μαζέψει και πάλι την μπάλα από το βάθος της εστίας του (75'), φτάνοντας τα έξι γκολ μετά την καραντίνα.

Η Μπαρτσελόνα τερμάτισε δεύτερη με 82 βαθμούς και ο Λιονέλ Μέσι σταμάτησε στα 25 γκολ. Αν ο Καρίμ Μπενζεμά (21) δεν σημειώσει... πέντε γκολ κόντρα στην Λεγανές, ο Αργεντινός θα κατακτήσει τέταρτο διαδοχικό και έβδομο συνολικά τίτλο πρώτου σκόρερ (2010, 2012, 2013, 2017, 2018, 2019), επίδοση που θα αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών στην La Liga, αφού μέχρι τώρα ο Μέσι μοιράζεται τις πρωτιές με τον θρυλικό σκόρερ της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Τέλμο Θάρα (από έξι έκαστος).

Αλαβές (Χουάν Μουνίθ): Ρομπέρτο – Αγκιρεγκαμπίρια, Λαγουάρδια (46' Αλμπέρτο Ροντρίγκεθ), Μαγαγιάν, Μαρίν – Έντγκαρ Μέντες, Καμαράσα (65' Αμπνταλαχί), Μάνου Γαρθία (59' Φέισα), Μπερκ (46' Ριόχα) - Λούκας Πέρεθ (46' Πέρε Πονς), Χοσέλου.

Μπαρτσελόνα (Κίκε Σετιέν): Νέτο – Σέρτζι Ρομπέρτο, Αραούχο, Λενγκλέ (50' λ. τρ. Σεμέδο), Τζόρντι Άλμπα – Πουτς, Μπουσκέτς (58' Ντε Γιονγκ), Βιδάλ – Φατί (78' Μπρέιθγουεϊτ), Σουάρες, Μέσι.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα