Θρύλος: Ο Χοακίν έπιασε τον Ραούλ σε συμμετοχές στην La Liga (pic)

Gazzetta team
Θρύλος: Ο Χοακίν έπιασε τον Ραούλ σε συμμετοχές στην La Liga (pic)

bet365

Ο Χοακίν έφτασε τις 550 συμμετοχές στην La Liga και έπιασε τον Ραούλ ως ο παίκτης (πλην τερματοφύλακα) με τις περισσότερες συμμετοχές.

Η ήττα από την Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν ανώδυνη για την Μπέτις και δεν επισκίασε την ιστορική επίδοση του αρχηγού των Πράσινων της Σεβίλλης, Χοακίν, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 70' αντί του Γουίλιαμ Καρβάλιο.

Ο 38χρονος εξτρέμ, ο οποίος θα κλείσει τα 39 στις 21 του μηνός, έφτασε τις 550 συμμετοχές στην La Liga (!) και έπιασε τον Ραούλ ως ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές, πλην τερματοφύλακα. Πρώτος παραμένει και πιθανότατα δεν θα τον ξεπεράσει ποτέ κανείς, ο Αντόνι Θουμπιθαρέτα (Αθλέτικ Μπιλμπάο, Μπαρτσελόνα, Βαλένθια), ο οποίος είχε σταματήσει στις... 622!

Ο Χοακίν, ο οποίος έχει ανανεώσει για ακόμα μια σεζόν με την Μπέτις, μοιράζει τις συμμετοχές του σε Μπέτις (335), Βαλένθια (158) και Μάλαγα (57) και θα μπορούσε να απειλήσει ή και να ξεπεράσει τον «Θούμπι», αν δεν πήγαινε για δύο σεζόν στην Ιταλία, για να παίξει για λογαριασμό της Φιορεντίνα.

Παρά την ηλικία του, οι φετινές του επιδόσεις είναι εξαιρετικές: Έχει 34 συμμετοχές, δέκα γκολ και τρεις ασίστ, ενώ σημείωσε και το πρώτο χατ – τρικ της καριέρας του, όντας ο γηραιότερος που τα καταφέρνει στην La Liga.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα